- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A propos pizza.
Jak se spočítá objem pizzy o poioměru podstavy `z` a výšce `a`?
No přece Pi.z.z.a
Když jsem jednou v jedné pražské italské restauraci dostal k pizze na stůl láhev kečupu, zeptal jsem se nevěřícně: "K pizze kečup?"
Číšník opáčil: "No voni to tak lidi chtěj."
Naprosto chápu vaše rozčarování. Italové nevnucují svoje mistrovské dílo těm, kterým stačí kopie. Dají jim co chtějí, ale není to uvařeno s láskou. Vlastně s láskou ANO, ale jen s láskou pro peníze. V Itálii se vyhýbejte obloukem restauracím pro “turisty”- jsou předražené, sice se najíte, ale nepochutnáte si.
Přeji vám příjemné gurmánské zážitky, nejen při toulkách Prahou!
Opravdu hezky napsane. A diskuse taky zatim velice slusna.
Diky.
Mne vzdy potesi kdyz ctu v ceskem tisku neco o jidlea mlsnych gurmanskych jazyccich.
Zrejme to bude takovy stary dobry cesky zvyk plest si pojmy.
Děkuji! O jídle se snad nedá ani neslušně diskutovat. Co myslíte?
Kdo chce poznat opravdovou Itálii, doporučuji ať vynechá fronty u památek a tlačenice v turistických lokalitách a jde se najíst tam, kde jedí místní. Do zastrčených uliček, daleko od toho zhonu. Odnese si společně s plným žaludkem i nezapomenutelný zážitek!
Hezky napsáno a zároveň velmi osvěžující text po politice 100x jinak.
Děkuji! Obyčejný nepolitický život dokáže být velmi veselý!
Myslím, že k družné atmosféře přispěje i sdělení, že na sýry parmezánového typu máme v ČR největší fabriku na světě.
přesně vyjadřujete i mé zkušenosti a postřehy Veroniko-karma
Děkuji! Nejlepší je to zažít