Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Já myslel, že je to o Číně, říkám si: Jo, Čechy znáš, přečti si jak se žije v Číně a ono zase Česko...Jo fajn. Vesnice, to bych nedal. Jako Pražák bych se tam unudil. Mezi okresy nejezdím, nemám auto, nemám chalupu, nemám důvod-. Zima byla víceméně mírná, mám ústřední topení. Jen poněkud nudná. Jaro vítám...už se těším na procházky po katastru.

0 0
možnosti
Foto

Taky jsem si myslela, že se lidi musí na vsi děsně nudit:) A představovala si, jak budeme sedět na chaloupce na zápraží na lavičce. Zatím jen 15 let makáme... v létě sekáme trávu a v zimě nosíme do kamen. Teď nechápu, co dělají ti Pražácí...

2 0
možnosti
ML

M48i72l56a35n 36L74i40b31a19l

31. 3. 2021 13:41

Říká se normálně babka ta a ta.

Nebo bába ta a ta. (Třeba bába Kučerů). Pokud není tak stará, jen kolem 70, tak je to pořád ještě teta Kučerů. Už jsem slyšel i variantu Budějice (prý kolem Písku běžné) ale jako rodilý Jihočech používám Budějce, i kdybych nechtěl, protože tak mi zobák narost. Stejně jako sejra, mlíko, rejže. Když mi někdo nabídne sýr, vteřinu přemýšlím co to je.

0 0
možnosti
Foto

Budějce nevyslovím, mám pěkně pražsky Budějice. Sejra, mlíko a rejže je pražsky, ne?:) Já tu babku myslela tak, že to už se dnes asi nesmí říkat, jako už se nesmí říkat cikán... třeba.

0 0
možnosti