Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J80a96n 13R39á32ž

14. 3. 2022 11:26

Doporučoval bych paní poslankyni se velmi pozorně zamyslet nad poselstvím Čapková dramatu "Matka".

PS. Autorka je důkazem, jak jsou poslanci zcela odtrženi od reálného života. I v článku použité vyjadřování , je sice běžné v mluvě poslanců, ale připomíná spíše h[UA]avlovo Ptydepe

0 0
možnosti
JR

J79a35n 89R15á56ž

14. 3. 2022 11:52

Ukrajinská vlajka se do textu dostala zcela samovolně :-/

0 0
možnosti
Foto

Ve smyslu významu nadpisu článku autorky /povoláním poslankyně/ se sluší zeptat, pročpak má u blogu svoje profilové foto minimálně 20 let staré - a tudíž, že neodpovídá skutečnosti??? ?Odpověď je jednoduchá, Kovářová chce vypadat lépe než ve skutečnosti vypadá - a tím pádem ustupuje lžím, kterým se ustupovat nemá. !

0 0
možnosti
Foto

S nosným sdělením blogu souhlas. Toť ale asi vše. Blogy autorky totiž bohužel hodně připomínají zkopírované projevy na schůzi politické partaje.

Už jen údajné téma "ženy v čase dezinformací" je takový gendrově zpolitizovaný blábol. O schopnostech rozeznat dezinformace a úspěšnosti boje s nimi rozhoduje intelekt bez ohledu na to, zda je údajně "ženský" či "mužský". Obdobně je "zvláštní" tvrzení, že ženy mají trpělivost, systematičnost a rozvahu a tak lépe bojují s dezinformacemi. Jako příklady demagogie přitom lze uvést Alenu Schillerovou, Marii Benešovou, Janu Maláčovou, Kláru Dostálovou atd.

Dále autorka píše, že "je podstatné nazývat skutečnost správnými slovy, neuhýbat, nenechat ji devalvovat bezostyšným opakováním kluzkých nepravdivých slovíček." Po přečtení jejího blogu o státním rozpočtu "Mínus 280 je podstatně lepší než mínus 377" jsem měl ale přesně opačný pocit. Patetické prohlášení o hazardu s budoucností země, kterému bylo zabráněno tak, že se snížil schodek o 100 mld.Kč "jen" na 280 mld. Kč. Z hlediska makroekonomiky to přitom nemá zásadnější vliv, jde totiž především o strukturální skladbu takového schodku. A o té autorka cudně mlčí. Nevysvětluje, proč má být přijato letos dalších 6600 státních zaměstnanců (ačkoliv právě zeštíhlení státní správy voličům slibovali) nebo že splátka za obrněnce 6 mld. Kč není úspora ale jen odklad platby nebo že "miliardové úspory" ve zdravotnictví jen znamenají vybrakování rezerv zdravotních pojišťoven. Prostě jen kluzká slovíčka.....

Co kauza Farského - opravdu STAN neuhýbal a nazýval skutečnost pravým jménem? Co senátor STAN Hraba, který po volbách vyzýval k nedodržení koaliční smlouvy s Piráty? To také bylo férové?

Určitě si nemyslím, že to autorka myslí špatně, jen už zřejmě neumí myslet a vyjadřovat se jako obyčejný člověk, ale jen jako politik. A to je asi důvod i nízké čtenosti jejích blogů.

1 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že dámy a pánové v Parlamentu ČR se začali probouzet ze strachu, a to paradoxně až ve chvíli, kdy byla Ukrajina napadena Rusy. Ze strachu z toho, že by museli čelit nesmyslným demagogiím o svobodě slova, svobodě projevu, svobodě prezentovat veřejně svůj názor. Škrtit toky desinformací a lží , jež jsou sofistikovaně míchány tak, aby významnou část adresátů přesměrovaly na slepou kolej či spíše do protisměru , není ničím jiným, než ochranou voličů před ztrátou rozumu a v konečném důsledku i obranou demokracie. Není to cenzura! Přihlíželi jste nečinně, jak se z důvodu bezbřehé tolerance potapíme a opouštíme demokracii až na samou hranu, za níž otevírá svou náruč spolehlivě autoritářský stát. Není divu, že volby dopadly téměř jako plichta. Do voleb šla pětikoalice málo vyzbrojena, málo odhodlána. I ten ufňukaný Babiš ohánějící se stále dokola spiknutím a kampaní se Vám snadno mohl posmívat, že máte hlavně program antibabiš. Dali jste mu tento jeho volební argument sami k dispozici , a to dost lacino.

2 0
možnosti
JR

J80a32n 28R48á82ž

14. 3. 2022 11:49

Svoboda slova a svoboda šíření názorů, byť kontroverzních, je primárním principem demokracie. Omezovat svobodu šíření názorů cenzurou je, ne že není. Názorová pestrost je to, co odlišuje demokracii od bolševismu.

Parafrázuji Vaše tvrzení: Cenzura je přesně to, čím opouštíme demokracií a otevíráme naši náruč nástupu totality!

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 14,73
  • Průměrná čtenost 549x
Ing. Věra Kovářová. Bývalá starostka obce Chýně, poslankyně Parlamentu ČR, místopředsedkyně hnutí STAN,  překladatelka a učitelka německého jazyka. Podrobnosti o mně najdete na mých webových stránkách.

Seznam rubrik