Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pražská ZOO aspoň omlouvá všechny ty, kteří tvdošíjně zůstávají či dokonce staví v nejhrozivějších záplavových oblastech. Byť je tam malej rozdíl, že ti si to hradí na rozdíl od ZOO ze svého.

0 0
možnosti
PH

P66e44t20r 51H82á40l26a

11. 6. 2013 21:40

Každý, kdo viděl záběry zaplavených oblastí ví, že tam voda prakticky stojí, takže se jí malinko rozleje, ale pak už je to "pomoc" žádná není, protože voda teče stále stejným korytem a v takto zatopených oblastech jenom stojí a působí škodu.

Já mám ale pocit, že tyhle povodně byly schválně, Vltavská kaskáda totiž měla možnosti povodni zabránit, kapacita nádrží je asi 750 mil. m3, to je na povodeň tohoto rozsahu dostatečné (na Vltavě to byla oproti roku 2002 spíš malá povodeň). Někdo asi chtěl, aby se investovalo do rekonstrukce, tak se nevyužily přehrady a voda se nechala rozlít do domů...

0 0
možnosti

A kam byste jí chtěl přestěhovat?

Bohužel, asi jediné řešení by skutečně bylo postavit vyšší zábrany. Argument s rozlitím vody a zabráněním zátopě jiných oblastí je nesmyslný, protože k tomu mají sloužit volné prostory, ne ZOO která toho ostatně ani moc nepojme.

1 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2188x
Starší než hnědé uhlí, vlasů podobně jako děda Vševěda, bradavice na nose zatím chybí. Další jezevec z Vysočiny.

Seznam rubrik