Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U některých nemocí je zásadní dosáhnout toho, aby nemocný měl na své onemocnění náhled, bez toho se někdy vůbec nedá začít nemoc léčit. Takže přesvědčit pacienta že si přejídáním ubližuje, ale že se s tim dá něco dělat je už první krok v léčbě. Pokud se náhledu nepovede dosáhnout, je to selhání léčby. V čem je pointa. Není až tak těžké vést motivovaného tlouštíka ke štíhlé linii. Těžké je řešit tlouštíka bez náhledu na problém. Jakkoli bude zhusta úplně nemožné ty lidi pohovorem posunout k náhledu a motivaci. Říct nedokážu ho léčit, protože je socialista kolektivista (...), je principiálně stejné jako říct já nemůžu zhubnout protože mám špatnou štítnou žlázu.

0 0
možnosti

Mohl by mi pan doktor vysvětlit při svém vzdělání,jak přišel na to,že obézní lidé jsou nevzdělaní levičáci a socky?Obezita je problém napříč generacemi,napříč politickým přesvědčením i napříč státy.Jsou dokonce země,kde nikdy žádný socialismus nebyl a počet obézních lidí,dle p.doktora,by spíše napovídal tomu,že tam stále stále trvá.Pan doktor totiž nenávidí vše,co se nevejde do jeho škatulky - mladý,vysokoškolák,úspěšný a zdravý.Kdo se nevejde,je socka,levičák a pobírač dávek.(Vím,že blog nepsal jen o obezitě)

2 0
možnosti
Foto

Je to tak, jak píšete, ale ono z biologického hlediska je hlavní zplodit děti a po jejich osamostatnění jsou vlastně naše další roky života už jaksi navíc.;-)

0 0
možnosti
Foto

Nějaké kilo navíc nevadí - přijde nemoc a člověk má z čeho brát. Důležité je, jak se kdo cítí. Hubeňour se může cítit mnohem hůře než tlouštík. A pánové s bříškem se líbí, to nevíte? A ženy, které je za co pořádně chytnout, nemusím připomínat, takové se líbí tak 90 procentům chlapů. A to sama jsem docela štíhlá - ale nikoliv hubená, stále je pořádně za co...

0 2
možnosti

Přesně o takových lidech, kteří si vždycky najdou nějakou "lidovou moudrost" ke zdůvodnění obezity, autor píše.:-)

3 0
možnosti

Trochu drsnější styl:-), ale v zásadě máte pravdu.R^

1 0
možnosti
Foto

J55a65n 46Š11i73k

5. 9. 2022 9:56

Český národ je rozmazlený, o tom není sporu. Váš článek je však arogantní žvást člověka, který si škatulkuje lidi podle svého vidění světa. Kdo nepatří do Vašeho šuplíku je pro Vás odpad. Je úplně jasné, co by se vám líbilo. Někam ty tlusté levičácké socky zavřít, abyste je neměl na očích. Nejlépe do nějakých táborů, kde by je hlídali a honili krásní, mladí, hubení a zdraví. A pravděpodobně taky blonďatí s modrýma očima, stojící na správné straně vaší barikády.

3 2
možnosti

Řekl bych, že tentokrát soudíte autora příliš přísně.

3 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 30,67
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik