Ručičky nebojte se, vy makat nebudete… , aneb úvahy nefachčenka

Tak už je mně 18 let. Jsem lempl. Ničím jsem se nevyučil, nic neumím a na pracáku pro mě nemají práci. A pokud by práci čistě náhodou měli, což ovšem nehrozí, tak nejsem zas až takovej lempl abych se práci nedokázal vyhnout.

Teď půjdu na sociálku podat žádost o dávky pomoci v hmotné nouzi. Už předem vím od stejně mazaných lemplů jako jsem já, jak to dopadne. Sociálka moji žádost zamítne s tím, že jsem společně posuzovaná osoba se svými rodiči a proto ať mě živí oni.

Moje matka a fotr jsou učinění vorkoholici posedlí prací. Choděj do té práce každej den a furt s tím nejsou hotoví. Ten vorkoholizmus je prej nějaká psychická úchylka. No já tu úchylku nemám a přitom po mně naši chtějí, abych makal taky, že prej je to normální a že mě živit pořád nebudou. Asi to fakt nemají v těch kebulích v pořádku. Oni tvrdí, že podle platného ust. § 85 až 87 zákona č. 94/1963 Sb., o rodině, jejich vyživovací povinnost ke mně skončila. Že prej podle § 85 jsem schopen se živit sám a oni mě proto živit nebudou. Jenže mě ty jejich kecy nezajímají. Já tu práci nemám a fertyg. A tak jim ukážu rozhodnutí ze socky s pěkným kulatým razítkem, co je na něm lev. Tam bude černý na bílým, že jsem s nimi společně posuzovaná osoba. Na pracáku mně práci nedali, na podporu nemám nárok a tak si mě budou hezky živit oni až nadosmrti. Až to rozhodnutí uvidí matka, tak vyvalí voči jako kráva před kopcem a fotr jak vůl do vřelé vody. A já si hodím kopyta na stůl a oni mě budou hezky nosit žrádlo až pod nos, dokud budou dejchat. Já jim ještě ukážu kdo koho bude živit! No ještě že máme toho ministra Drábka. To je hlava jako ten pan wachmajst ze Švejka.

Až bude v platnosti ten novej občanskej zákoník, na jehož schválení my lemplové čekáme jak na boží smilování, tak to bude teprve Havaj. To mě budou živit úplně všichni příbuzní i s mou sedmdesátiletou bábou. Dědek už zakukal a bába má důchod. To je tutovej zdroj peněz. Tahle vláda mně fakt vyhovuje. Ještě tam chybí takovej Josef Vyskočil.

Ať žije ministr Drábek a to jeho MPSV. Půjdu se vožrat na jeho zdraví a až přijde čas, tak tady tyhle chytrý lidi budu volit. Mám už volební právo.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Vejtasa | neděle 13.3.2011 2:06 | karma článku: 48,32 | přečteno: 30238x