Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P21e82t87r 42B82r39o73ž

8. 5. 2018 10:35

Je to celé hlavně o penězích. Tak to zase ve volbách hoďte populistům, co slíbí kdeco... co by si senior vybral? Slevu 75% na vlak, nebo důstojnou péči, když nebude moci se o sebe starat?

0 0
možnosti
Foto

Mám podobnou zkušenost z dětského oddělení v Motole z devadesátých let.

Moje malá holčička si zlomila ručičku tak hloupě, že jí museli dát hřeby a tedy musela být hospitalizována.

Za prvé jí spálili kůži na ruce na doživotí (zřejmě jí nechali nějakou dezinfekci na ruce déle nebo co, má to tam do dneška, kdy už je dospělá).

Za druhé když jsem přišla na návštěvu, měla pokakaného svého nejmilejšího medvídka. Stalo se to tak, že na volání ani zvonění nepřišla žádná sestra a moje malá holčička se snažila tlačící se hovínko ven zamáčknout zpátky dovnitř a medvídek byl jediný po ruce.

Ještě dneska se mi derou slzy do očí. Byly jí 4 roky! V

Za třetí cokoliv jsem přinesla k jídlu, označila jménem a dala do společné ledničky, nikdy jí to sestry nedaly.

A že jich tam tehdy bylo! Hlavně na sesterně u kafe.

Nevím, jak dnes. Tehdy se hlavně věnovaly tomu, že telefonovaly na účet nemocnice na placené linky (různé výhry, soutěže, jak se s tím po revoluci protrhnul pytel).

Chci věřit, že je to dnes lepší, ale po přečtení tohoto článku nevím nevím.

Svou maminku, až bude nemohoucí, si každopádně vezmu domů (naštěstí mohu, vím, že každý nemůže).

4 0
možnosti
JE

Z toho mi vycházi jen jedno: "Tahle země není pro staré a nemohoucí"

Doufám, že to budu mít rychle za sebou a nebudu jednou stát před volbou: eutanázie nebo LDN :-/

2 0
možnosti
JT

Je vcelku normalni, ze svym detem lidi vymenuji pliny a vsemozne se o ne staraji. U svych senioru by to meli brat jako stejne.

Samozrejme, ze stat dava rodicovske davky a volno, ne seniorske, seniori jsou tezsi na manipulaci a spousty dalsich obtizi. Jde mi o princip, starat se maji primarne budouci dedici.

0 1
možnosti
OP

Pamatuji si na podobnou repliku jednoho pána, který napsal něco v tomto smyslu: my sourozenci bychom nikdy nenechali své nemohoucí rodiče bez pomoci. Moje sestry by se o ně postaraly - tedy ne já, ale ony

3 0
možnosti

Víte, nechci je nějak moc obhajovat, ale ty sestry a hlavně zřízenci jsou v podstatě vyhořelé. Ono za 15000,- hrubého prostě kvalitního člověka neseženete a zvláště ne na práci, která je celkem odporná. Dostane to každého a rozhodně to JE otázka peněz. Dejte těm lidem 60 tisíc a najdou se kvalitní lidé, kteří se kvůli tomu budou přemáhat. V opačném případě můžeme být rádi, že tam vůbec někdo je.

2 0
možnosti
JT

Ale jo, tuhle praci delaji i radove sestry, ale tech je malo

0 0
možnosti

Jsem z malé vesnice. Téměř všichni imobilní senioři u nás na vsi byli opečovávaní svými nejbližšími. Kdo neměl to štěstí, musel do LDN. Ti, co byli doma, odešli po delší době a v kruhu svých nejbližších. Ti, co museli do LDN, brzy umřeli a sami...

Moje fyzioterapeutka mi říkala, že pracovala v LDN a musela odejít. Lidé tam umírají hlavně proto, že hladoví. Někomu se prostě jídlo nedonese, protože na něj nemají čas nebo se na něj zapomene...a protože ten člověk nemůže chodit, tak si pro jídlo nedojde..

Je to moc smutné;-(

9 0
možnosti
HZ

Oni mu to jídlo třeba i donesou, ale když není schopný se sám najíst, nechají tác dvacet minut na nočním stolku a pak ho zase odnesou.

1 0
možnosti
VM

Zažila jsem na interně v Českém BroděVvečer :sestřičko, mohla byste mi vyměnit plínu, já se teď pomočil. Sestra: Co si myslíte?!! Před chvíli jsem vás přebalila,tak to teď vydržíte do rána!!! A odešla.....

6 0
možnosti
KC

Hlavní problém není podle mých zkušeností v nedostatku zaměstnanců té které nemocnice, ale v přístupu k pacientům. Nechci zobecňovat, ale část nemocničního personálu by měla spíš pracovat v kravíně, protože k práci s lidmi se nehodí.

5 0
možnosti
Foto

Tak to je,personál je špatně placený a je ho málo.Lidé nejsou roboti,tato práce je fyzicky a psychicky velice namáhavá a s nedostatkem lidí se to nedá stihnout.Ti lepší odcházejí za lepšími platy a zbudou jen nejhorší zaměstnanci.Místo miliard na vlaky pro seniory a zvyšování duchody by se měli peníze pro seniory dát raději do Domovu duchodcu a LDN na zvýšení počtu personálu a zvýšení platu.Dárečky pro voliče jsou ovšem přednější....

8 1
možnosti
Foto

Ve zdravotnictví už snad ani nejde o výši platu, ale o nezájem a aroganci moci. I když dostávají přidáno celkem pravidelně, péče se zhoršuje.

3 0
možnosti
HD

Něco podobného jsem zažila s tatínkem před 20 lety.Vidím,že se nic nezměnilo.

Nad eutanazii se někteří pohoršují,ale tenhle hyenismus jim zřejmě připadá normální.

9 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1307x
... mám v hlavě spoustu otazníků a hledám na ně odpovědi... hledám smysl života, aby nebyl jen prostou reprodukcí po lince práce – prachy – a všechno za ně… mám pocit, že základní hodnoty, jakými jsou slušnost, vzájemná úcta a tolerance k názorům druhých mizí z našich vztahů... 

... a taky nemám úctu k pseudoautoritám, ať už skupinovým nebo individuálním, a to mi vztahy právě moc neulehčuje…