Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

9. 3. 2011 11:14
Přečtěte si Švejka.

Tam je to  lékařské "posudkování" také dobře popsáno:

http://klempera.tripod.com/svejk08.htm

0 0
možnosti
JN

DahliaPinata

9. 3. 2011 9:47
Alzheimer

Nemám v zásadě nic proti stále se zvyšujícímu věku odchodu do důchodu, ale nevím, kdo se bude starat o staré a nemocné, když jejich šedesátileté děti stále pracují, dobrých penzionů pro seniory je kritický nedostatek (čekací doba ve městech je víc jak rok, jinde kolem 1 roku, přičemž dávají přednost lidem s 3. a 4. stupněm bezmocnosti) a domovy se zvláštním režimem (pro pacienty trpící demencí) jsou na tom ještě hůř. Příspěvek na péči je almužna, 2 tisíce při prvním stupni bezmocnosti vvystačí sotva na pečovatelku 2 x 2 hodiny týdně. Sociální pracovnice v místě bydliště, od které jsem čekala fundovanou radu mi řekla, že nejlepší by bylo, abych přestala pracovat, že prý z maminčina důchodu a příspěvku (2 000 Kč) prý dvě vyžijeme!!! Na dotaz co budu dělat, až maminka zemře, mi nedokázala odpovědět. Takovéto úředníky platí stát!!!

0 0
možnosti
JV

Žadatel

9. 3. 2011 10:20
Re: Alzheimer

Jistě víte, že sociální pracovnice jsou placeny ze státního rozpočtu. Čím méně peněz dostane zdravotně postižený, tím více zbude na asociální pracovnice. Heslo --- koho chleba jíš, toho píseň zpívej --- v tomto případě platí na 100%.

0 0
možnosti
JN

DahliaPinata

9. 3. 2011 9:41
Alzheimer

Mám velmi špatnou zkušenost s posuzováním "bezmocnosti" u demence, konkrétně u Alzhemrovy choroby. Pacient občas vypadá naprosto normálně a za hodinu se třeba oblíkne do pyžama (v lepším případě, v horším běhá nahý) a vyrazí z domu. Nakupuje nesmyslné věci a ty pak schovává po bytě (pokud ještě trefí domů, v horším případě ho taky občas hledáte). Sociální pracovnice mi nesdělila, kolik úkonů maminka nezvládá, ale v posudku psychiatra, který si vyžádali, lékař uvedl, že maminka potřebuje neustálý dohled. Po více jak třech měsících dostala 1. stupeň, tedy v té době 2 tisíce Kč. Odvolávat se je chyba, vyřízení trvá téměř rok. Po uplynutí nezbytné lhůty jsem požádala o nové posouzení s tím, že se stav zhoršil. Po necelých 4 měsících maminka zemřela. Ihned po nahlášení jejího úmrtí na sociálku mi volali, jestli prý nechci žádost o zvýšení příspěvku stáhnout. Za téměř 4 měsíce ji nedokázali vyřídit, ale stáhnout by ji chtěli hned!!!

0 0
možnosti
JN

skokánek

9. 3. 2011 8:34
Já osobně

mám zkušenost dobrou,asi postupoval PL tak jak měl,dělali u nás šetření kvůli dítěti,podle sociálky nezvládala 14 úkonů v rozhodnutí pak bylo napsané 18 úkonů a byl jí přiznán třetí stupeń.

Co mám kamarádky s postiženými dětmi,tak nejhorší situace je Praha,Kladno,Česká Lípa,tam se čeká na vyřízení žádosti v průměru 10 měsíců a z 80% je zamítnuta a až po odvolání na MPSV je jim přidělen PNP:-PJe hezké,že všechno pak vyplatí zpětně,ale z čeho mají mezitím žít to jim nikdo neřekne,v porovnání s dodpělými,kteří mají většinou ID jsou na tom fakt mizerně:-/

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

9. 3. 2011 8:05
Pro obveselení

Jako trvale, nevratně a těžce sluchově postižená jsem si šetřila a připlatila si na kvalitní, na míru udělané naslouchátko 20 tisíc z vlastní kapsy. Při následné kontrole jsem byla zbavena statutu zdravotního postižení, a to s úžasným komentářem: "S ohledem na kvalitu používané pomůcky (naslouchátka) je Vaše tělesná vada po stránce kvalitativní i kvantitativní téměř plně sanována." Vím, že pro někoho je vada sluchu opravdu nedůležitá, ale zkuste si podobnou argumentaci představit u někoho, kdo si připlatí 50 nebo 100 tisíc ze svého na tu nejkvalitnější a nejmodernější protézu končetiny. :-)

0 0
možnosti

Olinček

9. 3. 2011 6:32
Špinavé praktiky posudkových lékařů na zdravotně postižených

Když mamku propouštěli z nemocnice domů mluvil mi lékař že mamka už potřebuje celodenní péči jinak že ji převezou do LDN.Doma už nic nezvládala se vším se ji muselo pomáhat,měla už i pleny ale protože ještě trochu chodila i když kolem stěny aby se trochu přidržovala, pomalu se sama ještě najedla,v posteli se sama obrátila a rozeznala padesáti korunu od stovky tak ji dali 1 stupeň závislosti.Otázky co se týče péče jsou pokladany tak aby se vlk nažral a koza zůstala sama.Co nám bylo platné že rozeznala ještě peníze když už kolem svoji osoby neudělala nic.Ti posudkoví pacienty nekoupou,neperou,nežehlí,neuklízejí, nenosí nákupy,nevaří jim tak co by se starali.;-O

0 0
možnosti
C

czernej

9. 3. 2011 6:05
smutné ale pravdivé

víte ,vyspělá společnost se pozná podle toho,jak se dokáže postarat o staré,nemocné  a  postižené lidi a  ne podle keců vládních úředníků,nejsmutnějí v této době je to,že zrovna na těchto skupinách lidí se dnešní garnitura hojíRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4485x
homo sapiens

Seznam rubrik