Dělá největší prasárny D. Rath?

Fackovací panák MFDnes a řady blogerů David Rath na sebe vzal z pohledu médií snad všechny hříchy socdem hejtmanského světa. Přitom se odehrávají v krajích zvěrstva, vedle nichž je i Bušinovo šibalství takovým kriminálně-politickým softpornem...

Golf. hriste se stalo dominantou Podjestedi. Ukradli nam ho. Dnes tu "hospodari" rodina 1.namestkyne libereckeho hejtmana...AVe Tak třeba na severu Čech. Vznik velké koalice v ústeckém kraji na bázi dvou větví místní mafie (reprezentované Vaňhovou & jejím přítelem Houskou na straně jedné a exhejtmanem Šulcem & pro změnu přítelkyní exmanažera ODS Tomčovou na druhé) a následné trhání sudetské gubernie na kusy, nechává média i veřejnost v klidu. Je v tomto ohledu náhodou, že o politické konstelaci reálně rozhodují Velrybáři na obou stranách spřátelené barikády, kteří za pár buřtů, piv a kořalek disponují nekonečnými řadami zodpovědných, byť sociálně slabších, partajníků...?

A teď nový objev v Liberci! Bušinovo šmrdlání stamiliony v nemocnicích (ať už za Ratha nebo ještě za Bendla) vlastně už ani nikoho moc nepobuřuje. Jasně, je to klacek v politické hře. Ale "vo co gou"? Veřejné peníze reálně nevidíme, jsou příliš abstraktní a nakonec: vždyť by je stejně rozkradl někdo jiný... Ale pod Ještědem byl překročen Rubikon.

Jsem fatálně poškozeným v subkauze tzv. severočeské konkursní mafie (známo jako Berka & spol.) Golf Ještěd. Ve stručnosti to mediálně známé téma připomenu:

Vlastníma rukama jsme s rodinou na vlastních pozemcích vybudovali golfové hřiště. Poté, co při nezaviněné nehodě ochrnul můj bratr, klíčový podílník, seběhly se hyeny. A konaly. U mafiánů si objednaly "konkurs" na naší firmu. Na ní byl prohlášen konkurs na falešné faktury za 90 tisíc, byť naše základní jmění převyšovalo 18 mil. a majetek (hlavně vybudovaný golf. areál vč. zázemí) mnoho desítek miliónů.

Soudkyně, která se k takovému zločinu propůjčila, dostala od jmenovaného konk. správce Thonata jako prezent luxusní zájezd pro rodinu do Londýna, nikdy nebyla potrestána a soudí (ničí životy) vesele dál. Onen správce nakonec utekl před stíháním do ciziny kvůli dalšímu zrůdnému podvodu s konkursem Union Banky a teď mu hrozí 10 let kriminálu. Do něj míří i jeho nástupce v našem případu - jednatelé Prof - konkursní správce v.o.s. Ti se zas nechali chytit přímo při převzetí úplatku v další konkursní kauze - norského zpracovatele ryb Rybenor (mimochodem - v této lumpárně se vyznamenala výše zmíněná Šulcova pravá ruka Tomčová). Byť mají pravomocně potvrzené nepodmíněné tresty arestu i zákaz výkonu funkce, soud toleruje jejich pokračující řízení "konkursu" naší firmy!

No, takže se sedm let soudím a tluču na všechny možné dveře, když najednou ...  Zjistím, že si náš ukradený majetek v tichosti koupila rodina Vajnerových z Liberce. Miloš Vajner je v regionu známý jako král hazardního průmyslu - vedle řady firem na hrací automaty mu patří i známé Centrum Babylon s aquaparkem. A jeho paní, nyní pětinová podílnice na ukradeném majetku, je první  náměstkyní libereckého hejtmana Stanislava Eichlera (ČSSD). Ten bydlí jen cca 4 km od "našeho" hřiště .... Náhoda?!

Celý text o aktuálním dění v kauze: http://www.alesvebr.cz/komentare/clanek.php?c=bude_misto_golfu_pod_jestedem_lunapark

Autor: Aleš Vébr | pátek 17.7.2009 11:38 | karma článku: 38,79 | přečteno: 7077x
  • Další články autora

Aleš Vébr

Plzeňský masakr práva (a státu)

12.10.2009 v 11:35 | Karma: 48,77

Aleš Vébr

S kriminálem (a MS) na krku

20.2.2009 v 9:20 | Karma: 30,93