Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

3. 8. 2011 7:00
něponimáju

přece se jasně píše "Kasační stížnost není přípustná, opírá-li se jen o jiné důvody, než které jsou uvedeny v § 103, nebo.." , a když se podíváme do onoho v § 103,vidíme že těch povolených důvodů může být několik :

"..z  důvodu tvrzené nezákonnosti spočívající v nesprávném posouzení právní otázky soudem v předcházejícím řízení,.. nepřezkoumatelnosti spočívající v nesrozumitelnosti nebo nedostatku důvodů rozhodnutí, popřípadě v jiné vadě řízení před soudem, mohla-li mít taková vada za následek nezákonné rozhodnutí o věci samé, atd...viz zde

http://business.center.cz/business/pravo/zakony/soudni_rad_spravni/cast3h3.aspx

Zajímavý je ten termín "tvrzené", tedy jestli to chápu správně, tak ta nezákonnost či vada ani nemusí být objektivně potvrzena,ale stačí když jí strana podávající stížnost tvrdí, tedy uvádí??

0 0
možnosti
JV

Žadatel

3. 8. 2011 10:03
Re: něponimáju

Jde o ten zbytek § 104 za ......nebo o důvody, které stěžovatel neuplatnil v řízení před soudem, jehož rozhodnutí má být přezkoumáno, ač tak učinit mohl. --- Nepřichází přece v úvahu, aby krajský soud vydal nezákonné rozhodnutí ve věci o které vůbec nejednal. Nemůže proto existovat důvod pro zrušení jeho rozsudku pro nezákonnost.  NSS tímto způsobem ruší extrémně nepohodlné rozsudky.

Přitom správní orgán ani nemůže u krajského soudu dodatečně žádné jiné důvody uplatňovat než ty, které byly předmětem správního řízení. Soud může přezkoumávat zákonnost rozhodnutí jen v těch věcech, které se už staly, tj. slovy § 75odst. 1 s.ř.s. --- Při přezkoumání rozhodnutí vychází soud ze stutkového a právního stavu, který tu byl v době rozhodování správního orgánu.

Přečtěte si související článek ve kterém uvádím, že podání kasační stížnosti podaná správními orgány je vlastně nesmysl od A až do Z.

Celkem chápu, že to "něponimáte".

Jestli ještě něčemu nerozumíte, odpovím až večer.

0 0
možnosti
KJ

karellajk

3. 8. 2011 6:49
Bažiny naší justice

Ve všeobecném povědomí je soud porevolučních studentů z brněnské vysoké školy s představitelem vedení školy. Spor trvá 21 let a pořád není ukončen.

V mém případě soudce Okresního soudu vynesl výrok: Smlouva, která se vlivem nové legislativy dostala do rozporu se zákonem, je platná. Krajský soud výrok potvrdil. Každý, kdo má alespoň základní matematické vzdělání ví, že pravdivý výrok zůstává pravdivým i po negaci. Čili výrok soudu je také: Smlouva, která je v souladu se zákonem, je neplatná. Nejvyšší soud se odmítl výrokem zabývat, protože nejsem osobou, která má právnické vzdělání. Předsedkyni Nejvyššího soudu také výrok nevadí a opět mne přesvědčuje, že i když žijeme ve státě kde jsou si občané rovni ve svých právech, právo obrátit se na Nejvyšší soud má pouze občan s (nedefinovaným) právnickým vzděláním.

Dokumenty:

 http://soudniproces.wz.cz/  http://soudniprocesus.wz.cz/

0 0
možnosti
M

maxas

3. 8. 2011 3:07
Už od dob francouzské revoluce,

je znám bonmot, který říká že : "Největší zločinci jsou v justičním paláci a na policejním presidiu". V moderní době se dá obměnit jen to, že "vždy byli a pořád jsou". Inu technologie moci, tak už to prostě chodí. Nechte to plavat a radujte se ze života (dokud t vůbec jde)  !!

0 0
možnosti
J

jsoud

2. 8. 2011 21:43
Není se čemu divit, že NSS porušuje zákony ČR.

I Ústavní soud nemá čistý stůl. A tak příklady táhnou. Pak tedy může i parlament přijímat zákony, které jsou neplatné od samého počátku. Nežijeme v právním státě, ale v jakémsi bantustanu. Právní znalosti občanů jsou mizivé a tak se skoro nikdo nebrání. I lichva je státem chráněna a podporována. Z toho plyne, že dokud lidé budou volit strany, které s tím nic nedělají, tak se situace nezlepší.

To by se v takové míře v Německu nebo ve Velké Británii stát nemohlo. Bude to tím, že my si na demokracii pouze hrajeme, ale není jasné, kdy ji dosáhneme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4553x
homo sapiens

Seznam rubrik