Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

29. 1. 2009 13:22
No, on Adolf

roztočil kola průmyslu stavěním dálnic a zbrojením, nicméně tím tragicky zadlužil stát a před krachem ho zachránila válka, oloupení Židů a systematické okrádání okupovaných zemí prostřednictvím kurzové politiky. Pokud je v zemi taková bída, že lidi nemají co jíst a čím se ohřát, je poměrně snadné přeorientovat výrobu z luxusního zboží na těch pár "životních nezbytností". Ve společnosti bohaté jakou je i ta naše to už nejde - výrobků a lidských přání je příliš mnoho. Krize a nadvýroba se nedají obejít, nová řešení i nové výrobky se hledají metodou pokus - omyl. Nálady veřejnosti, jestli se ten který produkt ujme nebo ne se nedají dopředu dokonale spočítat. A kdo chce mít jistotu, ať se pokusí o soběstačnost a s nikým nic nesměňuje. Pak sice "v potu tváře chléb svůj dobývati bude" ale nic ho nepřekvapí, ani krize ne.

0 0
možnosti
JR

honzarov

29. 1. 2009 12:56
Veřejné zakázky

Vražte miliardu do pár kilometrů dálnice, pro jistotu to prožeňte přes zkorumpované Ředitelství silnic a dálnic. Za miliardu bude půl roku dvacet lidí dělat na pěti kilometrech dálnice. Jak tímto rozhýbete průmysl mě není známo.

0 0
možnosti
P

pepa.mccarthy

29. 1. 2009 12:46
Opravdu pochvalme?

Ještě by bylo třeba upřesnit, jestli napřed rozdal zakázky a pak vyhrál volby, nebo napřed vyhrál volby a pak rozdával zakázky. A taky by bylo dobré říct B, jak už ostatně někdo přede mnou řekl, že není vhodné brát si příklad z financování ekonomiky z válečné kořisti, notabene ukradené z ČSR a lupu pořízeného při vyvražďování vlastních obyvatel. S přihlédnutím k okolnostem, které Ráthovi jako vysokoškolsky vzdělanému člověku nemohou být neznámé, je jeho výrok přinejmenším sprosťárnou a kritiku si zaslouží oprávněně.

0 0
možnosti
J

Jáchym

29. 1. 2009 14:32
Re: Opravdu pochvalme?

Průmysl tím rozhýbete tak, že k městům v trase dálnice bude lepší a levnější přístup a tudíž lepší podmínky pro investrory... A v krizi je lepší dát peníze na něco, co zůstane, než je prožrat.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

29. 1. 2009 12:44
I veřejnou zakázku musím z něčeho zaplatit

Takže buďto seberu na to peníze lidem (což se lidem nebude líbit a navíc to moc velkou prosperitu nepřinese) nebo natisknu peníze nové (což se nebude líbit EU a ani kurz koruny to neposílí). :-P

Hitler plánoval, že to zaplatí z toho, co mu přinese válka, holt i zbraně si na sebe musí vydělat. ;-D

0 0
možnosti
N

Nero

29. 1. 2009 12:43
Dva dodatky

a)pak Hitler potřeboval židovský hlavně movitý majetek a proto je vyvražďoval.

Třináctý důchod skončí ve slamníku(bude hůř,říkali to v televizi)nebo na stavebku vnoučat.

0 0
možnosti
JN

5alfa

29. 1. 2009 13:28
Re: Dva dodatky

Na stavebku vnoučat je to prima, protože banky z to mohou půjčit někomu na byt a tedy vydělat. Pokud to udělají dobře!

0 0
možnosti
JP

itučňák

29. 1. 2009 12:32
Pravda je akorát to

Že sociální demokraté stejně jako Hitler používají demagogii nejhrubšího zrna. A Ducce Paroubek k sobě našel rovnoceného partnera, který ho v demagogii a sprostotě ještě převyšuje, hitlerjungeho Ratha.

0 0
možnosti
MB

marbo

29. 1. 2009 14:12
Re: Pravda je akorát to

On to není paroubkuv partner ale poskok, to co se bojí paroubek říct sám nechá říct rátha, pak su může tvářit že je vlastně slušnej.

0 0
možnosti
JD

pedr64

29. 1. 2009 12:26
když řeknete A, řekněte i B

pravda, hitler nastartoval ekonomiku veřejnými zakázkami. Leč pak se mu přestalo dostávat zdrojů, ať pracovních sil, tak surovin. A když nebyly zdroje, musel si je jít sebrat jinam.Pravda, s tím se počítalo od samého začátku. Kde k těm zdrojům přijde naše ekonomika přijde. Je fakt že slovy Špidly "zdroje jsou" a slovy Paroubka "dluhy se neplatí", ale co kdyby?

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1065x
novinář v.v.

Seznam rubrik