Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Sidonie_11

29. 5. 2011 11:12
Ježkovy zraky!!!

Ke článku jsem se dostala až prostřednictvím odkazu pod výtvorem týkajícím se podpory v nezaměstnanosti. Čekala jsem teda hodně, ale toto je už fakt moc! 8-o

1) Existuje něco, jako je "Čestné prohlášení", kterým můžete úřadu sdělit, že některé osoby s Vámi "nemají nic společného" a tím pádem není možné brát je jako společně posuzované.

2) Existenční a životní minimum je pevně stanoveno a počítá se na jedince, takže žádné dělení počtem osob.

3) Jako spousta jiných určitě nechcete, aby docházelo ke zneužívání soc. dávek, takže jistě milerád pochopíte, proč je třeba uvést ony celkové poměry.

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

22. 3. 2011 11:27
A teď jsem si přečetl ten zákon

a mám pocit, že autor docela volně zaměňuje pojmy :-) Společně se posuzují osoby žijící ve společné domácnosti -- ne spolu přihlášené v jednom bytě :-) 

 

Jediný případ, kdy se musí uvést osoby spolu žijící v bytě, bez ohledu na to zda sdílejí společnou domácnost, je u příspěvku na byt ;-D Mně to přijde celkem logické.

 

A poslední věc: člověk, který fixluje s přijmy aby mohl dostat sociální dávky, nemá žádné právo kritizovat tunelářské politiky, protože sám dělá totéž -- jen v menší míře ;-D

0 0
možnosti
JV

Žadatel

24. 3. 2011 11:59
Re: A teď jsem si přečetl ten zákon

Je naprosto nesmyslné společné posuzování osob, které nemají k žadateli vyživovací povinnost. Společným posuzováním se vyživovací povinnost neukládá. Můžete to pochopit?

Jestli máte na mysli nějaké konkrétní příjmy před datem 1.1.2007, tak se laskavě seznamte s ust. § 6 odst. 1. písm. a) bod 5 zák. č. 463/1991 Sb., o životním minimu, kterým byly započitatelné příjmy taxativně vymezeny.

Nepište o věcech, kterým nerozumíte.!!!!!!

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

22. 3. 2011 11:19
Hodně si odporujete

"Slušný člověk" především nežádá o sociální dávky ;-D

0 0
možnosti
JV

Žadatel

24. 3. 2011 17:00
Re: Hodně si odporujete

Slušný člověk podle Vás chcípne hladem?;-D;-D

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

21. 3. 2011 9:19
je to marny, je to marny, je to marny ...

jak sam uvadite, tak davky jsou poskytovany na zaklade zakonu ... a jeden z tech zakonu uvadi vycet osob, ktere jsou pri zadosti o davky posuzovany spolecne. ja chapu, ze zrovna tenhle zakon se vam osobne nemusi libit, ale NELZE vzit balik zakonu, z tohoto baliku vytahnout jeden konkretni a rict "tenhle neplati, protoze me se to nelibi, ale vsechny ty ostatni plati, protoze jsou pro me vyhodne" ... ty zakony davaji dohromady nejaky legislativni ramec, a pokud si z tohoto ramce bude kazdy vytahovat jenom to, co uzna za vhodne, tak to povede nejenom k naproste pravni anarchii, ale, a to by vas mohlo zajimat, mimo jine i k faktickemu zastaveni jakychkoliv socialnich podpor, nebot i ti danovi poplatnici by si dokazali z onoho legislativniho ramce vybrat to, co se jim libi, a ty ostatni zakony oznacit za "prebytecne" ...

zaverem: "prebytecny" zakon neni takovy, jaky uznate za "prebytecny" vy, ale ktery uzna za "prebytecny" prislusny zakonodarce a podnikne patricne kroky k jeho zruseni.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

21. 3. 2011 19:25
Re: Níže jsem Vám v diskusi vysvětlil podstatu věci,

proto si ji dobče si ji přečtěte. Rozumíte-li psanému textu, měl byste pochopit. V případě problémů s chápáním doporučuji starší články!!!!!! autora, které se týkají téže problematiky.

0 0
možnosti
RK

romualda

20. 3. 2011 11:29
Když ani poslanci neví jak to je..

Když ani poslanci neví, jak to vůbec chodí, tak to je problém..

http://www.lenkakohoutova.cz/faqs/

komu se to nechce louskat celé, tak si všimněte hlavně odpovědi na předposlední otázku.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

20. 3. 2011 11:38
Re: Když ani poslanci neví jak to je..

to stojí za kopírování. Té ženské by měli mlátit do hlavy heslo jedné nešťastné strany, Normální je nelhat:

Odpověď:

Sociální systém jako celek je v naší zemi nekoncepční a velmi štědrý. Nechce-li kdokoliv pracovat, prostě se postaví do řady u státního úřadu a ten mu vyplatí bez ohledu na jeho majetek, bez ohledu na jeho rodinné poměru, bez ohledu na to, jak si hledá zaměstnání, sociální příspěvky nejrůznějšího typu.

0 0
možnosti
ZK

SID09

20. 3. 2011 9:54
Drábka vůbec nemusím

Drábek ukázal už jako šéf hospodářské komory, že je to pouze špatný úředník, ale tady nevím co vlastně kritizujete. Staráte se o staré rodiče, nebo nepracující děti  a nelíbí se vám to ? ?

0 0
možnosti
JV

Žadatel

20. 3. 2011 10:13
Re: Drábka vůbec nemusím

To není můj případ.

Situace:  "dítě" věk 50 roků(mentálně retardované) rodiče 75 roků. "Dítě" bez prostředků k obživě.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 3. 2011 9:49
Ještě jedna drobnost

Odstavec není v rozporu se zákonem o rodině. Zákon o rodině totiž nevylučuje, že by povinnými osobami byly i osoby jiné, než v něm uvedené. On jen říká, které to jsou z titulu právě jen tohoto zákona.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

20. 3. 2011 10:20
Re: Ještě jedna drobnost

Zákon musí ukládat povinnosti. Pokud nic nenařizuje nebo neomezuje právo, je k ničemu. To však 281 kusů polointeligentů, co bez rozmyslu mačkají tlačítka, nepochopilo.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 3. 2011 9:29
Účelově lžete!!!!

Doufáte, že napíšete čísla paragrafů a každý uvěří. Já jem tedy neuvěřil. A vida, společně se posuzují (bod d): "jiné osoby, které společně užívají byt,

s   v ý j i m k o u   o s o b ,   k t e r é  písemně   pr o h l á s í ,   ž e   s p o l u   t r v a l e   n e ž i j í   a společně neuhrazují náklady na své potřeby".

Dost podstatné, nemyslíte?   N e n í  tedy  p r a v d o u,  že se započte  k a ž d ý,  kdo v bytě bydlí.

0 0
možnosti

Olinček

20. 3. 2011 10:01
Re: Účelově lžete!!!!

Tohle můžou využít lidé kteří bydlí třeba v domku který po postaven pro 2 domácnosti ale né lidé kteří bydli ve 2 nebo 3 pokojovém bytě víte.Moje soudedka si vzala do bytu rozvedenou dceru se 2 dětmi, a jelikoš oba s manželem ještě pracují tak všech 5 lidí dosahuje životního minima a dcera po mateřské která dostala výpověď z práce nedostala od úřadu ani korunu i když jí bývalý manžel neplatí výživné,dostává jenom přídavky na děti, tak kde to proboha jsme?

0 0
možnosti

jarinka

20. 3. 2011 8:58
V sousedství

žije v bytě pán, důchodce, se svým dospělým synem, který asi před rokem přišel o práci. Syn pobíral několik měsíců podporu v nezaměstnanosti, nyní nebere nic, protože jeho otec je onou společně posuzovanou osobou, která ho má, dle vás nezákonně, živit z důchodu, řekněme desetitisícového. Deset tisíc je dle předpisů částka, která dost přesahuje částku životního minima dvou lidí v jedné domácnosti. Mohou si ještě požádat o státní příspěvek na bydlení, s největší pravděpodobností na něho budou mít nárok, protože náklady na bydlení zde asi přesahují jednu třetinu příjmů. Žádná sláva, ale musí se přizpůsobit, co mohou dělat v kraji s dvacetiprocentní nezaměstnaností?

0 0
možnosti

Olinček

20. 3. 2011 9:05
Re: V sousedství

A podle vašeho názoru to je správně nebo co?

0 0
možnosti
MP

Martin V2

20. 3. 2011 8:03
Věčný boj

Někdo má právo, to je sice hezká věc, ale nechápu, proč bych já měl mít povinost mu to právo plnit.

Hlavní problém takových "sociálních pomocníků" je, že chcete plnění svých dobrých skutků po jiných. Solidaritu si podivně překrucujete.

0 0
možnosti

Olinček

20. 3. 2011 9:02
Re: Věčný boj

Zapomínate na jednu věc,a to že každý zaměstnanec který pracuje tak platí daně na zaměstnanost a to proto aby bylo o něho dočasně postaráno ze strany státu když příjdou třeba po 20 nebo 30 létech o práci a né aby se povinnost vyživovat dospělou osobu přenesla na členy rodiny.Že jsou tady některé skupiny kde celá léta nepracují celé rodiny a do státniho rozpočtu nepřispěli ani korunu za to nemohou ti kteří těch 20 nebo 30 let pracovali a ty daně poctivě odváděli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4485x
homo sapiens

Seznam rubrik