Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

astrudina

22. 7. 2012 20:37
V cizích službách.....

Jak paní Marie, tak nick Vlasta Hurtová mají za úkol

ukázat, že "roztomile naivní" (Vlastička) a "hluboce přemýšlející"

(Marie) ženy fandí rozvedeným tatínkům a jejich právu na vlastní děti. Obě otevírají diskusi (na rozdíl od Cihláře a Hodiny), takže na první pohled to vypadá jinak, ale ve skutečnosti je vše z jednoho kotle - střídavkového. Pozná se to v diskusi (a taky na stránkách střídavky, kde obě publikují své články pravidelně).

Tam, kde u Cihláře po diskusním příspěvku s jiným názorem následuje atak s urážkami, zde následuje vykrucování, odvádění pozornosti (viz níže ".. kde kupujete ten matroš?"...), a když už nezbývá nic jiného, tak Marie žádá diskutérky, aby přestaly diskutovat, chodily jinam, nakonec jim hrozí, že už jim neodpoví atd. Ten "nadhled a hluboké pochopení pro druhé" se v diskusi mění v reakci za každou cenu, přebíjení jiných názorů mudrlantským žvatláním a naznačováním, až to končí přímým odmítáním.

Přemýšlím, jestli je ta Maminka fakt tak strašná?....

7 1
možnosti
PP

Pesan Pavel

22. 7. 2012 21:17
Re: V cizích službách.....

Ta charakteristika "roztomile naivní" a "hluboce přemýšlející", ta se Vám fakt povedla :-)))) taková pátá kolona střídavkářů...  Ta Maminka to fakt nebude mít snadný. Macechu "hluboce přemýšlejíce"  bude mít v patách...

5 1
možnosti
W

www.stridavka.cz

20. 7. 2012 21:07
Manželství není pytlík cukru

"Manželství se mi rozsypalo na letní dovolené, v září už jsem byla i s dětmi odstěhovaná..."

?

Vyprávění té paní jinak působí celkem pochopitelně, ale toto? Jak dlouho trvá letní dovolená? 14 dní, 3 týdny? Jak se za tu dobu může rozsypat něco, co by mělo trvat do konce života? Co se na letní dovolené stalo tak tragického, že to způsobilo "rozsypání manželství"? Chtěli jeden druhého zabít? Ne? Jak se tedy snažili to, co se stalo, vyřešit a zachovat rodinu?

?

Začátek příběhu je jednou velkou otázkou, která může vnést i trochu jiné světlo do jeho pokračování.

0 0
možnosti
MV

macecha_marie

20. 7. 2012 21:48
Re: Manželství není pytlík cukru

začátek příběhu s tím, jak techické prostředky mohou ovlivnit komunikaci v konfiktní situaci naprosto nesouvisí.

0 0
možnosti
M

magnollia

20. 7. 2012 8:51
Marie,

trochu vás podezírám, jestli z těch svých diskutujících nemáte tak trochu srandu;-), se mi to tak jeví8-o.R^

1 1
možnosti
G:

Gwendolyn :)

20. 7. 2012 16:17
Re: Marie,

Podle toho, jak ji ujizdeji nervy a tema, tak se to spi jevi jinak.;-)

2 1
možnosti
W

www.stridavka.cz

20. 7. 2012 0:44
Feministická demagogie

K níže uvedenému příspěvku: V článku nikdo nenapadal, že jede žena s dětmi a svým milencem, který není otcem dětí, na dovolenou. Kritizováno bylo, že taková sestava je prezentována jako "ucelená rodina".

A takhle je to se vším. Vše překroutí tak, jak se jim to hodí. Proto nemá smysl s těmito rádoby diskutérkami ztrácet čas.

0 0
možnosti
MV

macecha_marie

20. 7. 2012 7:26
Re: Feministická demagogie

Víte, právě proto ty diskuse otevírám - ono je to nesmírně poučné. Zachytí to sice jen extrémní názory (většina lidí si prostě problémy dokáže vyřešit), ale z nich je možné uchopit smýšlení onoho extrémního vzorku (ehm, vzorků, že?). Chce to jen přepnout mozek do "studijního režimu". Dlužno dodat, že těch extrémů je řada. Mně to příjde zajímavé sledovat.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

19. 7. 2012 22:26
To je dobře, že ta pohádka tak dobře dopadla,

jinak bych se bála jít spát...;-D

Ale realita bývá jiná, stačí si připomenout nedávný blog paní Součkové a výrok pana Hodiny v diskusi pod ním: "...a otec by měl nechat dítě napospas jí a jejímu milenci?"...a jeho nenávistné blogy o rozvedených ženách (Rolins a nějaké druhé zpěvačce či herečce), které jedou na dovolenou s novým partnerem a s dítětem! No toto!

Snad vám střídavka uveřejní i tento článek, Marie, možná se bude zajímavě vyjímat v blízkostí článku pána, který (asi z nedostatku vhodnějších výrazů) sám sebe nazývá otcem: http://www.stridavka.cz/petr-meszner-dopis-otce-pro-syna.html  Bohužel nemohu k tomuto odkazu přidat jeden smajlík,, není tu, takže alespoň slovně: blééé..

6 1
možnosti
BP

bila pani

19. 7. 2012 22:28
Re: To je dobře, že ta pohádka tak dobře dopadla,

R^

2 1
možnosti
G:

Gwendolyn :)

19. 7. 2012 21:51
Lide, kteri spolu po rozvodu vychazeji a opravdu jim

zalezi na detech, seznami noveho partnera s byvalym partnerem atd. Je dulezite, aby se vsichni znali, je dulezite, aby se novy partner nepredstavoval prilis brzy. Spouste situaci se da zabranit. Ty pribehy vymyslite sama nebo vam je nekdo pise?

2 1
možnosti
MV

macecha_marie

19. 7. 2012 21:58
Re: Lide, kteri spolu po rozvodu vychazeji a opravdu jim

Bílá paní Vám to objasnila v minulé diskusi. Všechny je osobně prožívám :-). (promiňte, ale na tohle nelze rozumně odpovědět, je to naprosto zbytečné rytí, nikdo vás přece nenutí můj blog číst)

0 0
možnosti