Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pesan Pavel

31. 10. 2012 12:15
Jak se té mamizny zbavit.....

Klasické vymazávání maminky - rozdvojování světů dětí: "tedy neptáme se, jestli jim "maminka sbalila plavky" ale jestli "mají plavky" .

6 2
možnosti
MV

macecha_marie

31. 10. 2012 12:54
Re: Jak se té mamizny zbavit.....

Promiňte, ale je vidět, že tématu opravdu nerozumíte, nezlobte se. Působit dítěti zátěž tím, že mu maminka "zase nedala" a ono ji musí "obvinit" je pro děti náročnější než prostý dotaz máš/nemáš. A ono je těžké (i kdybychom to dělali) mazat maminku s níž jsou děti 12 dní ze 14.

Mimochodem, jak se chová maminka, když  pro otce nemá jiný výraz než velmi vulgární? Znáte takové to slovo pro kosočtverece puberťáky malovaný po zdech, jen přechýlený do mužského rodu? Tak to je, zdá se, synonymum pro výraz "tatínek". Chtěla bych vás v té situaci vidět...

4 3
možnosti
M

magnollia

30. 10. 2012 23:22
mediace?

možná byste mohli vyzkoušet navrhnout mediaci,ta je na srovnátí sporů nejlepší,lepší než soud a rychlejší.Je vyškolený člověk-mediátor,co vám pomůže dojít k dohodě a sepsat ji do podoby takové smlouvy.Asi byste to museli zaplatit,ale soud taky není nic levného.Docela dobrá metoda,zkuste to.

1 0
možnosti
MV

macecha_marie

30. 10. 2012 23:34
Re: mediace?

Dobrý večer,

mediaci otec dětí navrhoval opakovaně, navrhoval ji i OSPOD a několikrát matce návrh opakovali. Dostala kontakty, aby si sama vybrala (považuje všechny za zaujaté, tak aby to měla ve svých rukou), dohodli jsme se, že mediaci zaplatíme.

x

Matka odmítá, nechce se s otcem vůbec bavit. (Když píši vůbec myslím vůbec - prostě nic). Nefungují žádné dohody, cestu nedokázali najít na OSPOD ve městě ani na kraji, ani nikde. Prostě to nejde. Když se s vámi někdo nechce bavit, prostě s ním nic neuděláte. Blbý je, když kvůli tomu přicházíte o kontakt s dětmi. Tak zbývají jen soudy a to je špatné řešení a hrozně se táhne, což zase škodí zejména dětem, ale, zcela upřímně - naprosto všem. Tak tak to máme s mediací, ale rozhodně děkuji za návrh.

3 2
možnosti
LK

mypost68

29. 10. 2012 1:10
Proč tančíte mezi vejci?

vy tvrdíte, že se to vyplatí, můj názor je, že se to nevyplatí, ale každého baví něco

3 0
možnosti
MV

macecha_marie

29. 10. 2012 7:12
Re: Proč tančíte mezi vejci?

Děkuji, že píšete.Mohu se zeptat, jakou cestu byste v téhle citlivé situaci volil(a) vy? Každý postup dobrý a třeba se bude někomu hodit právě ten Váš?

0 0
možnosti