Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J84a11n 42Š26i92k

13. 3. 2021 12:42

Ano. Je to jak píšete. Když budu mít sebou svého tříletého syna, tak i když budu vědět, že jde o šikanu, řeknu Bééé. Potom si lehnu na zem, nebudu se vzpouzet, v klidu se nechám spoutat a odvést na služebnu. Až mě pustí, syna svěřím někomu z rodiny a potom se pustím do nemilosrdného boje s policií, úřady a zapojím do toho i právníky a soudy, pokud budu přesvědčen, že je pravda na mé straně. Žijeme pořád ve státě, kde jsou možnosti, jak dosáhnout svých práv. Ale na prvním místě bude u mě syn, abych ho ochránil před traumatem z násilí. Na první místo nebudu stavět ego, ale dítě. Bude zajímavé, co se stane teď. Totiž zda dotyčný pán nechá věc jen tak, nebo se bude soudit. Pokud byl bezohledně a bezdůvodně masakrován, nechť se soudí. Veřejnost bude na jeho straně. Pokud ne...To už ať si udělá závěr každý sám.

0 0
možnosti
ZM

K tomu zvýrazněnému "poslouchej, nepřemýšlejí, nebudeš mít problémy, Beee... " V poslední době slyšíme o spoustě myslitelů, kteří si dají závody s policajty ve městě... Anebo to střihnou narychlo skrz uzavřeny přejezd.... Je to balancování na hraně hluboké propasti, a snad by stacilo použít selský rozum bez hlubokých myšlenek a hlavně velkého ega...

2 0
možnosti
IJ

I87v71a66n 92J67i10r59e98š

13. 3. 2021 2:17

Z popisu Vašeho dětství je zřejmé z čeho jste tak narušená. Omlouvám se za tvrdost, ale sebestředným lidem Vašeho typu je potřeba se postavit a neustupovat Vám, protože jste přesvědčeni, že Vesmír a lidé byli stvořeni, aby Vám sloužili a naplňovali Vaše potřeby, ale tak to není.

2 2
možnosti
TP

Udělám to stejné co Vy. Z krátké odpovědi soudím, že sebestředný jste Vy. Ale možná na rozdíl od Vás si uvědomuji, že mám příliš málo informací a že nemusím mít pravdu.

Nicméně sebestřední jsou určitě ve vládě, nařídit roušky venku je zhovadilost bez praktického významu pro šíření covidu. A že ji mají nosit všichni, i ti co prodělali covid, tudíž určitě ho nemůžou šířit, je na palici. Zbytečně si mají ničit zdraví nařízením neschopných kašparů.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že se k pravdě a "správnosti" jen blížíte. Myslím, že dotyčný měl mít ochranu obličeje tím spíš, že jeho žena pracuje na ARO.

Není moudré dělat kategorické závěry z neúplné informace a nesmyslné je z toho odvozovat další hodnocení.

Ti cajti měli jen dvě možnosti:

- nechat chlapa bez roušky, nevšímat si ho a jít dál; tím by neplnili své povinnosti a mohli by za to být postihováni

- když už začali toho chlapa kárat a dožadovat se použití roušky, nezbylo jim, než pokračovat dál (tím je neobhajuji, v žádném případě, nejsem policii nakloněn).

Od chlapa bylo nesmyslné hrotit situaci, když měl vedle sebe a pak na ruce malé dítě.

Píšete sklapnout kufry a držet hubu. Toho zastánce v žádném případě nejsem a pro vládu a jejich řešení mám pouze nepublikovatelné výrazy. Jenže .... vydaná nařízení jsou součástí našeho právního systému a jejich individuální ignorace není moudrá ani správná.

Když bude volná a přehledná křižovatka, tak taky pojedete na červenou, protože je nesmyslné tam stát, když nikde nic nejede?

5 1
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Rozhodla jsem se 1. března začít psát deník z lockdownu. Po vzoru čínské spisovatelky Fang Fang, která podávala report z desetimilionového Wu-chanu, který byl začátkem velkého průšvihu víc jak před rokem.

My, Češi, byli na jaře „best in covid“, od podzimu jsme tím velkým průšvihem pro změnu my. Konečně nejsme malí a bezvýznamní! Nemůžu podat objektivní, sociologickou sondu, protože jsme s rodinou prakticky už rok zavření doma. V chaloupce na jihu Čech, kam jsme se před 15 lety přestěhovali z Prahy.

Můžu jen napsat, jak tuto bezesporu významnou dějinnou etapu prožívám já.

Úžasnými ilustracemi můj deník provází naše 13 letá dcera Zůza.

Seznam rubrik