Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Miska Kvakin

14. 1. 2012 2:15
Co se střídavků týče,

oni mají dost specifickou zkušenost, proto jsou tak zaťatí a nekompromisní. Narazili totiž na zcela nesoudné ženské, možná ještě horší, než je ex Vašeho dnešního manžela. A protože narážejí na neschopnost úřadů (či dokonce jejich neochotu) to řešit, požadují jako pojistku uzákonit střídavku. Nevidí totiž jinou cestu jak zastavit nestoudné chování mnoha žen, které spoléhají, že jim všechno projde, jakákoliv nespravedlivost, jakýkoliv podraz. A reakce mnoha žen, které v podstatě uvažují stejně nestoudně, je v tom jenom utvrzuje.

Mmch, Vy jste se svými tolerantními názory mezi ženskými úplně bílá vrána. Také, jak jste si mohla všimnout, se tady skoro vůbec neobjevují příspěvky žen ... proč asi?

Ještě k úřadům - asi jste si všimla, že politici na starosti obecného lidu prostě kašlou. Místo, aby řešili tyto poměrně dost důležité věci, vymýšlejí zákony, jak lidi stále víc šikanovat nebo okrádat, tam se bohužel pomoc čekat nedá a věc se bude jen zhoršovat.

1 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

14. 1. 2012 9:00
Re: Co se střídavků týče,

Jen na vysvětlenou: U mnoha takových "nestoudných ženských" (dle PhDr. Bakaláře nezralých matek) by bylo namístě spíš děti svěřit do výlučné péče otce podle § 26 odst. 4 zákona o rodině: "Soud přihlédne rovněž ... ke schopnosti rodiče dohodnout se na výchově dítěte s druhým rodičem..." Přesto zastáváme názor, že tam, kde jsou oba schopní a ochotní vychovávat, by měla být pokud možno zachovaná péče obou rodičů, tedy střídavá péče nebo společná péče. Střídavá tam, kde je potřeba jasně vymezit mantinely, společná tam, kde se rodiče jsou schopni dobře dohodnout.

0 0
možnosti
J

jedendomov.eu

13. 1. 2012 19:49
"Špatný primární výběr" je hloupost

Před sto lety byly možnosti primárného výběru mnohem horší než dnes, a přesto se lidé rozvěděli padesátkrát méně. Problém je tedy spíše v tom ostatním - neschopnosti udržet vztah a nerozbíjet dětem rodinu, sobeckému hledání vlastního štěstí u dalších (a dalších) partnerů, atd.

2 0
možnosti
MK

Miska Kvakin

14. 1. 2012 1:59
Re:

jak ale autorka říká, je to hlavně v možnosti "pohodlného života" - kdysi se ženy nemohly rozvést, i když měly doma totál magora, tyrana a nevím co ještě - bránily v tom společ. ohledy a také (to asi nejvíc) ekonomické důvody. To dnes padlo, možnost odejít mají. Na druhé straně je tu ale plno ženských, které to zneužívají ... nebo jsou prostě tak nedospělé, zpovykované a sobecké, že nejsou ochotny překousnout i malé problémy. A zákony nahrávají jejich nezodpovědnému chování.

Tím neobhajují muže, ono totéž platí i o nich.

0 0
možnosti