Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

klukjakpuk

5. 11. 2009 15:57
jojojo

ale takový cirkus dělají i holky, možná i větší (žárlí na sebe, když dojde na pozornost od tatínka). Taky to znám, večer skáčou šipkou s rozběhem do postele a nejraději by usnuly ve stoji na hlavě....;-D

0 0
možnosti
IV

Ivca31

5. 11. 2009 20:49
Re: jojojo

Jasně, že jo, taky jsem byla pěkná dračice. A na tátu, tak na toho jsem žárlila strašně;-D, ale taky jsem si dokázala na chvilku sednout a nehýbat se. Kubajs mi vydrží sedět na klíně klidně delší dobu a poslouchat pohádku, ale přitom kope nohama, kroutí mi prsty, brnká o nehty atd., prostě úplný klid se nekoná nikdy. Mějte se krásně a pozdravujte ty svoje uličnice. A upřímně, vždycky mi jsou sympatičtější takové ty "zlobivé"děti.(né rozmazlené a výchovou netknuté!!! - to pro případné oponenty;-D)

0 0
možnosti
-

-=koloděj=-

3. 11. 2009 11:19
Pijete kafe?

Za hyperaktivitu prej částečně může kofein (a podobné drogy) během těhotenství ...

0 0
možnosti
IV

Ivca31

3. 11. 2009 11:36
Re: Pijete kafe?

Nene, nekouřím a na kofein jsem alergická, přičítají to u nás lékům na to jeho srdíčko, které dostával už přes placentu. A tak jsem ráda, že to dopadlo nakonec takhle dobře. Nějaká hyperaktivita je jen malinkatá daň za život nebo ne?

0 0
možnosti
P

Peťulák2

2. 11. 2009 10:58
Teď spratci...

ale sakra, jakou ti jednou budou mít výhodu v životě, až budou všichni v kanceláři už padat na hubu a oni pořád pojedou - tohle se dneska cení.

0 0
možnosti
IV

Ivca31

3. 11. 2009 11:32
Re: Teď spratci...

Taky si myslím:-).

0 0
možnosti
MM

miliondj

26. 10. 2009 12:06
Cim je zpusobeno ADHD?

Zda se mi, ze po vzoru USA se kazdy rozmazleny spratek (a predevsim jeho rodice)omlouva ADHD. Vim, ze je to realna nemoc, ale casto mam pocit, ze jde "jen" o nezvladnutou vychovu. Cim si jinak vysvetlit raketovy narust ADHD po revoluci (i kdyz zapocitam ze komancove tuto diagnosu prilis neresili..). Jsem zatim bezdetny, ale ani v okoli jsem se na delsi dobu nesetkal s totalne nezvladnutelnym ditetem a rozumnym rodicem. Mimo nejake momentky (myslim tim spise obcasny vyskyt, delka je pro rodice vzdy nekonecna...) samozrejme, ktere ma kazde dite.

0 0
možnosti
P

Peťulák2

2. 11. 2009 11:04
Re: Cim je zpusobeno ADHD?

Nebo jsme taky možná přestali děti tolik řezat, necháváme je víc vyblbnout, nestydíme se za ně tolik, nedržíme je nikde násilím a nevyhrožujeme jim výpraskama, necháváme je žít přirozeněji. Posunuje se to tak s každou generací. V některé z předchozích by si nikdo nedovolil říct slovo proti řediteli, učiteli, rodiči, M.D. Rettigová si ve čtyřech letech musela uplést punčocháče na zimu, jinak by neměla co nosit, protože tenhle názor v té generaci panoval. V následující době si lidi taky určitě říkali, že je to jen dětská lenost a rozmazlování, protože to evidentně dovedou.

Nicméně nechci tím říct, že byste neměl pravdu i v tom, že dneska rodiče kolikrát na děti nemají čas a touhle diagnózou si vypomáhají, aby měli omluvu. Zas se dá polemizovat, na kolik je to způsobené jen rodiči, a nakolik celou společností, která chce člověka v práci co nejdéle, celého, nadšeného, mladého, aktivního, sršícího nápady atp. Kolik síly nehyperaktivnímu rodiči pak zbyde ještě na doma?

0 0
možnosti
PR

Plastic rabbithutch

26. 10. 2009 11:51
No vždyť jo

Lidi, co chtějí aby byly děti jen klidn´á tichá stvoření, co vždy poslechnou na slovo by si měli pořídit psa.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

23. 10. 2009 12:57
No vidíte...

Tady se do vás všichni vobouvaj a jiný lidi na podobný téma vydávaj knížku ;-)

0 0
možnosti
IV

Ivca31

23. 10. 2009 21:01
Re: No vidíte...

Všichni ne, ale bylo jich dost! No, doučím se pravopis, zajdu si k psychiatrovi pro tu husákovu diagnózu, zvýším si kvalifikaci, napravím všechno, co mi tu bylo vyčteno a na tu knížku už čas nezbude, protože děti zatím odrostou a já budu radši rozmazlovat vnoučata(babičky trochu můžou, no né?);-D;-)

0 0
možnosti
JM

JoMe

23. 10. 2009 8:45
...

Článek fajne, moc jsem se pobavil, ale jak koukám na pravopis, tak dnes už dají tu maturitu opravdu každému ;-D

0 0
možnosti
IV

Ivca31

23. 10. 2009 9:02
Re: ...

No vidíte a to jsem maturovala v devadesátých letech se samýma jedničkama;-D, už aby šel Matěj do školy a já si to s ním všechno zopákla;-D. Za to pohoršení se moc omlouvám a přeji hezký pravopisně správný den:-).

0 0
možnosti
BD

Big Dadddy

23. 10. 2009 0:22
když je

čas na psaní na idnes, je čas na všechno.

0 0
možnosti
S

Sekanice

23. 10. 2009 8:57
Re: když je

.... článek byl o nedostatku času?

...a já hloupá myslela, že to bylo o tom, že paní lékárnice neadekvátně zareagovala na dětské projevy....,a že takové reakce autorku mrzí...

Jak tak koukám na tu diskuzi, tak se tu hodně vyžívají ti, kteří si své mindráky neumí léčit jinak, než osočováním druhých. Stačí takový obyčejný článek o tom, jak někdo něco cítí a ejhle kolik se najde osůbek, které toho využijí jako impuls pro nakydání hnoje na onu osobu a ještě lépe, začnou se být v hruď jak ONI, KDYBY a ONI, KDYŽ. To miluju hlavně v reálu, řeči a lidi tohohle typu.Ovšem zkušenost mi praví, že platí přísloví:Navrch hůj vespod fůj.Někdy je pak velmi přínosné zjistit, jak taková rodinka a dětičky, právě těchto nejvíc napadajících lidí fungují ve skutečnosti :-). Nedalo mi to,ale opravdu si myslím, že je tady hodně lidí, kteří v životě mají nějaký problém a ventilují si ho tím, že hážou kameny po druhých, kteří jsou třeba jen upřímní a jen tak napíšou svojí úvahu.Nebuďtě tak zapšklí, bude Vám líp

0 0
možnosti
DD

svarak z krabicoveho vina

22. 10. 2009 22:52
Váňa je king, ale vy taky bojujete

Karma 10xxxx! Ivano, lidem jako vy by se lidi jako je Boehmová měli upřímně omluvit za svůj ublížený postoj k mateřství. Co ti ví o potížích. Držím vám palce, ať vám časem život více vklouzne do klidnějších kolejí. Trochu si umím představit, jaké máte doma ďáblíky, protože něco podobného máme doma - naštěstí bez diagnostikové poruchy (?) chování- Jen je to prostě VELMI živé dítě, ačkoli její brácha dvojče je flegmatik. Na vlastní oči doma vidím, jak se děti diametrálně liší (i když jsou to dvojčata) a jak někdy prostě temperament nejde zkrotit, jen částečně usměrnit. Ještě jednou - přeji sílu a nezdávat. Jde přece o naše prcky. :)

0 0
možnosti
IV

Ivca31

23. 10. 2009 8:57
Re: Váňa je king, ale vy taky bojujete

Moc děkuji:-)

0 0
možnosti
JN

Yesname

22. 10. 2009 14:50
Už mi to konečně došlo

Wandering Star a podobné bytosti na této diskusi jsou učitelky na prvním stupni základní školy, které nesnáší živé děti. Jestli jsou ostatní diagnózy sporné (aspoň podle reakcí) tak tuhle už máme všichni dost načtenou. Doporučuji všem kvapný ústup.

0 0
možnosti
TK

TKC

22. 10. 2009 15:29
Re: Už mi to konečně došlo

Milý/á Yesname.... vy jste si tu profesi někdy vyzkoušel/a, že si troufáte něco takového říct?

Kantor sice nejsem, ale něco o tom vím. Pro peníze to ty lidi ve školách fakt nedělají... tam jich moc není.

A uvědomujete si, že když budeme kredit učitelů neustále snižovat podobnými moudry, jako vypouštíte Vy, že si nakonec budeme naše milá robátka učit násobilku sami doma?

Protože být kantorem a mít ve třídě jen třetinu rodičů s Vaším postojem, jdu radši k poště.

reagovat

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5157x
Zdravotní sestra, máma tří kluků, co nemá ráda "leklé ryby" a radši plave proti proudu.

https://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/takhle-by-nechtel-umirat-nikdo-z-nas-pise-vrchni-sestra-z-nymburske-nemocnice.html

https://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/umirani-covid-nemocnice-vrchni-sestra-nymburk-nemocnice-20210315.html

Seznam rubrik