Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

astrudina

11. 7. 2012 17:03
Myslím si, že tento článek je napsán dobře

Nenávist ničemu nepomůže, ani touha mít za každou cenu pravdu a být hybatelem všeho - nutné je mít na paměti především zájem dítěte a ne své potřeby a požadavky.

5 0
možnosti
MV

macecha_marie

11. 7. 2012 17:33
Re: Myslím si, že tento článek je napsán dobře

Přesně tak. Jen zájem dítěte. S tím je nutno souhlasit.

0 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

11. 7. 2012 9:05
Tady už trpělivost přetekla...

Co s tímto člověkem, který posílá i dítěti zastrašující sms ve smyslu "maminka půjde do vězení" a pod (co jí podsouvá osobně radši nevědět)? Nyní sice za posílání nevhodných a zastrašujících sms dostal od občanskosprávního odd. pokutu v přestupkovém řízení, ale co s ním, aby tu holčičku úplně nezničil? Viz: http://www.youtube.com/watch?v=xRnh1scmYPg  P.S. Hurtová má jasno, tam je problém "příšerný ječák"

3 0
možnosti
VH

Vlasta Hurtová

11. 7. 2012 9:36
Že vám to není trapné,

stále dokolečka a znova vytahovat toto příšerné video? Ano, vadí mi "ječák" té matky, vadí mi, že místo aby jako správná matka uchránila své děti před podobnými scénámi, strčí tato žena raději staršímu dítěti kameru do ruky. Ano, otec je hrubý, vyhrožuje, nechová se dobře. Ale matka jen přilévá olej do ohně a vůbec nechrání před konfliktem ty děti. Jako velký problém vidím navíc i to, že vy jako cizí člověk se nestydíte sdílet takto intimní záběry nahé, plačící a bezmocné díveky... Jen ji zneužíváte pro své cíle a parazitujete na smutné situaci, která tu dívku potkala...

1 0
možnosti
VH

Vlasta Hurtová

10. 7. 2012 21:15
Vítejte zpět!

Mně příjde nejošemetnější bod V. Tam si jistě mnozí řeknou - stojí to vůbec za to, něco už tak špatného ještě zhoršovat? Neodskáčou to ty chudinky děti... A je často vymalováno, lépe řečeno - je po všech snahách o změnu...

0 0
možnosti
MV

macecha_marie

10. 7. 2012 21:30
Re: Vítejte zpět!

Upřímně - to JE ošemetné. A proto potřebujete (v roli rodiče) dobře vědět, co děláte a proč a VY už to nezhoršovat. Jde to. Vyzkoušeno na vlastních neuronech :-). Obecně si myslím, že to právě je často problém - nervy ztratí oba, útok střídá útok. Tak to dle mne nejde dělat. Po ročním (neskončeném) testování nervů dokonce chápu, že mnozí to v průběhu vzdají - život máme fakt jenom jeden. Jenže pokud jde opravdu o děti, nakonec se k celému tomu procesu s pokorou vrátíte. I když se překvapivě vyvíjí, i když selhává jedna možnost za druhou. Role "Macechy" se v tomhle okamžiku stává pitomou - ocitáte se ve víru okolností, které jste nechtěli a nezpůsobili a tedy si je špatně zdůvodňujete. Myslím, že to vše je prostě dobré vědět. Občas přece jdeme do deště nebo do mrazu a tak se vhodně oblečeme. I na řešení problémů kolem dětí to chce vhodnou výbavu. Jen "deštník" je složený z informací a používání zdravého selského rozumu. Když se toho rodič drží, časem mu uvěří i ten nešťastný OSPOD :-).

1 0
možnosti