Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto souhlasím. Sysifa jsem ráda sledovala, také Lovce šarlatánů, ale co předvádějí od vypuknutí covidu, to nemá s kritickým přístupem, který tak rádi propagují, naprosto nic společného. Už dříve jsem zaznamenala takovou změnu kurzu, jejich výroky a texty začaly být takové agresivnější (bez nadhledu) a opravdu hodně zesměšňující, dala se z nich už cítit taková zaujatost. Ovšem covid strhl poslední fíkový list...

0 0
možnosti
Foto

Uff, pardon, Sisyfa, samozřejmě8-o.

0 0
možnosti
Foto

Že je téma pandemie a covidu mediálně vyčerpané?

Inu, zatím to vypadá, že se nacházíme za vrcholem poslední vlny epidemie koronaviru. Kdyby se neobjevila jeho nová varianta omikron, mohli bychom se z utichajícího trendu epidemie radovat. Jenže díky této nové variantě, u které si můžeme být jisti nadmíru vysokou nakažlivostí, se na nás přivalí v lednu další, mohutnější vlna covidu. Přičemž by měla zasáhnout každého z nás, očkované i neočkované, ale i ty, co covid už prodělali. A tak by se podle některých šéfů nemocnic do léčby pacientů, nakažených omikronem, měli u nás více zapojovat ambulantní lékaři a ulehčit tak nemocnicím. Jenže praktický lékař žádnou specifickou léčbu k dispozici nemá a může pacientovi poskytnout jen klasickou podpůrnou léčbu, tedy mírnit mu horečku a bolest hlavy. Neboť naše zdravotnictví v případě zjištěné nákazy jen čeká na to, jak si imunitní systém toho kterého pacienta s virem SARS-CoV-2 poradí, namísto toho, aby nám umožnilo nákazu léčit doma. Nemluvě o tom, že teprve nasazení testovacích sad pro odhalení infekce už doma by umožňilo ambulantní léčbu zahájit co nejdříve. Tedy téma pandemie a covidu ani zdaleka ještě není mediálně vyčerpané. ;-)

0 0
možnosti
MB

Pěkně sepsáno, díky!

0 0
možnosti
Foto

Moderní propaganda koncipuje podobné projekty jako je tento Sifilos proto, aby pokořila své ideové protívníky rádoby z vědeckých pozic.

1 0
možnosti
Foto

Nechtěl jste napsat Syfilitikos? ;-D

1 0
možnosti
JK

R^ Karma. O tom totiž ta dnešní situace je. O extrémech na obou stranách. No a že Sysifos už dávno není to, co býval, o tom není sporu.

9 0
možnosti
PN

Karma. Pekne napsany clanek. Ja patrim podle vaxeru mezi antivaxery, i kdyz jsem ockovan Sinovacem a Johnsonem, ale neuznavam mRNA vakciny a vladni bachorky o uzitecnosti mRNA ockovani.

Termin "vedecka studie rika" se stalo zaklinadlem. Casto je ta vedecka studie placena farmaceutickou firmou a vysledky jsou dopredu jasne. Hezky den.

4 0
možnosti
VL

Ano,takový je svět ve kterém žijeme a bude velmi těžké,ale snad ne nemožné to změnit.Obávám se,že mnozí jsou opět ovládáni strachem.To,že z toho má někdo i osobní prospěch je prostě bonus navíc.

3 0
možnosti
PK

Nic proti. Nikdy mi nevadil jiný názor. Obzvláště, pokud byl podepřen rozumným argumentem a bylo řečeno vše, co být mělo. Problém však nastane, pokud někdo "opomene" podstatnou část toho, co chce kritizovat.

Zde bych jen doporučil přečíst si, za co konkrétně byl jmenovaný nominován. Tvrzení, že to bylo kvůli Covidu je příliš jednoduché. Do vyznění blogu se však hodí. Tak proč se zamýšlet nad tím, oč skutečně u Sisyfa jde, že?

Myslím však, že ani vám nikdo nebrání, abyste založil nějakého Oskara a panu Flégrovi ho věnoval. Pak se s tím můžete pochlubit na internetu stejně, jako onen Sisyfos.

Tak hodně štěstí a přeji Vám i Vašim čtenářům, příjemné a pohodové, vánoční svátky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 32,04
  • Průměrná čtenost 6290x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik