Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pesan Pavel

19. 7. 2012 23:49
Macecha v pravém slova smyslu....

Zajímavé je ten rozdíl jak se máte paní Vavrušová tendenci projevovat nanevek v článcích a jak dokážete podrážděně reagovat třeba jen na jiný názor a snahu o to, abyste odpověděla diskutujícímu na otázku. Odpovědím se docela vyhýbáte. A i ta vaše ironie třeba v diskusi s "bílou paní" je viditelná na první pohled. Když si člověk přečte všechny vaše články, tak mezi řádky z toho čiší umanuté nepřátelství a pokrytectví. Ta vaše "Maminka" má čím dál tím víc moje sympatie a je mi jí líto, když musí mít vás proti sobě. Určitě budete umět medovým hlasem a nevinným úsměvem dětem "Maminky" leccos vysvětlit, že "Macecho"? Brrrr

4 1
možnosti
BP

bila pani

20. 7. 2012 0:17
Re: Macecha v pravém slova smyslu....

Asi tak. Nevíme přesně, co vlastně ta Maminka dělá tak strašného, protože z paní Vavrušové lezou fakta dost těžce, ale i kdyby, tak už docela chápu Maminčiny důvody.

Tatínek si teď může akorát nadávat, do určité doby fungovaly vztahy s Maminkou slušně. Čímpak to asi je?

3 1
možnosti
MV

macecha_marie

19. 7. 2012 23:46
Všem

účastníkům diskuse děkuji za dnešní příspěvky... vnímám je jako velmi poučné a chvílemi zastínily i světelný meč Luka Skywalkera.

Milé účastnice diskuse, mějte se hezky.

0 0
možnosti
BP

bila pani

19. 7. 2012 21:40
Co bych udělala

Když bych takhle viděla náhodou svoje dítě s cizím člověkem, i kdybych věděla, že s jakousi Vavrušovou můj bývalý "už" měsíc zrovna chodí, (myslím, že všichni víme, že paní Vavrušová jen z malými změnami píše o sobě), dítě bych odvedla domů a situaci následně řešila. Asi bych nenatáčela, ani by mě nezajímalo, co nějaká Vavrušová zrovna dělá.

Snažila bych se vysvětlit, že dítě se nenechává s cizími lidmi.

Kdyby to už byl delší vztah, nebo by dítě bylo byla třeba v doprovodu jiné blízké osoby (matka otce atd.), tak bych to pobrala. Přesto bych si to ohlídala a kdyby dítě trávilo s jinými osobami než s otcem více času, probrala bych na sociálce důvod tak širokého styku, když otec zjevně není schopen s dítětem trávit celý stanovený čas. Ostatně, už brzo bude v zákoně, že styk s dítětem, které otec nemá v péči, má být vykonáván OSOBNĚ. Potom bude situaci jasnější.

4 1
možnosti
MV

macecha_marie

19. 7. 2012 21:46
Re: Co bych udělala

Není to můj příběh, milá paní Bílá. Naše videohistorky jsou daleko pikantnější, bohužel zatím postrádají dobrý konec, proto sem nepatří.

Vy snad se svými dětmi trávíte všechen čas??? Tak pak (řečeno slovy psychologa) - jste buď anděl nebo lhář. Sázím na anděla :-) samozřejmě

Ale díky k navedení k zákonu, podívám se. Dneska jsem si nový občanský zákoník pročítala, mrknu znovu. Jsou tam v části věnované rodině vůbec zajímavé věci :-).

0 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

19. 7. 2012 21:05
A uz jsou opravene?

Neinformovat se u rozvedeneho pana na pricinu rozvodu je nejen naivni, ale vylozene hloupe. Je vzdy dobre znat pricinu, pokud se vyhyba odpovedi, neco je spatne. Nedivim se matce, ktera je neprijemne prekvapena, kdyz vidi vlastni dite s jakousi cizi xxx... Asi to melo vyznit jako skvely tatinek, zla maminka aneb klasicky macessky pribeh, ale opet je to nejak "ztraceno v prekladu."

5 1
možnosti
M

magnollia

19. 7. 2012 13:36
chodím číst vaše články

jen když si jich všimnu, ale pak nejvíc zírám v diskusích. Ne ani tak na to, co sem všechno lidi napíšou, ale na to, jak se nenecháte vytočit, skoro nereagujete na invektivy, ženská, jak to děláte 8-o? Už to čte i manžel a prý by vás chtěl do pracovního týmu. Pište dál. Karma.

3 1
možnosti
VH

Vlasta Hurtová

19. 7. 2012 13:58
Re: chodím číst vaše články

Přesně tak, to už není jen trpělivost a slušnost, to je obrovský dar!

1 1
možnosti
MP

polárnice

19. 7. 2012 10:37
Marie,

vůbec se nedivím, že jste se zachovala tak, jak jste se zachovala. Na druhé straně, matka byla rozčilená asi právem. Taky bych to na jejím místě řešila, ale jinak......No, každý ví jak by to udělal nejlíp.:-) Dobré čtení.

1 1
možnosti
MP

polárnice

19. 7. 2012 10:38
Re: Marie,

Tedy dobré čtení - horší to prožívat. Tak asi.

1 1
možnosti
IB

isabell

19. 7. 2012 9:55
Proč jste v tom tedy ty chyby neopravila?

Stále je jich tam dost...

Ale jako příběh zajímavé. Když se na to podívám z druhé strany, tak bych, jako matka, odvedla svou dceru od cizí osoby už v tom obchodě, protože je prostě fakt, že to děcko mělo být s otcem a né s nějakou cizí slečnou, o které navíc ta matka nic nevěděla a ani nebyla s jejím ex moc dlouho :-/

5 1
možnosti
MV

macecha_marie

19. 7. 2012 11:03
Re: Proč jste v tom tedy ty chyby neopravila?

Ono to tak není...rodič přece logicky navazuje další vztahy a děti do nich vstupují.  Sami po dlouhé roky zůstávají jen fakt exoti. My jsme řešili podobný "malér" - děti byli u mých rodičů - oni ja naprosto bezvýhradně miluji, je to taková ta pohádková babička a děda - rybář a jak stojí stranou celého sporu a všechno chápou, pro děcka je to naprostý balzám a dotaz "kdy příjde babička" je součástí úvodní desetiminutovky. Když tam děti spaly, taky byl jejich táta vysvětlovat "ouřadům"... to chce prostě rozum a zdravý nadhled. Ani jeden z rodičů nepohřbí vlastní život, alespoň ne nadlouho. A pokud jsou v tom děti spokojené, tak fajn, ne?

Jednou jsem se s dcerami vypravovali na nějaký nákup,že si uděláme "dámskou jízdu".A najednou se dívám,Malá bulí v kuchyni,že je dámská jízda bez ní.No tak samozřejmě jela.Dostala zmrzku a sponky do vlasů a byla celá spokojená.Život tyhle věci prostě přináší sám.Chce to klid a představit si sebe v roli toho druhého.

0 0
možnosti
ZT

juhola

18. 7. 2012 19:59
...

a protože je to čtivé, nedboť pěkně napsáné (jako i jiné Vaše věci), velmi ochotně a rád klikám na karmu. Je to, jako když v noci v hlubokém lese zahlédnete světýlko, tak mi připadá Váš blog mezi Kalousky a jinými nočními můrami, jichž je v tyto dny Blog iDNES plný - a nemám tím na mysli lampu v perníkové chaloupce se zlou kanibalskou čarodějnicí. Vy taková rozhodně nejste.

3 1
možnosti
MV

macecha_marie

18. 7. 2012 20:02
Re: ...

Jééé, děkuji :-), tak to si ty diskuse nechám otevřené, pro taková pohlazení. Vy byste nebral(a) chalupu celou z perníku? Normálně bychom ji spolu snědli :-).

0 0
možnosti