Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omylem jsem klikl na karmu čehož upřímně lituji, ale nelze to vzít zpět. Takže alespoň do komentáře musím napsat, že takový blábol už jsem hodně dlouho nečetl. Článek jsem přečetl celý, ale bohatě by stačilo přečíst si titulek, aby člověk pochopil, že autor je eurohujer a navíc ještě demagog RvRvRv

4 0
možnosti
LB

L69i94b14o17r 15B37í26l79e26k

6. 11. 2021 16:13

Souhlas, ten guvernér rychle zapomněl, že byl někdy v ČSSD, teď si ten makléř hraje s českým platidlem na nového českého Soroše, kdo je víc, než jsem já

1 0
možnosti
ZZ

Chování ČNB se mi nelíbí !

;-(

0 0
možnosti
JT

J73i13r19i 73T71i10c33h18y

6. 11. 2021 15:11

Meli jsme prijat Euro, pak jsme mohli davat penzisum penze 2000EU na mesic a po krachu jako v Recku jsme mohli zadat Nemce, aby nas z toho vytahli.

0 0
možnosti
ML

Jako někoho kdo splácí, mne inflace moc nemrzí. Mrzet musí banku.

0 0
možnosti
ZZ

Vy máte pevnou úrokovou sazbu ?

8-o

0 0
možnosti
JV

Pro milovníky koruny. Je zajímavé, že J&T banka dává lepší kondice na úspory v €urech, než v té tvrdé koruně EU[>-]:-)

2 3
možnosti
JM

Česká republika nemá na prijatie Eura, páč nespĺňa dané kritériá.

Ekonómia pre stredné školy, odporúčam, pekné to je, dobre to vyzerá, a tam sú tie definície a pojmy celkom vysvetlené. Dnes už sú tieto knižky vytunené úplne inak, než keď sme si ich prvé preklady kopírovali za 1.80 Kčs za jednu A4. A sú tam aj tieto nové výmysly popísané trošku inak, než sme sa my učili.

No a potom je super si pozrieť hospodársky vývoj Talianska, stačí 5 rokov pred prijatím Eura a po prijatí Eura. Keď človek absolvoval základnú školu a vie, čo znamená grafické zobrazenie, tak mu je jasné, že Taliansko od prijatia Eura nezaznamenalo jedinú pozitívnu ekonomickú situáciu. Žiaden ekonomický rast. Nič. Všetok ich ekonomický úspech spapalo Nemecko.

6 2
možnosti
PK

Otázka je nakolik je to eurem, že Itálie "nezkvétá". Je to s důležitostí třeba schopnosti inovovat, měnit strukturu, nátury "vedlejší" - ale Italové tolik dávají z HDP na důchody - že proti nim je resp. Andy byl skrblík.

1 0
možnosti
FL

ČNB svůj důvod měla. Zdražení hypoték a zvýšení úroků na spořicích účtech (které zatím nejsou, jak píše autor ale budou, jak říká ekonomická zákonitost) povede ke snížení cen nemovitostí. Taky naše měna se nám neznehodnotí inflací. Na předluženém západě si nemohou dovolit sazby zvýšit a musí ceny nemovitostí řešit metodou vytloukání klínu klínem: zastropování nájemného, znárodňování a podobná socialistická řešení. Držme se koruny!

3 1
možnosti
PK

No, nevím, jestli státeček s Českou národní bančičkou v dnešním otevřeném světě bude úspěšný a dostaví se efekty dle klasických pouček. Svět je od doby Rašína a jeho silné a pevné koruny někde jinde.

0 1
možnosti
Foto

Teď jste naštval všechny pravé Čechy, kteří mají jistotu, že koruna je na světě to nejlepší. Ani jeden z těch pánů nepodniká ani ve velkém, ani v malém. Ale vědí nejlépe ze všech, jak to má být správně.

Pardon, je tam i jedna dáma!

Obávám se, že mezi těmihle neuspějete, je to jeden EU hater za druhým. Ti by ovšem brali raději zlatý rubl, jen kdyby byl.

R^

4 13
možnosti
ZZ

Ale kdepak - mě baví, že si člověk nemusí při cestě měnit peníze do národních měn. Vím, že i USA fungují při katastrofálním ročním zadlužení a přitom je jejich měna standardním platidlem a žádaná a u EURa to bude asi obdobné. Nicméně žádná z koaličních stran dosud nepředložila žádný scénář ( natož reálný ), k přijetí této měny.

1 0
možnosti
Foto

Vaše kategorické tvrzení a razantní odsudek je, obávám se, zbožné přání a předčasný poplach. Počkejte si, co do týdne udělají jiné země EU a ECB.

Výrazné zvýšení úroků je opravdu neobvyklé, ale třeba tento signál ČNB pozitivně zapůsobí. V tomto zmatku přijímat EUR by bylo krátkozraké a silně nevýhodné.

3 0
možnosti
ZZ

Zvýšení úroků zvedá cenu provozních úvěrů a promítá se následně do ceny zboží, které bude tím pádem dražší.

:-/

1 1
možnosti