Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

Rodím doma, jsem jiná lepší, dokážu si prosadit svoje představy, donutit rodinu aby mne obskakovala a vyhověla mi ve všem, ale když se něco pokazí, mohou za to zdravotnící. Doporučuji před porodem odejít s kusem hadru do lesa jako indiánka, vrátit se s miminem a druhý den rovnou makat na pole, nebo sbírat bobule

1 0
možnosti
Foto

J83a22n49a 56M41a55j74o70v53á

25. 1. 2018 17:33

Většina žen rodí v porodnici.

0 0
možnosti
Foto

To nevylučuje trend, že počet domácích porodů se zvyšuje.

0 0
možnosti
Foto

Paní Vojáčková, nejsem sice porodník, mám jiný obor, ale odpověď je zcela prostá.

Jsou v zásadě dvě možnosti.

1. Budete spoléhat na porodníka, který by Vám měl některé věci usnadnit. V dnešní době internetu a sociálních sítí se dá nalézt vstřícné zařízení se vstřícným lékařem, empatickým k potřebám rodičky. /jistě to může být problém v odlehlých místech, ale na druhé straně žena nerodí 3x ročně/. Máte jistotu, že náhlé zhoršení situace i během bezproblémového porodu bude zvládnuta k prospěchu ženy i novorozence.

2.Budete spoléhat na sebe. Pro mne za mne, roďte si kde chcete a jak chcete, je to Vaše plné právo. Jen je třeba napsat v době před porodem, že na sebe berete veškerá případná rizika, tedy i to, že k místo Vašeho porodu přijede sanitka mnohem později, než pokud by se podobný malér stal v nemocnici a že tedy nebudete žalovat osádku vozu RZP z prodlení.

Zkušenosti jsou takové, že se občas stane, že se domácí porod zvrhne, lékař přijede na místo a pokud zasáhne, je žalován rodičkou. /případ dr Švece z Brna/. Pak se nesmíte divit, že jsou lékaři málo vstřícní, protože chtějí pracovat a ne se soudit.

3 2
možnosti
NP

Ja vidim problem v tom, ze mnoho lekaru rozlisuje, tak jako vy, jen dve moznosti - bud se prizpusobite na nasemu zpusobu vedeni porodu nebo si rodte sama. Pritom pani Vojackova podle mne pise, ze spousta domarodicek by prave rady rosily ve vstricnem zdrvaotnickem zarizeni, ale kde ho vzit? Vzdyt ona prave uvadi, ze tyto moznosti jsou omezene. Ja netusim, jaka je aktualni situace, nastesti uz jsem sve deti porodila, takze si nemusim nic zjistovat, ale zkusenosti me i mych znamych s ceskym porodnictvim nejsou nejlepsi. Ja jsem rodila prvni tri deti v zahranici, az ctvrte tady v Brne. Pokud bych mela mit dalsi dite, odjedu rodit treba do Rakouska. Nejsem typ, co by riskoval porod doma, ale prave po poslednim porodu dovedu pochopit, co k tomu matky privede. Jinak povazuju ceske zdravotnictvi za spickove, i pristup zdravotniku se za posledni leta hodne zlepsil, ale porodnictvi je bohuzel v tomto smeru smutnou vyjimkou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2478x
Jsem věčně se divící pozorovatelkou života. Jsem máma, žena, dula a to přináší mnohá témata...

Autorka online programu UvolnenyPorod.cz,  vydavatelka zajímavých knih, dělám rozhovory s inspirativními lidmi a někdy také přednáším.

Seznam rubrik