Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vždycky jsem si myslela, že součástí výcviku asist.psa je jeho "secvičení" s tím, komu má asistovat. Tohle se mi zdá nějaké podivné.

0 0
možnosti
Foto

Nejen secvičení. Podivností je tam víc. Pes na inzerát, dohoda po telefonu bez osobního kontaktu, pravděpodobně i bez dohody na tom, na jaké činnosti bude pes cvičen, do předání se zřejmě ani neviděli, nic se netestovalo  - prostě velmi podivné.

Velice silně pochybuji, že by to byl pes od nějaké organizace, která se výcvikem asistenčních psů zabývá.  Spíš jen někdo nějak vycvičil psa a prohlásil ho za asistenčního...

0 0
možnosti
Foto

M71i67l55a37n 44T36h20o82r69n

21. 2. 2013 12:19

Hezkej příběh :) A myslím, že jméno Balů je pro takovýho pejska víc než výstižné :D

0 0
možnosti

http://flat-coated-retrivr.hafici.cz/. Že by už od štěněte věděli že bude asistenční? A za kačku?

0 0
možnosti
Foto

Asistenčním psem se pes může stát buď tak, že si ho cvičitelé seženou jako vhodného mladého psa nebo je vybrán už jako štěně, na základě testů, pak zpravidla absolvuje roční speciální výchovu u dobrovolníků, než jde do výcviku. Pokud jde o cenu, stát na asistenční psy nedává ani korunu, slušné organizace jsou ale (zatím) schopny zajistit financování ze sponzorských darů a podobně, takže nakonec dotyčný člověk neplatí ani tu korunu.

0 0
možnosti

nic proti článku.... je pěkný. Jen rozdíl mezi flat coated retrívrem a třeba klasickým zlatým není ve velikosti žádný. Jedině přerostlý jedinec, ale to nemá s plemenem nic společného. Takže paní by rozhodně nemusela vyměňovat misky a pelíšek....

1 0
možnosti
Foto

I to svědčí o tom, že by vůbec netušila, jakého psa dostane. A fleti jsou na výšku stejní jako zlaťáci, bývají ale trochu štíhlejší.

Připadá mi to celé hodně divné...

0 0
možnosti
Foto

Tohle je skutečnost nebo fikce? Přesně takhle by to totiž vypadat NEMĚLO...

0 0
možnosti
Foto

Fikce to není, to by bylo proti pravidlům, ne?

Celý příběh zní poněkud divně, nepravděpodobně, vím. Ale stal se.

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 967x
Jmenuji se Věra Schmidová,

vystudovala jsem fyzioterapii a psychoterapii, od roku 1986 jsem na invalidním vozíku. Ráda bych touto stránkou ukázala všem, že i přes to se dá dělat spousta zajímavého. Píši kníhy, povídky, články hlavně o vozíčkářích, o psech, o životě.. Publikuji v různých časopisech. Věnuji se mnoha koníčkům, mezi něž patří například balet na vozíku, tance na vozíku, monoski. Zajímám se o čínskou medicínu, alternativní způsoby léčby (masáže, akupresura, léčba drahými kameny).

Více povídek najdete na veraschmidova.eu

Seznam rubrik