Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pesan Pavel

10. 2. 2012 22:57
www.jedendomov.cz

Je dobře, že se dětem snažíte zachovat jeden domov a oba rodiče. Jak vidět, nevylučuje se to.

4 0
možnosti
MV

macecha_marie

11. 2. 2012 12:21
Re: www.jedendomov.cz

Osobně si myslím, že by to mohlo fungovat. A bohužel se domnívám, že nebude. To totiž musí chtít všichni zúčastnění dospělí. Jinak nic nezmůžou ani soudní rozhodnutí, stress a pachuť zůstane. Proto tak nesnáším jakýkoliv radikalismus, protože tady (dle mého vnímání) může něco zmoci jen umírněné zamýšlení, hra na "dlouhodobou výhru" a neustálý tlak na systém (to jde ale zcela mimo děti). V tomto případě musím uznat, že "mně se to kecá". Děti jsou ve stejném městě, obě bydliště jsou od sebe téměř na dohled (trochu přeháním, je to pár minut chůze) a vlastně v tomto případě dobře funguje (většinou mne to strašně rozčiluje jinak) i efekt malého města. Paní, co zastupuje OSPOD jako kolizního opatrovníka už byla u předchozího rozvodu maminky a zná příběhy dětí, byl u mého a zná mé dcery, byla u rozvodu Šoféra a zná situace - tady toho naštěstí nemusíte tak moc vysvětlovat. Nicméně, kdyby existovala jasná a rychle vymahatelná pravidla, ať už jakákoliv přijatelná, konfliktních situací by ubylo.

1 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

9. 2. 2012 20:05
www.stridavka.cz

Je dobře, že se snažíte zachovat dětem oba rodiče.

2 0
možnosti
MV

macecha_marie

9. 2. 2012 20:19
Re: www.stridavka.cz

Ani jeden z nás nechce, aby děti přišly o kteréhokoliv z rodičů. Vidíme, jak to dopadlo u starších dětí Maminky a jestli existuje možnost, aby se historie neopakovala a neunikne nám, tak se prostě opakovat nebude. To je celé...

0 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

9. 2. 2012 19:46
jedendomov.cz

Ať je tak či onak, rozhodně z článku pozitivní energie neprýští, řekl bych, že spíš taková podprahová negace či únava... Škoda, že nemůže reagovat ta zmiňovaná maminka dětí... Možná by vše vypadalo trochu jinak.

3 0
možnosti
MV

macecha_marie

9. 2. 2012 19:58
Re: jedendomov.cz

Jistě, byla bych lempl a alkoholička :-).  A ta negace...promiňte, asi bude přímo ve vašich myšlenkách :-).

0 0
možnosti
MV

macecha_marie

9. 2. 2012 19:32
:-)

konečně diskuse k věci, byť (a za to můžu já sama, že nepíšu víc) s omezenou možností vše posoudit alespoň jakž-takž. I tak mne to potěšilo. chtěla jsem původně zas "vytěžit" nějaký článek o tom u kterého rodiče by mělo dítě být, ale pak jsem měla obyčejnou radost z toho, že těch pár dní co tu byly děti proběhlo (navzdory všemu okolo) fajn. A tak jsem si to prostě napsala. Třeba někdo taky takhle "válčí" a prosté zjištění, že to může být fajn by mohlo potěšit.

0 0
možnosti
E

Egerie

8. 2. 2012 21:44
"... to aby se v praxi ukázalo, že to nebude fungovat..."

Máte nějaký důvod si myslet, že toto je skutečná motivace maminky? :-) Docela by mě to zajímalo, protože... z článků vyplývá, že k vám děti manžela mají takřka vřelý vztah (syn je vítací typ, dcera dává pusu na rozloučenou, společně pečete atd.).

Proto nechápu to "rýpnutí" do maminky a vlastně vůbec nechápu, nač si stěžujete...

Druhých manželství a macech je spousta a věřte, že pokud maminka jakkoli "nespolupracuje" (či dokonce děti navádí atd.), macecha to dostane od dětí "sežrat" dokonce daleko víc, než tatínek.

Střídavka na zkoušku je naopak od maminky báječný nápad R^, který umožní všem zúčastněným a hlavně dětem dospět k optimálnímu řešení, né? ;-)

3 0
možnosti
MV

macecha_marie

8. 2. 2012 22:25
Re:

Je hezké, že to tak vypadá, v tom případě jsem to dobře napsala :-). Příspěvek se vůbec neměl dotknout ničeho jiného než situace úzce spojené s tím, jak to vypadá, když jsou děti u nás. Celý příběh má rovin daleko víc. Jen sem prostě nepatří. Něco se dá odvodit z jiných článků, ale...ono je to jedno. Děti milují svého tátu, tím jsem si jista. A já jsem na blbosti. Je u nás klid a jisté nekritizující bezpečí. Kdyby Maminka reagovala s trochou rozumného přístupu, tak by tenhle blog vůbec neexistoval. Nemůžu napsat, že bych byla ráda. Prostě bych vůbec netušila, že je co psát. Motivací jsem si bohužel víc než jista. Naneštěstí. Ale to je zcela jiná část příběhu a není zveřejnitelná. A nebude :-). Ale opravdu děkuji za zamyšlení, pomohlo. Ono to totiž zvenčí často vypadá jinak, než jak v reálném životě je. A vy jste krásně zvenčí. Díky za pohled.

0 0
možnosti