Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pesan Pavel

30. 8. 2012 17:31
www.jedendomov.cz = dítě nepřipravené o domov

Více informací na http://www.jedendomov.cz

1 0
možnosti
MV

macecha_marie

30. 8. 2012 20:16
Re: www.jedendomov.cz = dítě nepřipravené o domov

jedendomov.cz nelze doporučit jako korektního konzultanta v případě řešení obtíží v péči o děti. V takovém případě doporučuji kontaktovat profesionální organizace, v každém regionu je jich řada.

x

Pane Pešane, buď věcně diskutujte, neustále doufám, že se Vám to alespoň jednou povede, nebo tady netapetujte. Hodlám nadálé své diskutující upozorňovat (pouze v diskusích pod svými články), že jedendomov.cz nepovažuji za korektního partnera pro jakoukoliv odbornou diskusi.

1 0
možnosti
M

magnollia

25. 8. 2012 23:57
dobrý den

již delší dobu sleduji tento blog a vzhledem k jisté populární-naučnosti některých článků bychom po diskusi v naší organizaci některé rádi odkázali případně se dohodli na jiné formě spolupráce (organizace poskytuje sociální služby v souladu se zákonem o soc. službách). Jeví se mi, že vaše zkušenosti a přístup k životu by mohly mít pro nás i pro klienty jistou váhu. Můžeme se nějak spojit?

1 0
možnosti
MV

macecha_marie

26. 8. 2012 12:45
Re: dobrý den

Můj email je dostupný z hlavní stránky tohoto blogu prostřednictvím formuláře.,

0 0
možnosti
VH

Vlasta Hurtová

22. 8. 2012 15:19
Dobrý a zkušený právník

se vyplatí! Já naštěstí nemám v těchto právních věcech moc osobních  zkušeností, ale setkala jsem se zajímavým případem. Před samotným zahájením projednávání odvolání si soudkyně vzala odvolávající se stranu "stranou" , aby jim sdělila, že původní rozhodnutí považuje za správné a že mají ještě poslední možnost od odvolání upustit, jinak se totiž může stát, že nový verdikt bude pro ně ještě horší... No co myslíte??? Ustoupili! Pak jim zkušený právník řekl, že se nechali normálně zastrašit, že měli normálně trvat na tom, aby vše, co jim bylo mimo protokol řečeno, bylo správně zaprotokolováno a že odvolání stahovat v žádném případě neměli. Takto prý se jen soudci snaží, aby jim ubylo práce... No věřili byste tomu?

0 0
možnosti
MV

macecha_marie

23. 8. 2012 12:50
Re: Dobrý a zkušený právník

Nebo naopak zabrání tomu, aby klient "páchal procesní sebevraždu" - tj. kladl nesmyslné požadavky, choval se během jednání (i té celé doby) nevhodně, špatně argumentoval. Může se stát, že si účastník sporu posune realitu a je si svým jednáním jist a ono je přitom hloupé. Prohra pak může být naprosto drsná. To právník klienta nenechá udělat, nebude si kazit pověst, pokud nechce pověsit talár na hřebíček.

0 0
možnosti
MV

macecha_marie

19. 8. 2012 20:57
jak se k odvolání vyjádřit?

Snažila jsem se v tom dneska vyznat - jak se vyjádřit k odvolání, co "připomínkovat" a co ne? A názorů je několik. Vybírám si tedy pro teď ten, který mi nejvíc osobně sedí - tedy pročtěte si odvolání (nejlépe jeho kopii) s fixem v ruce a zatrhejte si to, co je k věci a k čemu můžete něco věcně napsat a ideálně to doložit. Pak se na to vyspěte a s chladnější hlavou (a samozřejmě - ideálně s právníkem) se nad tím zamyslete znovu. Zcela vynechte skutečné i zdánlivé křivdy, které se k věci nevztahují (prostě nemá smysl se vyjadřovat k tomu, že jste před deseti lety udělali či neudělali cokoliv). Netrapte se tím, že vám text nasazuje psí hlavu a buďte nad věcí. Promyslete si znovu to zatrhané a shromážděte argumenty. A pak to věcně, s odkazy na důkazy hoďte na papír. Fakt to chce klid.

Nejlépe to snad přirovnat k normální hádce (byť tato je jaksi zvětšená). Buď po tom, kdo po vás "plivne jedovatou slinu" "plivnete jedovatější". Nebo si jen proti té letící slině vytvoříte obranný štít ...

2 0
možnosti
MV

macecha_marie

19. 8. 2012 21:01
Re: jak se k odvolání vyjádřit?

...a protiútok si (nejlépe) úplně odpoustíte. Výsledek několikrát pročtěte a zkontrolujte. Pokud pořád nespolupracujete s právníkem, proberte to s někým spolehlivým. Ne s tím, kdo bude za každou cenu souhlasit, ale s někým věcným, kdo vás upozorní na "slepé uličky", kam vás mohou zavést zjitřené city (a možná i jistá zaslepenost naštváním nebo prostou únavou). Uvědomte si, že vaše texty budou číst u odvolacího soudu. Slina z jedné strany - slina z druhé strany...to je jistě možnost. Nebo slina z jedné strany a věcná obranná argumentace z druhé. Kdybyste byli soudcem, jak by se vám tyto varianty četly?

No a o faktech, které nesmějí chybět posléze. Spíše v samostatném příspěvku. Nějak se mi zdá, že si to tohle téma zaslouží - už jde o hodně.

2 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

18. 8. 2012 8:58
Maminka ne a ne kapitulovat, že?

Na to, že jste jakoby mimo ty opatrovnické spory Vašeho manžela, jak tvrdíte, tak se docela orientujete, pěkně jste to napsala. Odvoláváte se Vy (Macecha) a Táta nebo Maminka a Šofér? Nebo všichni?

8 0
možnosti
MV

macecha_marie

18. 8. 2012 11:52
Re: Maminka ne a ne kapitulovat, že?

Chtěl byste vědět neco k tématu příspěvku snad?

0 0
možnosti