Bránění v předjíždění za 6 bodů...

Bránění v předjíždění je téměř nepostižitelné, protože bohužel nikdy není nablízku policie, která by tento přestupek zaznamenala a potrestala. Přitom uřčitě procento nehod zaviněné tímto přestupkem není nijak zanedbatelné.

Při dnešní cestě do práce 5.srpna 2010 jsem předjížděl se svojí Škoda Fabia (cca 100km/h) nový WV Golf (cca 70km/h), jehož řidič těžce nesl můj předjížděcí manévr a ukázkově přidal plyn na 100km/h. Samozřejmě proti mě jelo auto a já měl na výběr mezi zrychlením a myškou nebo prudkým bržděním a myškou. Zvolil jsem to první, protože nemám ABS, mohlo by být to druhý pro mě likvidační.

Proč si tihle řidiči neuvědomují, že přídáním plynu ohrožují předjíždějícího řidíče a jeho osádku přímo na životě? Hrozí čelní střet s protijedoucím vozidlem, což je to nejhorší co může nastat. S tímto se setkávám téměř pravidelně každý den a vy určitě taky. Reakce ve stylu: "nemáš předjíždět, když na to nemáš", mě dostávají přímo do varu. Na rovince jede auto 70tkou, já ho dojíždím a začnu plynule předjíždět a v tom okamžiku dotyčný přídá plyn a srovná s vámi rychlost, je to prostě magořina a ne, že já na to nemám.

Chápu sice mužské ego za volantem, protože i mě nedělá dobře, když mě nějakej frajer s rezavým favoritem podrtí, jak si to hasí drtící 130tkou po státovce. Ale rozhodně ho nebudu ohrožovat tím, že mu budu bránit v předjetí, to je pro normálního člověka logické, ne? Rozhodně je lepší, když někoho v klidu předjedu a on mě pak ztrestá brutální akcelerací a dlouhým čmoudem mizícím v dálce. Pustím samozřejmě nějaké to brutální slovo, ale to je s porovnáním s čelní srážkou jen odvárek, nemyslíte?

Zajímali by mě reakce těch, co brání tímto způsobem předjetí, proč toto vlastně dělají a co z toho mají...tak pište, magoři...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vít Včeliš | čtvrtek 5.8.2010 12:00 | karma článku: 25,59 | přečteno: 2173x