Psí hry a Freny

Jestli někdo tvrdí, že pes sám nepřemýšlí a nevymýšlí, že koná pouze pudově, instinktivně a jak má natrénováno, šeredně se mýlí. Třeba taková Freny - krásná vlčáčice paní Evy.Pokud zrovna není blato, beru s sebou na návštěvu k paní Evě Kubíčka. Jsou s Freny kamarádi, lítají spolu po zahradě. Nejdřív honí Freny Kubíka a až doběhnou na konec zahrady, Kubík zvolá: "teď já!" V té chvíli se situace otočí a Kubíček přímo zuřivě honí Freny. Na druhém konci zahrady se situace obrátí - Freny bafne: "teď zas já" a situace se opět vymění.

Tak to chvíli trvá,no Kubíček má velkou nevýhodu - Freny udělá deset skoků a je na druhém konci zahrady, ale on se musí těmi svými nožkami kmitat...a tak se unaví mnohem dřív, padne do trávy a odpočívá, nebo si jde plnit svoji psí povinnost - označit si každý strom a každý keř v zahradě. Jenomže Freny je ženská a tuto psí povinnost nezná a tak hledá, jak upoutat Kubíčkovu pozornost a donutit ho k dalšímu lítání. Vejde do pokoje, lehne si na pelíšek a čeká, až ji pani Eva přestane sledovat. V té chvíli vezme balónek a potichu, pomalu, opatrně a nenápadně se začne plížit kolem zdi ven. Jenomže má, chudera, smůlu.
"Freno!" Zařvala paní Eva.
Freny zanesla balónek na pelíšek, lehla si a čekala. Po chvíli se šla do kuchyně napít vody. Opatrně, nenápadně se  podívala, jestli ji paní Eva ještě sleduje, poté vytáhla spod radiátoru zapomenutou hračku, celou si ji strčila do tlamy a tiše, nenápadně se vytratila ven, aby si mohli se svým malým kamarádem hrát.
Myslíte, že tohle ji někdo učil?

Autor: Věra Schmidová | pondělí 27.5.2013 19:47 | karma článku: 12,97 | přečteno: 281x
  • Další články autora

Věra Schmidová

Cedulka

18.3.2020 v 13:24 | Karma: 0

Věra Schmidová

I to je život

14.3.2020 v 17:55 | Karma: 23,20

Věra Schmidová

Trapas na entou

12.3.2020 v 17:57 | Karma: 30,95