Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

macecha_marie

15. 2. 2012 19:56
Barbora Srncová:

"U nás v Čechách platí, že matka má privilegia, protože dítě porodila. Ale bez muže bychom dítě neměly! Myslím si, že projeví-li otec o dítě zájem, mělo by mu být padesát procent péče o něj umožněno. Jsem toho názoru, že pro dítě, pro jeho růst, je to podstatné. „Jang a jin“ je pro něj důležitý, máma i táta jsou pro něj hlavní a není druhého člověka, který ho bude mít raději..."

(http://www.nase-rodina.cz/article.php?clanek=207)

0 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

23. 2. 2012 18:35
Re: Barbora Srncová:

A tatáž Barbora Srncová uvedla, že střídavou péči o dítě již nepraktikuje, má ho u sebe doma celý rok, pouze na prázdniny jezdí do Švédska za otcem. Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10315089302-tah-damou/212411058160003/   a náš komentář: http://www.jedendomov.cz/sverovani-deti-do-pece-po-rozvodu/212-tah-damou-stridava-pece  Proč ho nenechala otci ve Švédsku a nečeká na prázdniny???

2 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

15. 2. 2012 2:02
Rozvodový průmysl

Byl tu dotaz na rozvodový průmysl:

http://stridavka.cz/rozvodovy-prumysl-nas-stoji-4-miliardy-korun-rocne.html

0 0
možnosti
MP

polárnice

15. 2. 2012 9:56
Re: Rozvodový průmysl

Nejde ani o vysvětlení co to je rozvodový průmysl, jistě nikde nesedí někdo u stroje a nevyrábí ho. Já mám spíš problém s tím, proč se užívá tento výraz u debat o rozvodech, tahanicích o děti tady v diskusích. U střídavkařů je pak použito ......podporuje to rozvodový průmysl, špatný systém, atd. Ale za to že se lidi rozvádějí, mohou jen oni sami, člověk jest svého štěstí strůjcem. Nemůže za to rozvodový průmysl ani systém. Nelze svoje selhání házet na něco nebo někoho jiného i když je to jistě pohodlnější. Bývá to použito na špatných místech a o to v mém příspěvku šlo, ne o vysvětlení významu slov.:-/

4 0
možnosti
MP

polárnice

15. 2. 2012 0:32
...

Taky mám raději doušek studánkové vody, ale ta přece neteče všude. Natož v takovém tématu, o jakém píšete vy.:-/

2 0
možnosti
MV

macecha_marie

14. 2. 2012 20:15
pro p. Polárnici

Víte, nikdy jsem netvrdila, že druhá strana nemůže mít pravdu.Všude tvrdím, že je nutno posuzovat případ od případu, protože prostě "šablony" nejsou, nebo pokud jsou (nevím o nich) nejsou funkční.Sama jsem zažila obojí - otce, který dokonale (až řadu let po rozvodu) "zazdil" děti a vím jak tvrdý je to boj s každodenní realitou. Tím větší údiv pro mne je současná zkušenost. Myslela jsem, že pohled ženy na tuhle problematiku bude důvěryhodnější než ten mužský - vždyť jsem taky máma... jenže v okamžiku, kdy jsem si stoupla mimo "hejno", je zle. Nenastává zamýšlení nebo diskuse, nebavíme se k věci. Což, uznejte, ztrácí smysl. Náš příběh je složitější než píšu a v zásadě může skončit fakt blbě. A celé "kouzlo" je v tom, že se domnívám, že by se tyhle náročné situace neměly prostě vnímat černobíle. A že by rychle fungující systém mohl zabránit leckterému dlouhodobému "dušebolu" dětí. A nejen dušebolu, taky s tím spojenému rizikovému chování, snížení šance na dobré vzdělání a tak..to je celé.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

14. 2. 2012 22:20
Re: pro p. Polárnici

já, astrudina, s vámi prostě jen v řadě věcí nesouhlasím, to je celé. Nejsem příznivce toho, aby si rodiče mezi sebou vyřizovali účty na úkor dětí a nesnáším současné nucení dětí k pobytu u jednoho rodiče jen proto, že je to podle zákona. Mám srdce a vždy budu na straně dítěte! Rodiče nemají dítě se státem, jdou dospělí a odpovědní, zájem dítěte mají dát před svůj zájem.

Nejsem přitom v žádném spolku ani "hejnu", mluvím jen za sebe. Pokud nechcete slyšet jiný názor, tak prostě zavřete diskusi jako Hrebenar a budete v klidu.

Vy trpíte nějakým nutkáním vše pitvat, promýšlet, kdo co a jak řekl či napsal, na každou sebemenší poznámku neleníte odpovědět....  Dole jste udělala rešerši toho, co jsem vám psala či nepsala - ale já to nebudu korigovat, mně je to jedno...bavte se, jak chcete...;-)

5 0
možnosti
MP

polárnice

14. 2. 2012 18:45
Jejda,

to se to tu hnulo. Především se divím, jakými názvy mě častujete a přitom někde dole naříkáte,že tuto diskusi někteří diskutující hanobí a nechovají se slušně. Na rozvodový průmysl jste se ptala vy sama maceško a s vlahu jste to zaměnily snad s cestovním průmyslem, ne? Psala jsem vám, ať se na to zeptáte pana Hodiny, ten tento název užívá.  Dejte pak tady v diskusi vědět. Ať se teda při své hlouposti poučím.;-D

4 0
možnosti
MV

macecha_marie

14. 2. 2012 19:06
Re: Jejda,

ale kdepak, rozvodový průmysl jste zmínila vy, já se jen zeptala, co to je. nevíte- nevíte. to je ok, já to vědět nepotřebuji, rozváděla jsem se zcela neprůmyslově.

0 0
možnosti
HM

Hana939

14. 2. 2012 17:37
Co to je rozvodový průmysl?

Prosím, vysvětle mi to někdo. Že by paní Marie tím, že bloguje o tak citlivém tématu, jakým je porozvodová péče o děti a vůbec o tom, co hlavně děti prožívají v důsledku rozchodu partnerů nějak propagovala onen rozvodový průmysl? ?? Opravdu to myslí někdo vážně? !!

Spíš mám pocit, že se rozhodla blogovat pro něco jiného. Její články čtu ráda. Jsou naplněny skutečnou empatií a láskou. V:-)

1 0
možnosti
MV

macecha_marie

14. 2. 2012 17:41
Re: Co to je rozvodový průmysl?

Děkuji. (A teď schválně - kdy se "zjistí", že jste ze stejné sebranky, možná někdo (muž) osobně?) Vítejte :-) a díky.

0 0
možnosti
CČRI0

Chmur Čarovné rybí Ifči 007

14. 2. 2012 17:23
Že se vám chce hádat...

...s těmi babiznami, co vylezly z (jednoho) bahna. ;-D

0 0
možnosti
MV

macecha_marie

14. 2. 2012 17:32
Re: Že se vám chce hádat...

...aaale, asi takový momentální mentální masochismus. ani nevím. máte samozřejmě pravdu. naprostou :-).

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 2. 2012 9:50
Rozvod by měl být provázen ztrátou politických práv.

Rozvedení lidé by neměli mít volební právo, zejména ne pasivní.

0 0
možnosti
VH

vlahu

13. 2. 2012 23:20
A dva koblížky navíc

si zítra koupím já, na Vaši počest V Místo sdílení, porozumění a učasti či rady se Vám zde na Idnes - blogu dostává spíš pronásledování a hanobení v diskusích... To muselo dost zklamat Vaše očekávání... A vy přesto dokážete vytěžit z (jednoho) bahna a písku zlato! Máte můj obdiv... A jinak - málokdo má rád reklamu, ale já mám jeden oblíbený slogan: " Tvůj domov/dům není místo, kde bydlíš, ale místo, kde ti rozumějí"

2 0
možnosti
AJ

astrudina

13. 2. 2012 23:33
Re: A dva koblížky navíc

prosím pěkně, kdopak vaše spojené snahy "hanobí" v diskusích? Pro vás je odlišný názor "hanobení"? ;-D

5 0
možnosti
AJ

astrudina

13. 2. 2012 21:35
především se neobracejte na stát, se státem rodiče

dítě nemají. Rodiče jsou dospělí lidé, kteří zplodili potomka, nesou za něj odpovědnost a při případném rozchodu mají mít na zřeteli především zájmy dítěte. Dítě chce mít domov, jistotu, lásku. V zájmu dítěte se rodiče mají domluvit, ovšem po dobrém, jako dospělí, ne šermováním paragrafy a právy.

Pokud má někdo nastudované zákony a vyhlášky, povinnosti těch a práva oněch -tak dobře jako vy, tak je to podivné:-(

7 0
možnosti
MV

macecha_marie

13. 2. 2012 21:52
Re: především se neobracejte na stát, se státem rodiče

takto je to v úvodu napsáno. mají se domluvit. jenže když se nedomluví...holt musí něco nastoupit.

Ad poslední věta...no, třeba jsem jen vzdělaná a nastudovala jsem si to? A baví vás pořád hledat, co je patologického na mně? Nejdřív jsem chlap, teď divná, že mám načteno, už se těším, co bude příště.

Mimochodem...celý můj blog je o tom, že nefunguje systém...kdyby fungoval, prostě bych tady nebyla :-). Jak prosté. Já píšu, vy čtete a systém nefunguje. Díky.l

1 0
možnosti