Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Nesouhlasím s tím, že je společnost rozdělena na vystrašené a ty, kteří se vystrašit nenechají. Tím, že jsem ochotna dodržovat nařízení i za cenu ztráty části osobní svobody a pohodlí, přece neprokazuji svou vystrašenost, ale podle mě zodpovědnost a ohledy ke svým blízkým i neznámým, a hlavně těm, kteří se ve finále potýkají s následky lážo plážo přístupu k nastalé situaci. Věřím, že jsou lidé naštvaní a unavení, ale nějak nevěřím, že jakýkoliv politik zná kouzelnou formulku, po jejímž vyřčení problémy zmizí. Respirátor mi nevadí, používám ho celou pracovní dobu a řekla bych, že se mi v něm dýchá lépe, než v roušce,

0 0
možnosti
Foto

Věříte autoritě u moci, že jejich nařízení jsou správná a vše funguje tak jak tvrdí. Proto máte větší motivaci jejich opatření dodržovat a pokud nemáte žádné zdravotní problémy s rouškou, nebo s respirátorem, tak jste bez problémů. Pak jsou lidé, kteří vládě nevěří a nebo mají zdravotní problémy se zakrytým obličejem a ti tu motivaci dodržovat vládní nařízení mají daleko menší.

Já patřím do té druhé skupiny a respirátor nosím jen tam, kde mi to dává smysl. Jinak ne.

1 0
možnosti
MV

Diskuzi pana Pollerta a pana Kubka jsem neviděl, takže mám pouze zprostředkované hodnocení - na jedné straně dojmy pana Pollerta, na druhé straně fakta pana Kubka. Pana Pollerta jsem nedávno viděl v diskuzi s panem Cikrtem a tam rovněž prezentoval názor, že hlavním problémem je lockdown a zemřelí jsou často oběti omezené lékařské péče. Marně se mu pan Cikrt snažil vysvětlit, že statistická data říkají něco jiného. Pan Kubek často působí hysterickým dojmem, pan Pollert naopak mluví rozvážně, takže určitě působí důvěryhodně. Ale to jsou dojmy. Neříkám, že vše co říká pan Kubek je pravda, neříkám, že vše co říká pan Pollert pravda není - ale jsem přesvědčen, že více pravdy je rozhodně na straně pana Kubka než pana Pollerta.

Dle mého názoru je potřeba nějakou dobu zkousnout přísnější režim - nedávno byly Cheb, Tachov a Sokolov nejpostiženějšími okresy v republice a byly jako první "izolované" - když se podívám na mapku postižení okresů dnes (https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19) tak Cheb a Tachov jsou bílé skvrny obklopené červenou - počet nakažených je tam dnes 2-3x nižší než v sousedních okresech. U Sokolova tak výrazné zlepšení nenastalo - tady by stálo za analýzu proč (ke zlepšení tam došlo, ale ne tak výraznému).

Ale abych končil optimisticky - podle mě začíná zpřísněný lockdown zabírat - trend růstu počtu nakažených se zastavil a příští dny by mohly ukázat obrat trendu k poklesu. V nemocnicích se to podle mě také ukáže, ale tam je se to projevuje se spožděním.

0 0
možnosti
JK

Lukáš Pollert na mě vždy působil jako člověk, který je přímý a upřímný. To nám ještě dělal radost z medailí. Nyní jako MUDr získal zkušenosti a vzdělání ve svém oboru, ale jeho osobnost se nezměnila. Je to důvěryhodný člověk. Kubek, kdysi doktor anginologie, delší dobu funkcionář a politik a velký souputník Ratha je podle mě bezcharakterní parchant, autor akce "Náš exodsus Váš exitus". Jeho cílená propaganda mě nezajímá.

1 0
možnosti
Foto

No, tak zkuste nano roušku. Od solidního výrobce. Ta má parametry odpovídající FFP2 a mohlo by to fungovat líp.

Já používám nákrčník R-shield light od Respilonu (taky nanovlákenný filtr) a je to mnohem nositelnější, než klasický respirátor. Ale poněkud drahé.

2 0
možnosti
Foto

A je to oficiálně schválené? Ne jestli to pomáhá a funguje, to důležité není, ale jestli je tato varianta povolena.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Rozhodla jsem se 1. března začít psát deník z lockdownu. Po vzoru čínské spisovatelky Fang Fang, která podávala report z desetimilionového Wu-chanu, který byl začátkem velkého průšvihu víc jak před rokem.

My, Češi, byli na jaře „best in covid“, od podzimu jsme tím velkým průšvihem pro změnu my. Konečně nejsme malí a bezvýznamní! Nemůžu podat objektivní, sociologickou sondu, protože jsme s rodinou prakticky už rok zavření doma. V chaloupce na jihu Čech, kam jsme se před 15 lety přestěhovali z Prahy.

Můžu jen napsat, jak tuto bezesporu významnou dějinnou etapu prožívám já.

Úžasnými ilustracemi můj deník provází naše 13 letá dcera Zůza.

Seznam rubrik