Výhoda v obchodech

Za těch 25 let, co už sedím na vozíku, mě nikdy nenapadlo, že  takové sezení má i  svoje výhody. Dosud jsem viděla jen zápory – do obchodu vedly schody, do kostela vedly schody, k památkám vedly schody, na záchod byly úzké dveře, nebo byl tak malý, že jsem neměla šanci se tam s vozíkem dostat, leda,  že bych si nechala dokořán otevřené dveře  …. Až teď.

 

Za těch 25 let, co už sedím na vozíku, mě nikdy nenapadlo, že  takové sezení má i  svoje výhody. Dosud jsem viděla jen zápory – do obchodu vedly schody, do kostela vedly schody, k památkám vedly schody, na záchod byly úzké dveře, nebo byl tak malý, že jsem neměla šanci se tam s vozíkem dostat, leda,  že bych si nechala dokořán otevřené dveře  ….

Až teď.

V obchodě, kam jsem si zajela koupit sýr k večeři jsem čekala v řadě u pokladny. Z ničeho nic se přede mě začala tlačit paní s tak naloženým nákupním vozíkem, že to vypadalo, že jistě bude válka a ona musí nutně předzásobit potravinami celý obytný dům.

„Promiňte,“ začala jsem nesměle. „Já taky stojím v řadě na pokladnu.“

„Vy stojíte?“ Zasmála se pohrdlivě. „Vy sedíte. A tak můžete klidně chvíli počkat. Já, já stojím!“ Pak se koukla na hodinky. „Stejně nemáte co dělat, když jste v tomto čase v obchodě. Tak klidně můžete chvilku počkat!“

V prvé chvíli jsem jí chtěla říct, že ona je přece taky teď v obchodě, takže taky asi nemá co  dělat, pak jsem si to ale rozmyslela – má pravdu, já sedím a ona, chudera, musí stát. První výhoda invalidního vozíku – nemusím stát v řadě u pokladen, můžu si v klidu sedět.

 

A proto – vozíčkáři nestěžujte si na svůj osud, na svůj invalidní vozík, nebo na to, že se nedostanete tam, nebo jinam! Vždyť to, že jste na vozíku, má i svoje výhody!

Autor: Věra Schmidová | pondělí 22.9.2014 15:06 | karma článku: 20,40 | přečteno: 824x
  • Další články autora

Věra Schmidová

Cedulka

18.3.2020 v 13:24 | Karma: 0

Věra Schmidová

I to je život

14.3.2020 v 17:55 | Karma: 23,20

Věra Schmidová

Trapas na entou

12.3.2020 v 17:57 | Karma: 30,95