Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Veroniko, naprosto s vámi souhlasím. Videím to úplně stejně. Je milé vědět, že je nás na světě víc.

0 0
možnosti
Foto

Pořád říkám, že bych tu povinnou školní docházku zrušila...

0 0
možnosti
RK

"Čím dál tím víc se přikláním k tomu, učit děti životem, učit je jen to, co chtějí a tehdy, když to chtějí. Případně vůbec neučit." ;-D   To je ono. Potřebujeme blbce. Ti si nestěžují, dělají jen to co se jim řekne....

3 0
možnosti
Foto

Váš názor vychází z předpokladu, že kdo se neučí ve škole, je blbec. S tím nesouhlasím. Každé dítě se hrozně rádo učí, přímo nasává informace, o všechno se zajímá... Do okamžiku než začne chodit do školy. Tam se celé nadšení většinou vytratí. A zbyde jen povinnost a nechuť. Myslím si, že je to právě naopak. Nestěžují si ti, kteří jsou nuceni každý den jít do školy a dělat to, co jim říkají druzí. Nestěžují si, protože nemůžou. Stejně nemají jinou možnost. O chození do školy se nediskutuje. To mají děti dané.

0 0
možnosti
HV

Tedy předpokládám, že tento Váš článek je pouze ironie že? To jste nemyslela vážně...

5 0
možnosti
MP

Kritiku runu na maturitu bych chápal, ale proč útočíte na základní školu? Tam se učí nutný základ, aby se člověk v životě orientoval. Třeba ta shoda podmětu s přísudkem je setsakramentsky důležitá pro pravopis. A větný rozbor cítím sám, že už bych potřeboval osvěžit (ach ty čárky, že ano). Hlubší slovní rozbor se mi zdál ptákovinou, ale pomůže učení cizích jazyků. Truhlář potřebuje geometrii a tak bych mohl pokračovat ...

Třeba by to šlo učit lépe. Teď jedno děcko z příbuzenstva začíná waldorfskou školu, tak uvidíme za pár let.

4 0
možnosti
ZB

Panebože, zpátky na stromy!

6 0
možnosti
VN

Co jste tím proboha chtěla říci? Přece nejde o přežití školní docházky! Vžyť i ten truhlářský mistr chodil někdy do školy. Že nyní nádherně pracuje se dřevem, na to školu nepotřeboval? Argument o flákání je zcela zcestný. Nikdo se přece neučí pro známky, učí se pro život! A že se holt musí učit ve věku, kdy ho to nebaví a nechápe, proč se má učit, to je bohužel na nás - dospělých. Od toho jsme rodiče, abychom tu malou nezralou duši kutivovali. Asi by nám to ty děti, až vyrostou, nikdy neodpustili.

Já se prostě nemohu zbavit pocitu, že Vaším článkem jenom provokujete. A proboha proč?

8 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2478x
Jsem věčně se divící pozorovatelkou života. Jsem máma, žena, dula a to přináší mnohá témata...

Autorka online programu UvolnenyPorod.cz,  vydavatelka zajímavých knih, dělám rozhovory s inspirativními lidmi a někdy také přednáším.

Seznam rubrik