Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

P71a52v76e90l 73Z16á18c63h69a

10. 7. 2014 21:42

Jasne, driv lidi rodili doma a s bolavym zubem sli ke kovari...taky se dozivali tak tak padesati a umrtnost novorozencu byla desiva... dnes si lidi prectou nejakej blog, podpori to statusem na FB a pak zacnou bojovat proti ockovani, porodum v porodnici a rajcatum ze spanelska... Mimibazarrebeelieeee

3 0
možnosti
MH

Moc pěkně a i dle mých osobních zkušeností pravdivě popsáno. Pokud se opravdu jednalo u miminka o vadu neslučitelnou se životem, pak rozhodnutí rodit doma bylo nejlepší a láskyplné řešení.

2 1
možnosti
Foto

Skvělý, bezpečný, nemocniční porod, uspíšený oxytocinem (nevyklopila jsem miminko do čtyř hodin od příchodu do porodnice) vedl u mne ke zřejmě zcela zbytečnému císaři, který provedl splašený mladý pan doktor tak "dobře" že další děti už mít dle lékařských rad nemám. Trauma, které tím lékař způsobil mě odpovídá prožitku znásilnění - a dle statistik s psychickou zkušeností odpovídající zkušenosti znásilnění či sexuálního zneužití odchází z českých porodnic zhruba třetina žen. Smutný start do mateřství se zraněnou psychikou je osudem mnohých z nás .. http://www.zenskepribehy.cz/blog-2/39-nasilie-ako-spolocenska-norma - i tomu se ženy, které rodí doma,  chtějí vyhnout. To, že v Čechách není schopno zdravotnictví zajistit domácí porod jako normální součást zdravotní péče, je velkou ostudou české zdravotní politiky - stát si dovoluje požadovat povinné placení zdravotního pojištění, ale ženy, které žádají domácí porod, si jej musí hradit ze svého - přitom je pro systém výrazně levnější, než porod nemocniční ...

1 2
možnosti
DT

Opravdu vám dali jako vysvětlení podání oxytocinu lhůtu 4 hodin, nebo spíš tak trochu přibarvujete realitu? Proč jste se neohradila, případně si nevzala právníka a kliniku nezažalovala?

4 0
možnosti
LG

Ja se strasne divim, ze i pres veškeré vybaveni a pokrok v medicíně a vubec pokrok v dostupnosti informaci, se nekdo rozhodne rodit doma nebo neockovat základní očkováni nebo kdo vi, co. Je tolik moznosti. Vybrat si klidne soukromou kliniku, individuální plan porodu. Jsou to vymoženosti, ktere si nase matky a babičky ci prababicky, volit nemohly a myslim si, ze kdyby mohly, tak si ani jedna nevybere porod doma. 

Podle me, to jsou jen vymysly, spis nesmysly, ženských, hrozne "modernich", ktery nevědí, co by si nudou uz vymyslely a akorat většinou pridelavaji praci a problémy okolí a nakonec i svému dítěti.

Me ceka prvni porod v zari a nedovedu si predstavit, ze bych rodila doma. Pritel i rodina by me asi zabili a ja bych se nejspis posr... Strachy, ze se neco stane mne nebo mimcu.

10 0
možnosti
Foto

Vaše rozhodnutí je z vašeho hlediska to nejlepší co jste mohla udělat.  Pokud se někdo rozhodne jinak je to z jeho pohledu také to nejlepší řešení.

0 0
možnosti
MS

"U miminka se jednalo o vadu neslučitelnou se životem a zemřelo v láskyplné náruči rodičů..." .

 

Tipl bych si, že novorozeněti je úplně jedno, v čí láskyplné náruči umře. Pro ně by bylo určitě lepší, kdyby se lékařský personál pokusil o jeho záchranu. Jsou známy případy, kdy se díky přístrojům podařilo dítě udržet při životě a nakonec zachránit, i když se jednalo "o vadu neslučitelnou se životem".

6 0
možnosti
Foto

Tipl bych si, že vám do toho nic není a už vůbec nemůžete vědět co miminko cítí stejně jako jeho matka včetně všech blízkých.  Proto je správné nijak jim do toho nezasahovat.

0 0
možnosti

Dobrý den, krásný článek a děkuji za něj. Problém jste přesně pojmenovala. Je smutné, jak se do Vás řada lidí tady naváží. Jejich agresivita ale vypovídá jen o nich samotných. Krásný den přeji.

1 2
možnosti
DT

Problém je zbytečně nafouknutá hysterie kolem porodnic. A problém způsobují právě ti, kdo se na následném řešení snaží vydělat peníze. 

To, že vám to někdo řekne do očí, není agresivita, ale přímočarost. Já ovšem chápu, že to dotyčným nevoní - kazí to kšefty.

2 1
možnosti
ZB

Ve zprávách se neuvedlo, žestatečné p dítě umřelo následkem nedostatečné zravotní péče u domácího porodu. Důvodů může být hodně. Děti, ač se o tom tolik nemluví, umírají i u porodů v nemocnicích. I když moderní medicína umí řešit hodně situací.

Já bych stejně nepředbíhala.

0 0
možnosti
Foto

Paní Baloghová, máme jednu z nejnižších novorozeneckých úmrtností na světě /okolo 7 promile/. Jistě to není dáno zavedením alternativních porodů, že? 

Neumím si nějak představit, že porodní bába umí třeba odsát dítěti vdechnutou vodu z plic a jiné další relativně časté komplikace, které jsou v nemocnici banalitou, ale  v terénu mohou být katastrofou.....

2 0
možnosti
Foto

Ano, to je to co u nás asi schází nejvíc. Respekt ...ke svobodné volbě.

1 0
možnosti
DT

Nejvíc chybí zdravý rozum. Hlavně u těch, co je jim svobodná volba důležitější, než zdraví vlastního dítěte. :-/

4 3
možnosti
RP

příště u své zubařky trvejte na tom, aby Vám zákrok provedla doma a v souladu s přírodou a podle Vašich niterných pocitů... i když Vy asi k zubaři nechodíte, protože je to pro Vás moc sterilní a neintimní... takže venkovský kovář? :-P

3 0
možnosti
Foto

Pokud by zde byla opravdová svoboda a pokud by se našlo dost lidí, kteří by si tuto službu přáli, našli by se zubaři, kteří by za pacienty jezdili k nim domů.  Asi by to ale nebyla levná záležitost.

1 1
možnosti
VT

Nebudu nikoho obviňovat. Jenom uvedu jeden příklad - proč nerodit v porodnici, kde je zajištěna potřebná odborná péče, ale rodit miminko doma? Brzdy na svém autě si nechávám seřídit ve značkovém servisu a nebastlím je doma. (V obou případech jde o život)

6 0
možnosti
JN

Ono doma by se také nejednalo o úplné amatérské  bastlení. Taky přijde porodní asistentka, která není žádný začátečník.  Ale samozřejmě, když i zkušený automechanik opravuje něco doma na dvoře, není zaručena taková kvalita jako ve značkovém servisu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2478x
Jsem věčně se divící pozorovatelkou života. Jsem máma, žena, dula a to přináší mnohá témata...

Autorka online programu UvolnenyPorod.cz,  vydavatelka zajímavých knih, dělám rozhovory s inspirativními lidmi a někdy také přednáším.

Seznam rubrik