Můj život digitální nomádky

Digitální nomád. S tímto pojmem se u nás v poslední době roztrhl pytel. Na internetu, v knižních novinkách nebo na kurzech se dozvíte mnoho rad, jak se jím stát. Proč je tato práce tak populární?

Je prostě úžasná! Samozřejmě není pro každého. Nicméně pro mě je to práce snů. Musíte milovat cestování. To je základ. Digitální nomádka. Co vlastně znamená ten divný pojem? Po přečtení jednoho mého rozhovoru se děda divil, co, že to dělám, když on zná nomády pouze jako kočovníky. Nemohl se přestat smát a ten počeštěný výraz zněl z jeho úst víc než komicky. Svým způsobem to tak je.

Digitální nomádství je práce, kterou můžete dělat odkudkoliv. Potřebujete jen počítač, připojení k internetu a obrovskou disciplínu. A taky byste u toho měli cestovat, protože to je hlavní výhoda. Nabytá pracovní svoboda, kterou by byl hřích strávit mezi čtyřmi stěnami.

A tak pracuji, cestuji, poznávám, užívám. Ideálně surfuji, potápím se, jezdím na skútru, pak si dám něco dobrého k jídlu a usnu jako špalek. Příležitosti si tvoříme sami. Všichni máme šanci jít za svým snem/cílem, všichni na sobě můžeme pracovat, mít aktivní přístup a snažit se být nejlepší. Lepší život nepřijde sám. Je pro to třeba hodně udělat. A když se to povede, stojí to za to!

Diskuzi nechávám otevřenou, třeba se nad ní někdo pobaví. A ti urputní diskutéři, kteří pod každý článek píší nenávistné komentáře, ať si uleví. Když je člověk spokojený, nemá potřebu někoho kritizovat nebo mu závidět. Prostě je mu jedno, jak žijí ostatní. Naopak jim přeje. Ale k takovému postoji vede taky dlouhá cesta.

Pro všechny milovníky cestování a práce na volné noze jsem založila nový FB profil Cestovatelka. Můžete tak sledovat mé postřehy a zážitky z cest.

A jak tedy mohou žít digitální nomádi? Jak žiji já? Tady je malá ukázka.

Home office
Ideální místo pro odpočinek, Kambodža
Výhled z pokoje, Srí Lanka
Každé ráno je třeba začít pořádnou snídaní
Island hopping, Filipíny
Nejkrásnější barvy jsou po dešti. Výhled na horu Little Adam's Peak, Srí Lanka
Národní park s kaktusy Saguaro, Arizona
Pod vrcholem hory Jade Dragon Snow Mountain, Čína
Jeden z nezapomenutelných výhledů. Kuala Lumpur, Malajsie
Home office
Sandboarding, Chile
Mangrovy na ostrově Lombok, Indonésie
Někdy přeletíte půlku planety a nevidíte nic. Žluté hory, Čína
A jindy se jdete večer jen tak projít a vidíte neskutečnou krásu. Bali, Indonésie
Surfování patří mezi mé nejoblíbenější aktivity.
Vlny volají, musím jít :-)

 

Autor: Veronika Havlíková | pondělí 17.7.2017 8:40 | karma článku: 0 | přečteno: 272x