Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pesan Pavel

22. 7. 2012 19:39
www.jedendomov.cz

Občanské sdružení Jeden domov pomáhá v porozvodových situacích. Zejména v případech vynucené a soudně nařízené střídavé výchovy bez dohody rodičů.  Více na http://www.jedendomov.cz

1 1
možnosti
W

www.stridavka.cz

18. 7. 2012 14:07
Právní poradny Střídavky

V současné době fungují tři bezplatné právní poradny Střídavky: PLZEŇSKÁ, PRAHA - VRŠOVICE a SOKOLOVSKÁ. Do všech se můžete přijít poradit o rozvodu či rozchodu, problematice péče o děti i o výživném. Advokátky zásadně prosazují nezastupitelnou roli obou rodičů v životě dítěte.

0 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

18. 7. 2012 14:20
Re: Právní poradny Střídavky

Pokud jde o doporučované konzultace na "sociálkách", tedy na OSPOD, zkušenosti s nimi nejsou příliš dobré. Viz http://www.ospod.info

0 0
možnosti
BP

bila pani

17. 7. 2012 10:28
smutní vítězové

Rozumím tomu dobře, paní Marie, podle předchozího článku a včerejší diskuse, že ti smutní vítězové jste vy? Vyhráli jste nad maminkou?

2 1
možnosti
MV

macecha_marie

17. 7. 2012 17:35
Re: smutní vítězové

ne...všichni jsme prohráli...

0 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

17. 7. 2012 9:53
Tak je třeba přetrhněte nebo seberte mamince...

U nás už se "nehraje" o to, jestli budou děti i nadále u mámy nebo jestli se budou střídat, ale o to, jestli se bude střídat nebo budou u nás.

A někdy mám v posledních týdnech pocit, že jediný, kdo maminku v tomto směru ještě hájí, jsme my. Pořád tak nějak doufáme... a potřebujeme to alespoň zkusit. Že by jí to měl někdo říct? No i ten OSPOD to zkoušel, nechce to slyšet...

macecha_marie včera 22:03

3 1
možnosti
PP

Pesan Pavel

17. 7. 2012 14:50
Re: Tak je třeba přetrhněte nebo seberte mamince...

Třeba od nás tj. http://www.jedendomov.cz to Maminka vezme. Dejte jí na nás kontakt, promluvíme s ní. Ať ji nemusíte hájit jen vy, jak píšete :-)

4 1
možnosti
PP

Pesan Pavel

16. 7. 2012 15:18
Jaké sdružení byste paní doporučila?

http://www.novinky.cz/krimi/273316-zarlivec-svou-zenu-bil-i-pred-nezletilym-synem-policie-ho-vykazala-z-bytu.html - Cihlář byl také vykázaný, poradí?

3 1
možnosti
MV

macecha_marie

16. 7. 2012 18:20
Re: Jaké sdružení byste paní doporučila?

ARES (veřejně dostupný registr ekonomických subjektů) ve vašich oprávněních k podnikání neříká nic o tom, že byste se profesionálně zabýval sociální prací či některým blízkým tématem. Předpokládám tedy, že tuto odbornost postrádáte. Proto jednoznačně - vás ne.

0 0
možnosti
VH

Vlasta Hurtová

15. 7. 2012 22:36
Ne hřebíček, SKOBA!

Jste-li žena, ptejte se mužů a

muži nechť se ptají žen. !!! To je hřebíček klepnutý na hlavičku... Zajímavé je, že já jsem nedávno přemýšlela nad tímto samým a došla jsem v něčem ke shodnému a v jiném k odlišnému "minizávěru" Odborníkům zase tolik nevěřím, jejich názory se mnohdy a v mnohém rozházejí... Ale dívat se na celou problematiku optikou ne třeba přímo "protistrany" (ta je často zaujatá stejně jako vy), ale žena optikou mužskou a muž zase ženskou! Např: Nedokážete si vůbec ani představit odloučení od dětí na 14 dní? Dobře, naprosto to chápu, tak jak něco podobného můžete chtít po druhém rodiči? I zde platí "zlaté" = co nechceš aby druzí...nečiň ty jim!  Nejlépe nám zkrátka a dobře vždy poradí naše láska ovšem krocená našim svědomím (pokud jsme ale zvyklí jej používat...). Díky za opět skvělý článek!

0 0
možnosti
MV

macecha_marie

15. 7. 2012 22:46
Re: Ne hřebíček, SKOBA!

Netvrdím, že v registrovaných službách jsou samí machři. Ale je to alespoň nějaké vodítko pro začátek. Taky jsme z nich šíleli, když nám nikdo "tvrdost situace" nevěřil. Ale tohle urovnal čas - lidi se prostě časem odhalí a "odkopou". Když se bojíte o svůj budoucí život, o svůj svět, o děti, o to, jak to budete zvládat, příjde mi jako bezpečné jít za profíky. Minimálně vám tolik neuškodí a nezmění celkový náhled (mají přece jen nějakou odbornost) za chvilku. Nebudou brát v potaz jen váš pohled, ale budou se snažit bavit s oběma rodiči, znají vhodné techniky, znají své kolegy a vědí kam vás v rámci sítě poslat. Příliš spolu nesoupeří. Jasně, že naše zkušenosti jsou fakt jen subjektivní, ale teď, když vše graduje se to akceptování oficiálních autorit ukazuje jako rozumné - nestihli jsme nic výrazně "zvorat", postup, výsledek i další kroky jsme očekávali (a tato očekávání se plní, jen pomaleji). To, že se nám to mnohdy nelíbí je druhá věc,ale to už si musíme urovnat sami se sebou..děkuji.

0 0
možnosti