Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TR

texas ranger

16. 1. 2012 11:04
Pěkně to Drábek vymyslel.

Veřejně prospěšné práce, budou vykonávat nezaměstnaní, kteří déle než dva měsíce pobírají příspěvek v nezaměstnanosti.

Cikáni však příspěvek v nezaměstnanosti nepobírají, protože nepracovali. Ti dostávají sociální dávky, které nejsou vázány na vykonávání veřejně prospěšných prací.

Takže toto řešení, co vymyslela naše vládní garnitura, není zaměřeno na to, aby cikáni začali pracovat, ale proti nám ostatním, kteří jsme byli léta zaměstnaní a povinně jsme odváděli do státní kasy sociální pojištění. Pokud přijdeme o práci a neseženeme novou, tak za pár drobných půjdeme po dvou měsících zametat ulice a sbírat psí lejna. A cikáni, kteří nikdy nepracovali, budou nadále pobírat sociální dávky. Pěkně to pan Drábek vymyslel.

0 0
možnosti
TR

texas ranger

16. 1. 2012 11:04
Re: Pěkně to Drábek vymyslel.

A spousta lidí tomu ještě fandí, protože si myslí, že to konečně postihne ty, kteří se práci vyhýbají a jen nastavují ruce. Omyl vážení, postihne to nás ostatní občany, kteří přijdou o práci! A od protější nálevny nebo herny se nám budou chechtat cikáni, nikdy nepracovali a pracovat nebudou.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

16. 1. 2012 8:22
pak se to vyhodnotí

a závěrem bude snížení sociálních dávek tak, aby se z nich jeden opravdu jenom najedl.

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

16. 1. 2012 8:16
Máte naprostou pravdu.

Jediné funkční řešení je zrušit sociální dávky.

1 0
možnosti
PK

bakules2

16. 1. 2012 7:33
obejít lze všechno

jde jen o to jak to obcházení znepříjemnit.Nebude to dlouho trvat a žádné dávky se vyplacet nebudou bud klid.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 1. 2012 7:30
ale to je naprosto zbytečné

Z těchto sociálních karet bude přece možné vybírat i v bankomatech... A když si ty prachy vyberu v bankomatu, tak si za ně můžu koupit co chci, alkohol,cigarety, nebo je naházet do výherního automatu..:-)

0 0
možnosti
MH

motke

16. 1. 2012 9:23
Re: ale to je naprosto zbytečné

hm,tak to je opravdu geniální nápad.Teď jsi budoucím majitelům soc karet otevřel oči:-)

0 0
možnosti

Olinček

16. 1. 2012 7:27
Bludy České obludy.

Když se tak nad tím zamyslím tak pan Drábek vymyšlí samé bludy. (Zásadní novinka pro lidi bez peněz: nejdříve se o vás budou muset

postarat děti, rodiče nebo třeba i bývalý manžel. Teprve pak vám pomůže

stát.)    Povinnost vyživovat dospělé děti kteří s váma už dávno nebydlí.   ( Příspěvek a doplatek na bydlení bude končit do 7 let)   Kam půjdou bydlet tisíce lidí kteří mají menší příjem a po zaplacení nájemného už jim nezústane na živobytí?  ( Nárok na odměnu pěstouna nebude v případě prarodičů automatický.)  Prarodiče příjdou o odměnu pěstouna a podle Drábka proto že prarodiče mají k vnukúm vyživovací povinnost.

2 0
možnosti
MP

Martin V2

16. 1. 2012 7:38
Re: Bludy České obludy.

Kam půjdou bydlet? Někam, kde je levnější nájem!

0 0
možnosti

Olinček

16. 1. 2012 6:45
A co tohle.???

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) vyzrál na veřejnou kontrolu jeho úřadu, zda vybral pro stát nejvýhodnější nabídku na dodání a správu sociální karty. Ministerstvo vyhlásilo soutěž podle obchodního zákoníku a ne podle zákona o veřejných zakázkách. Vyhnulo se tím kontroly ÚOHS.

2 0
možnosti

Olinček

16. 1. 2012 6:56
Re: A co tohle.???

Není tohle obejíti zákona zametáni cestičky pro Drááábovou bývalou firmu?  Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) byl spoluvlastníkem firmy iDTAX Česká republika, s.r.o., jež v ČR dosud jako jediná nabízí systém tzv. elektronické účtenky,  Firma iDTAX však loni několika transformacemi změnila svou vlastnickou strukturu a nyní se schovává za anonymní akcie.Tak a včíl mudrujte.

3 0
možnosti
JV

jafava

16. 1. 2012 6:18
Když vidím v našem "penáči" své sociálně slabší spoluobčany

nakupovat, vždy se divím, co všechno si mohou z této státní almužny dovolit. Jejich přeplněné vozíky jsou napěchovány kartony drahých limonád, kvalitním tvrdým alkoholem, basami dobrého piva. U pokladny to doplní několika kartony cigaret. Normálního jídla bývá pomálu, protože na jídlo chodí do bufetu na náměstí, kde ženy a děti konzumují převážně obložené chlebíčky a různé sladké zákusky. Chlapi asi chodí na jídlo do hospod, ale to přesně nevím, něco určitě taky jedí, přece nebudou u těch automatů stát cele dny nalačno. Pochopitelně, že pro nákup do penáče si přijede rodina svým autem. Mají se dobře, ač nikdy nepracovali a ještě před tím chodili pilně za školu.

Já, evidentně blbá, jsem pracovala 43 let, abych si ze svého důchodu mohla dovolit pouze "sice relativně důstojné", ale přesto jen přežívání, s nákupy pečlivě úspornými, bez auta a s 16 let starou televizí, neboť elektřinu, plyn, vodné a stočné, internet, telefon a ostatní nezbytné poplatky platím včas a v plné výši. Podivné.

2 0
možnosti
JS

Kolumbo

16. 1. 2012 8:39
Re: Když vidím v našem

Ono to totiž "sociálními dávkami" zdaleka nekončí. Je tu ještě příplatek na bydlení, na ledničku, na televizi, na oblečení pro děti... Pak jeden cikán vlastní barák /ten nebere dávky/, ale v jeho baráku bydlí dalších 50 lidí co nominálně nemají nic a platí těch 10000 za cimru. Na to ovšem dostanou "příspěvek na bydlení". A z těch 50 úřady nikdy nedostanou ani korunu, neplatí pokuty, když kradou do 5000 nebo kradou jejich děti jsou nepotrestatelní. A nemusí jezdit svým autem, jezdí autem "dobrého člověka" - majitele baráku. To je parádní tunel - a legální!

1 0
možnosti
JV

Jaromír Josef Vít

16. 1. 2012 2:17
Až Drábek

pochopí, že škrtáním dávek a vydáváním karet zadluženost státu nezastaví, protože zadluženost dělá hlavně korupce ve státních zakázkách (můj odhad je, že kdyby se plně ztransparentnila státní pokladna, bylo by do sedmi let po dluhu), tak se stane zázrak! Oni to bohužel moc dobře vědí, tak hloupí být nemohou, všechno se mi to zdá cílené.

2 0
možnosti
PK

bakules2

16. 1. 2012 7:35
Re: Až Drábek

opak je pravdou,korupce nesahá sociálním orgiim ani po kotníky.

1 0
možnosti
SRD

sucipej roznec druhy

16. 1. 2012 0:03
Mate pravdu, ale nevim proc se obouvate do jeho vzdelani

Jako jeden z mala politiku ma poctivou skolu a ne nejaky politicky rychlokurz.

0 0
možnosti
S

seelen

16. 1. 2012 0:04
Re: Mate pravdu, ale nevim proc se obouvate do jeho vzdelani

co je to poctivá škola?

0 0
možnosti