Kterak Kubíček o panictví přišel (a já málem o nervy)

Jak můj pejsek Kubíček přestával být štěnětem a stával se z něho dospělý psí muž, začínaly ho čím dál tím víc zajímat pachové stopy hárajících fenek. Nakonec  se dopracoval až  k očichávání zadečků fenek skutečných.

Ač má30 centimetrův kohoutku a osm kilo i s postrojem, od začátku ho zajímaly pouze feny velké (vlčák, dobrman, doga…). A pokud natrefil na velkou černou fenu, byl štěstím bez sebe. Na jeho obranu musím říct, že těmto fenám byl taky sympatický a rádi se s ním pusinkovaly a olizovaly. Toť ale vše. Jak ale   Kubíček dospíval v psího muže, přestávalo mu to stačit a začal se snažit o víc.. V té chvíli ho ale feny odkoply bokem. Kubíček se nevzdával.

Kdo si počká, ten se dočká, říkal si asi a zkoušel to dál. Jedné velké černé feně se zalíbil natolik, že souhlasila. Bohužel zrovna ve chvíli, kdy jsme byli spolu s Kubíčkem na procházce, já seděla na invalidním vozíku, vodítko napevno přivázané k zápěstí. Feně to nevadilo. Když viděla, že se nemůžou spolu s Kubíčkem vzdálit, přizpůsobila se ona.

No pohled to musel být velice zajímavý, protože každý kolemjdoucí se zastavil a situaci komentovala slova typu:

„Copak, děláte garde?“

„Hrajete se na hradní stráž?“

„Co, slepili se vám?“

Našli se i tací, co chtěli pomoct: „Nemám vám zatím přinést kafe?“, nebo „Chtělo by to kýbl se studenou vodou“ (sadisti)………….

Vodítko nešlo rozvázat a odmotat z ruky, tak jsem tam jen tak stála a stála a pejskům to nevadilo. Pomalu jsem začínala litovat, že jsem nesouhlasila s tou kávou. To by byl pohled pro kolemjdoucí ještě zajímavější.

Asi po dvaceti minutách Kubíček seskočil, dal feně pusu a přišel ke mně.

Já jen pohledem zkontrolovala, jestli se někde poblíž nenachází majitel feny a nebude po nás vyžadovat alimenty

Autor: Věra Schmidová | středa 20.3.2013 18:58 | karma článku: 14,25 | přečteno: 745x
  • Další články autora

Věra Schmidová

Cedulka

18.3.2020 v 13:24 | Karma: 0

Věra Schmidová

I to je život

14.3.2020 v 17:55 | Karma: 23,20

Věra Schmidová

Trapas na entou

12.3.2020 v 17:57 | Karma: 30,95