Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

polárnice

6. 2. 2012 18:39
Přemýšlím

taky o tom, jak se vám líbí propagovaná střídavá péče, kterou jste mohla vidět na videu, které zde bylo nabídnuto. Předávání dítěte matkou, otcův výbuch vzteku kvůli pozdnímu příchodu /15 min./..a další a další nemožné chování se před dítětem. Někdo /nevím, jestli to bylo na vašem blogu nebo u Marie/ to skoro zesměšnil - no, ta upištěná ženská se nedá poslouchat. Jak může "Střídavka" v tomto případě souhlasit, se střídavou péčí. Já jsem z toho byla rozhozená pěkně dlouho a dokonce - psala jsem to při shlédnutí videa, můj manžel byl s toho tak rozladěn a dost nevybíravě se o "tatínkovi" a celé střídavce vyjádřil taky. Jde o můj názor. A o dobro dětí, musí jít na prvním místě.

2 0
možnosti
MV

macecha_marie

6. 2. 2012 19:21
Re: Přemýšlím

To je ten základní problém. Neodlišujeme systémová pravidla (která by měla určovat hranice) a nekorektní chování jednotlivců. Systém by měl vytvořit "mantinely" pro chování, zajistit, aby byli všichni relativně "zabezpečeni" (v tomto případě děti). No a taky definovat standardy chování a postihy za "úlety". Člověk, který se ani s podporou (třeba mediátora) neumí chovat prostě nemůže vychovávat děti. A je úplně jedno v jakém "režimu péče" vše běží.

Upřímně - kdyby před dvěma týdny "vlítla" Maminka dětí se svým manželem nikoliv na Tátu, ale na mne, taky by to nebylo poklidné video, kde je Táta zve na kafe a upozorňuje, že by si z kamery mohli sundat krytku. Mám jinou míru temperamentu a nejspíš bych okamžitě volala policii a milé "kameramany" hnala ze schodů za asistence všech kolegů, které by ta scéna vytáhla z kanceláří. A pak bych byla na záznamu za idiota navzdory všemu ostatnímu, co se děje "bez dohledu kamer"... Kdyby fungoval systém,nefungovaly by excesy. Nebo daleko méně.

0 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

5. 2. 2012 22:35
www.jedendomov.cz

Znalecké posudky jsou často pouze alibismem soudců, kteří nekriticky přejímají závěry v nich uvedené.

1 0
možnosti
MV

macecha_marie

5. 2. 2012 23:18
Re: www.jedendomov.cz

:-) :-). vy ty články nečtete, že? vy si tady chodíte jen pokecat do diskuse, že? jinak byste věděl, že se tam o tom píše :-) :-) :-).

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

5. 2. 2012 15:34
www.stridavka.cz

Znalecké posudky jsou v případě naprosté většiny rodičů nesmyslným požadavkem:

http://www.stridavka.cz/soudni-znalci-v-opatrovnickych-sporech.html

1 0
možnosti
MV

macecha_marie

5. 2. 2012 16:46
Re: www.stridavka.cz

zcela upřímně - nesdílím Váš názor.

2 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

4. 2. 2012 8:48
Fiala z k213

Jaky máte "macecho Marie" názor na tohoto pána? Určitě jste o něm něco četla, když se zajímáte o střídavkáře. Jaký máte názor na sypání pepře do očí exmanželce na třídních schůzkách? Standart?

6 0
možnosti
Q

qwertza

4. 2. 2012 14:30
Re: Fiala z k213

Ještě bychom se Marie měli zeptat, co soudí o blokádách několika úřadů (ÚMPOD Brno, Státní zastupitelství Nymburk, MPSV Praha), včetně vyrvání spisu soudci z rukou při soudním líčení; v neposlední řadě vniknutí do budovy Gymnázia na Pražačce a "odvolání" ředitele školy, vše v režii ing. Fialy.;-)

5 0
možnosti
AJ

astrudina

1. 2. 2012 8:42
on to snad píše sám guru Fiala, jinak to není možné?

Na jeho stránkách je hodinová (fakt suchá;-)) přednáška pro skupinku deprivantů o soudech a jak se k nim chovat.

A toto je asi výstup - možná má na to střídavka grant, a tak musí publikovat!8-o

Ono to vypadá jako žert, ale v současné době je vše možné. A když se jedná o vítěze ze Štrasburku?:-)

2 0
možnosti
MV

macecha_marie

1. 2. 2012 10:13
Re: on to snad píše sám guru Fiala, jinak to není možné?

Možná je to úsměvné...ale...kdo je Fiala? Já znám jen Falovou a to je kamarádka, to bude někdo jiný. A...upřímně, proč si to tak komplikujete a prostě mi nenapíšete soukr vzkaz? Pak místo "háčkování doměnek" klidně zavolám a pokud Vaše úvahy nevedou tak daleko, abyste si myslela, že si jako (kdokoliv) najímám dámské hlasy, pak máte po problému. Mně se jeví úsměvný :-). A doma baví všechny, dcery mi už po příjezdu za školy říkají "ahoj tati", přínost těchhle spekulací v diskusích je tedy v zásadě milý :-) :-).

0 0
možnosti
BP

bila pani

31. 1. 2012 14:31
www.jedendomov.cz

Děti potřebují oba rodiče, ale nepotřebují střídavou péči. Přestaňte dětem brát domov pod záminkou "spravedlnosti" (pro rodiče).

5 0
možnosti
MB

802

4. 2. 2012 16:16
Re: www.jedendomov.cz

Správně, dítě by měli dávat těm kterým nejde o peníze z alimentů ale o dítě.

Rodič který nesouhlasí se střídavou péčí to je ten kterému jde jen o ty alimenty a o sebe, těmhle bych nedával dítě ani do trvalé péče ani do péče střídavé. :-)

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

31. 1. 2012 9:21
www.stridavka.cz

Zastavte sociální inženýrství - zastavte "jednorodičovství" pod záminkou "jednoho domova", přestaňte brát dětem výchovu jednoho z rodičů!

2 0
možnosti
PH

petrph

31. 1. 2012 8:55
spíš mě napadá

že soudní znalec by vůbec neměl studovat soudní spis,ba právě naopak by k němu vůbec neměl mít přístup aby jím nemohl být ovlivněn. Tedy aby si sám pozval oba rodiče i dítě, na základě nějaké obecně užívané metodiky s nimi vedl pohovor a provedl vyšetření a jen o tom pak pro soud vypracoval posudek...

3 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

31. 1. 2012 9:19
Re: spíš mě napadá

Především soudní znalci by neměli vůbec kádrovat rodiče. Jste oba schopní a ochotní se starat o děti? Jedině dobře, tak se starejte!

http://www.stridavka.cz/soudni-znalci-v-opatrovnickych-sporech.html

0 0
možnosti
Q

qwertza

31. 1. 2012 1:59
Rozsudek

Přečtěte si rozsudek zlínského soudu: http://www.k213.cz/JOOMLA/Prvni-skutecne-potvrzeny-a-platny-rozsudek-o-stridave-peci

Odstrašující příklad střídavé péče!:-/

4 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

31. 1. 2012 9:18
Re: Rozsudek

Naopak: odstrašující případ matky, která chtěla bránit dětem být i v otcově péči. Naštěstí případ dopadl dobře.

0 0
možnosti
BP

bila pani

30. 1. 2012 23:29
www.jedendomov.cz

Zastavte sociální inženýrství - zastavte vykořeňování dětí střídavou péčí! Zachovejte dětem domov.

4 0
možnosti
PH

petrph

31. 1. 2012 9:12
Re: www.jedendomov.cz

S tím naprostý souhlas.Jakákoliv péče o dítě by měla být směřována s maximálním ohledem právě na jeho potřeby a zájmy. Střídavka je v naprostém opaku -každých 14 dní by se mělo dítě z rozhodnutí soudu sbalit a přestěhovat se třeba o stovky kilometrů dál.Skutečně - nemohl jsem věřit svým očím - už je publikována zákonná směrnice podle které je pro děti ve střídavé péči povoleno aby takto střídavě,navštěvovaly dvě různé školy,s tím že na konci roku by se měli ředitelé nějak dohodnout která škola - a vlastně za co (za které známky či výsledky) mu vydá vysvědčení.

Takže ještě jednou -střídavka  nařízená soudy, nikdy. Pokud oba rozvedení rodiče bydlí blízko sebe a jejich nové rodiny vytvářejí jakési duplicitní přirozené prostředí (něco jak říkal Hanzlík v Létu s kovbojem- tohle je moje horní máma), takže dítě si večer může vybrat kdykoliv kam si má jít večer lehnout, nebo ke komu jít na oběd či večeři,nebo s kým se učit, nebo koho požádat o pomoc..to ano,ale nic víc..

8 0
možnosti