Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Chacha, v dnešní době, když jsou lidi tak mimo, už dávno nejsou v souladu s přírodou, když ženské mají problém otěhotnět, když otěhotní, tak v mnohem vyšším věku, je víc problémů, víc rizikových těhotenství, v dnešní době je to zábavné, tak zavřít se někam sama a rodit v klidu, jo? Dnešní zhýčkané ženské? Porod bez bolesti? Chachá.

Odent se zasazoval o přirozený porod, to je fajn, fandím. Císařský řez jedině v případě nutnosti, ne na objednání. Ale víc nic. Dnešní hormonálně nadopované moderní ženušky nejsou stavěny na přirozený porod o samotě za meditace ohm mani padme a vůní kadidla... Dám přednost mluvení s manželem a lékaři. Díky, ale váš vysoce manipulativní strašidelný článek mne nepřesvědčil. Je hezké, že dáváte byznys těm sluníčkových lidičkám. Zaplatíte si kurs a voilá, máme odbornici, která předčí porodníka...

7 5
možnosti
Foto

Časy se mění, dřív jste si o manželovi na sále mohla jen nechat zdát. No, vám už je vyhověno. Dopřejte i těm dalším, ať mají co chtějí.

1 8
možnosti
MP

Myslím, že to zbytečně dramatizujete. Rodila jsem třikrát ve dvou různých porodnicích, všechny děti jsem kojila, žádnou újmu nebo trauma jsem neutrpěla ani já, ani děti. A určitě dávám přednost porodnici. Dneska spíš postrádám pozitivní přístup k porodu v porodnici místo strašení, které je módní.

12 5
možnosti
Foto

J53a40n46a 24M50a21j19o51v94á

26. 4. 2013 22:15

Módní strašení - to je přesné.R^

5 1
možnosti
AK

Promiňte, ale váš článek považuji za VELMI manipulativní. Ode mě pomyslná antikarma.

12 6
možnosti
Foto

Možná byste tu medicínu vážně měla konečně vystudovat.... Kurz za 25 000,- je málo.

8 6
možnosti
Foto

Opravdu si myslíte, že Michel Odent absolvoval kurs za 25 táců? ;-D

5 8
možnosti
DT

Děsí mne tyhle sluníčkové tety, které slibují porod-bez-bolesti... slibují zázemí kde žádné není, vemlouvají se pomocí psychotriků, přestírají odbornost... 

... ve skutečnosti jim jde jen o kšeft... Rv

12 9
možnosti
Foto

Trochu z té nenávisti uberte;-) Každé učení si najde své žáky a když to někdo "žere" a neporodí bez porodní vany s nebesy, ať to prožívá s podobně smýšlejícími.

Ne všechny to tak prožívají. Moje jediné přání bylo, abych to měla už za sebou a prtě bylo v pořádku. Tak se taky stalo. Ten pravej rokenrol začíná až pak;-D

6 5
možnosti
TK

Proč mám z vašeho článku dojem, že největší horor dělají z porodu lidé jako vy?

15 7
možnosti
Foto

J61a15n77a 71M84a61j25o23v79á

26. 4. 2013 12:15

Zcela upřímně si myslím, že článek maličko přehání. Jasně, je dobře, když má žena klid a individuální přístup. Ale každou uklidňuje něco jiného. Já nevědět, že doktor je někde po ruce (za rohem), tak ze mne adrenalin jenom stříká (což ale porod nezastaví, ten si docela sofistikovaně řídí hypofýza a při fyziologickém porodu dobř ví, co dělá. Někdo chce u porodu (nebo alespoň v první době) blízkého člověka a někdo jiný ne.

No a že ženské po porodu vidí hlavně ty komplikace, to je docela často takový zvláštní folklór - něco jako "sedm jednou ranou". Hrůzy, velká poporodní traumata - tak dramaticky bych to opravdu neviděla.

Prostě dítě matří k matce, porod má běžet v klidu a s co největším respektem k individuálním potřebám. No a pak už stačí "nepředpovídat komplikace, hrůzy a traumata" budoucím rodičkám.

8 4
možnosti
Foto

Stačí jedna věta z blogu ..."Všechny ty komplikace a hrůzy, které nám tady všichni předpovídají a situace v českých porodnicích, z nichž české ženy i jejich miminka odcházejí většinou s velkým porodním traumatem." a z něčeho, co mohlo být zajímavé ke čtení a k prospěchu dobré věci...je zcela logicky pouhá paušalizace a demagogie k prosazení něčeho za každou cenu včetně vyvolávání strachu a hlavně pocitů viny ... obdobně jako u "přirozenosti kojení" :)

A ženy...abych použil slova z blogu ...porod "neumí" ... jsou k němu pouze biologicky stvořeny a to je trochu rozdíl ...

9 5
možnosti
JS

Ty si z toho vem jedno ponaučení - nikdy nepozoruj rodící ženu! ;-D

5 3
možnosti
DS

Moc pěkně napsáno, děkuji. R^

Hezký den!

4 9
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2478x
Jsem věčně se divící pozorovatelkou života. Jsem máma, žena, dula a to přináší mnohá témata...

Autorka online programu UvolnenyPorod.cz,  vydavatelka zajímavých knih, dělám rozhovory s inspirativními lidmi a někdy také přednáším.

Seznam rubrik