Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Je to marný, je to marný, je to marný.

Demivládou slibovaná e-Government je v nedohlednu a tak se nosí papír z jedněch dveří do druhých a kulaté razítko je nedotknutelná božská relikvie. Dokud bude vládnout generace psacích strojů, tak se nic nezmění.

1 0
možnosti
PV

Obyčejný člověk musí doložit vše a do poslední koruny - zloděj a agen v jedné osobě jasně řekl - sorry jako - co je vám do toho !

A když už jsme u toho - ani se neptejte jakou formou Agrofert uhradil výstavbu čapího hnízda , protože dotace je proti tomu ubohá šaškárna !!

5 0
možnosti
VV

Primo k clanku se nemohu vyjadrit, ale v zemi o ktere tvrdijze v ni zije jista D.T mam dve moznosti. Bud se jako zamestnanec spokojim s tim, ze za mne zamestnavatel vsechny dane zaplatil sprvne a nedelam vubec nic. Nebo podam priznani k dani z prijmu, uvedu vsechny sve vydaje spojene se zamestnanim a dolozim ucty. Pak vyckam rozhodnuti a proti nemu se mohu i odvolat.

0 0
možnosti
Foto

A co je nejvtipnější? Jste vdaná/ženatý. Každý z manželů si podává daňové přiznání sám. Patříte pod jednoho úředníka. Manžel slevu neuplatňuje, vy ano. Dostanete výzvu, abyste doplnili to či ono. Napíšete úřednici, paní, podívejte se prosím do složky manžela, že neuplatňuje... úřednice vám odpoví, ale já po vás potřebuji potvrzení:-)

1 0
možnosti
Foto

Já nevím, že vás to překvapuje.

Mzdová účtárna chce potvrzení, místo kterého jim dám čestné prohlášení (protože manželka podává rovněž daňové přiznání, a proto potvrzení její mzdové účtárny vlastně nic nepotvrzuje). A totéž prohlášení přiložím i k daňovému přiznání, včetně potvrzení o studiu.

Každý rok jen v tom dokumentu změním rok, kterého se týká a datum. V případě nově narozeného dítěte ještě přiložím kopii rodného listu.

Finanční úřad je s tímto postupem spokojen už čtvrt století a navzájem se neobtěžujeme komunikací o dokladech.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

Tady nejde o žádné rozčilování. Jde o byrokracii. O odstranění duplicit a validitu dokladů. A taky o to, že v minulosti nepožadovali, nyní požadují. Takže jaké zjednodušení? V papírování vesele pokračujeme a administrativa vesele bují.

2 0
možnosti
JK

Po mně to chtěli vždy.

Zjednodušený je základní formulář daňového přiznání ( pro zaměstnance). Já ho, takto zjednodušený, vyplňoval tuším poprvé loni.

0 0
možnosti
JK

Čestné prohlášení jednoho z manželů, že neuplatňuje slevu na děti se podává již dost dlouho, alespoň já nepamatuji, že bych ho někdy nepodával. Navíc ten jeden papír je taková prkotina, že by mě ani nenapadlo se kvůli tomu rozčilovat. Naopak, daňové přiznání pro zaměstnance se v posledních letech docela zjednodušilo.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JG

Pokud by Vám vyúčtování daně dělal zaměstnavatel, znovu byste to dokládat nemusela, protože to zaměstnavatel už má. Finanční úřad tento doklad vyžaduje a má být tudíž součástí danového přiznání, takže pokud jste si jej podávala sama, stačilo nechat si to potvrzení, které již zaměstnavatel má ofotit a přiložit k potvrzení o zdanitelných příjmech, nebo stačí načmárat na papír "neuplatnuji" a hotovo. Já nevím, mně to zas tak děsivé nepřipadá;-)

1 0
možnosti
Foto

Ofotit nestačí, přílohy musí být v originálu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2693x
Jsem ženská ve zralém věku. Zažila jsem radosti i osobní prohry. Mám ráda lidi. Zajímají mě názory ostatních a blog je určitě vhodnou platformou nejen pro vyjádření vlastních názorů a úvah, ale také pro diskusi s lidmi. Vaše postřehy mě zajímají!

Seznam rubrik