Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jaruca

17. 12. 2009 3:41
Až ke šlehačkovému mlsání, Ívčo boží

jednou, a je to zatraceně rychle, ti naši špunti vyrostou, a pak už jen nostalgicky vzpomínáme, jak nám kolikrát ruply nervy, bude to dobrý ;-D;-DVV chce to klid a nohy v teple, musím přiznat, že jsem ráda, že to mám za sebou, užívám si s holčičkama a klučíkama od neteře a synovce a je mi s nimi nádherně, hold si ale jen užívám a nevychovávám, tedy někdy asi ano, ale ani o  tom nevím, škoda je, že tyto už zkušenosti nelze předat, nejde to, každé dítko je jiné, každý rodič je jiný. Kolikrát vidím, jak rodič na ulici tápe, ale pomoci nemůžu, nejde to. A proto je ten život nádherný.

0 0
možnosti
IV

Ivca31

17. 12. 2009 9:01
Re: Až ke šlehačkovému mlsání, Ívčo boží

Přesně tak. A jak si to naše tápání dokážou ti prckové vychutnat, oni na to mají snad nějaký radar či co?

Mně nepřísluší ještě rekapitulovat, ale je fakt, že svoji neteř - bude ji patnáct, jsem jako svobodná bezdětná rozmazlovala a chránila před její nekompromisní maminkou - mojí ségrou;-D. Jak já jí dneska rozumím;-D.

0 0
možnosti
CS

vlk samotar

11. 12. 2009 18:41
Pro pána Ivčo

jak dlouho jste vdaná, že nevíte základní vlastnost libovolného potomka. Veškeré dobré vlastnosti má po rodiči co je momentálně přítomný a všechny ostatní po rodiči, co je momentálně mimo - jeho smůla. U nás to funguje naprosto spolehlivě do chvíle, kdy se jako rodiče sejdem oba. Potom platí pravidlo: všechny špatné vlastnosti má po rodiči, který je poslední příchozí - opět jeho smůla.

Berte to s humorem. Nejde to změnit. stejně jednoho dne dospějete ke příšernému zjištění, že mají vlastnosti Vás obou. Já už rezignoval. Marně se své maminky ptám, po kom ty mé děti jsou. Prý to nechápe. Ovšem tchyně taky ne. U porodu jsem byl a tudíž záměna moc nehrozí, no tak mi to tedy vysvětlete.... ;-D

0 0
možnosti
IV

Ivca31

11. 12. 2009 20:35
Re: Pro pána Ivčo

Tak, že jste to Vy, Charlie, tak Vám teda kápnu "božskou". Vdaná jsem přesně tak dlouho, abych už neměla naivní iluze, a zároveň tak krátce, abych o všechny iluze přišla;-D.

A s tím vysvětlením - zkusím to na příkladu. Já jsem tmavovlasá. Manžel byl taky kdysi zdoben tmavým vlasem a přesto jsou oba kluci blonďatí. U prvního jsem to brala jako žert matky přírody, ale po narození Kuby jsem normálně jala podezření, že mě muž podvádí se sličnou blondýnou. A co se týče některých povahových rysů, tak ty mají kluci asi taky po ní, protože otcem jsem si naprosto jistá a ani u něj, ani u mě se nic takového nikdy nevyskytovalo. Jiné vysvětlení prostě nemám.;-D;-)

Papa a hezký ničím nerušený víkend.

0 0
možnosti

pepan z depa

11. 12. 2009 13:59
Diky

Diky za kazdy novy clanek,neuvazovala jste o tom vydat  je knizne to je tak pohodove cteni ze vzdy cloveka pohladi na dusi.Tak at Vam to jde a clanky pribyvaji mejte se zdravi P.:-)

0 0
možnosti
IV

Ivca31

11. 12. 2009 15:40
Re: Diky

Milý Pepo, zatím jsem o tom neuvažovala. Moje psaní je takové lidové, naivní a s občasnou gramatickou chybkou. Počkám až si s Matějem ve škole zopáknu pravopis, rozšířím obzory, a pak se uvidí. Ale možná už na to potom neuvidím a bude po psaní;-D.

Jinak je milé poznávat,  že jména jako Pepík, Karlík, Venoušek, Fanouš nebo Lojzík ještě nevymřely, dneska už skoro nejsou slyšet.

Díky moc. Mějte se krásně a hezký víkend.

0 0
možnosti
PS

Bernard1

11. 12. 2009 12:02
Ideální

je větší počet dětí než rodičů.

Potom na anlýzy "po kom to dítě vlastně je" není čas. Jenom jsme zkonstatovali, že naše starší dcera, druhorozené dvojče a ředitelka rodiny, má to svoje ředitelování po babičce. No ... její problém. :-)

Jo, a nejmladší dcerka, přítulná, milá, trošku rošťanda, ale jinak hodná a mazlivá, ta je samozřejmě po mně. ;-)

0 0
možnosti
IV

Ivca31

11. 12. 2009 15:32
Re: Ideální

Poslední věta je mi velmi, ale velmi povědomá, čert vem pohlaví, ale platí na 100%;-D.

My máme doma dva ředitele, ale s trochou ženské lsti to zahrávám do autu, aby se manžel necítil v ohrožení.

Mějte hezký víkend

0 0
možnosti
M

motylek_02

11. 12. 2009 11:04
navstivila jsem rodice

a tata pri pohledu na to co delam, utrousil nejakou tu kritiku. ja mu to vratila se slovy, co jste si vyrobili to mate... s povzdechem s sibalskym usmevem konstatoval neco o sile genetiky. Dik Ivano za clanky R^ 

0 0
možnosti
IV

Ivca31

11. 12. 2009 15:21
Re: navstivila jsem rodice

Zdravím, to pravidlo chytrá jsi po mě, hloupá po mámě(tátovi) funguje všude;-D. Díky a hezký víkend

0 0
možnosti
P

PLASTOVKA

11. 12. 2009 9:44
....

Tak tohle moc dobře znám. Někdy je to u nás stejné. V některých situacích-hlavně když se jí povede něco neobvyklého, když mě se zaujetím poslouchá co jí říkám nebo ode mě něco odkouká a pak to neustále opakuje, pak se hrdě hlásím k otcovství své 14-ti měsíční dcery s prohlášením "Podívej se na ni jak je šikovná - celá po mně". A jindy když zrovna zlobí, vzteká se nebo prostě nemá svůj den, pak je chudinka celá po mamince, s tím, že já když jsem byl malý, tak tohle jsem určitě nedělal.

Samozřejmě to samé platí i obráceně ze strany manželky, ale jelikož se dá říci, že jsme normální fungující manželství, (  možná že jsme oba trochu švihlí, ale to snad není na závadu ), bereme takové to špičkování po kom dcera je s humorem. Prostě dcera má z každého něco, nikdo z nás není dokonalý, takže ani ona nebude dokonalá a zdědí jak od mámy tak od táty některé jak dobré, tak horší vlastnosti.

Díky Ivčo za pěkné čtení, mějte se krásně a pohodový víkend-usmívající smajlík už se mi sem bohužel nevejde

0 0
možnosti
MS

Michal007

11. 12. 2009 9:05
Horší varianta

Moje dítě a tvoje dítě bijí naše dítě!

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5157x
Zdravotní sestra, máma tří kluků, co nemá ráda "leklé ryby" a radši plave proti proudu.

https://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/takhle-by-nechtel-umirat-nikdo-z-nas-pise-vrchni-sestra-z-nymburske-nemocnice.html

https://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/umirani-covid-nemocnice-vrchni-sestra-nymburk-nemocnice-20210315.html

Seznam rubrik