Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Poprvé mohu s vámi jakž takž souhlasit.R^

0 0
možnosti
PK

P53e70t82r 25K17a70v96a12n

25. 11. 2022 16:53

Nemůžu si pomoct, nedá mi to. Opravdu chceš tvrdit, že bohatá společnost odrazuje agresory? Můžeš to něčím podložit? Izrael je asi tak ten nejhorší možný příklad - málokterá země je v moderní historii napadaná častěji.

Švýcarsko je taky dost pochybné. Za 2. sv. války napadené nebylo, ale Velká Británie, Francie, či Belgie ano, a jejich HDP na hlavu bylo se Švýcarskem srovnatelné (viz https://i.redd.it/1qrpzkl79ya21.jpg ). Třeba Finsko mělo 2x větší HDP než SSSR, a stejně ho rusáci napadli. A to pořád sahám jen do velmi nedávné minulosti. Můžeš zkusit svoji tezi nějak obhájit? Mně připadá zcela zcestná.

0 0
možnosti
RK

To jsou neuvěřitelné žvásty. 8-o

1 0
možnosti
JK

Takže BOHATÁ společnost bez jakýchkoliv prostředků k obraně je nevhodný cíl pro jakéhokoliv deviantního agresora? Tvrdíte že by nás mohl lehce vojensky obsadit, ale neudělá to, protože by to byl drahý trabl?

Je fakt, že Putin dokáže vyplodit i šílenější teorie, ale tohle je na naše poměry extra magořina. Celé je to tak vrcholně hloupé, že nemá ani cenu oponovat, ono se to rozumově hroutí samo o sobě.

Víte co, pokuste se napsat jen prostá fakta. Putin rozpoutal krvavou válku na proti Ukrajinskému lidu. Bez varování napadl svrchovanou zem a dopouští se válečných zločinů a zločinů proti lidskosti. Putin veřejně vyhlásil, že chce zlikvidovat Ukrajinu a vyhladit celý národ, a tomu se říká genocida. Putin neváhá zabíjet civilisty, starce, ženy i děti a jejich krev bude mít navždy na svých rukou.

Jste schopen napsat jednoduchý fakt, že Putin je krvavý agresor?

Ne nejste toho schopen, vy napíšete: "Lapálie na Ukrajině." To určitě pochopí ti Ukrajinci, kterým agresor Putin zavraždil jejich blízké, řeknete jim to do očí?

Porovnávat totální destrukci a vraždění na Ukrajině s válkami na blízkém východě z dob studené války je absolutně mimo. Nejsem odborník na Izrael, ale Jomkipurská válka (je tam "m") je jen jeden z mnoha střetů, možná významnější byla válka šestidenní.

2 0
možnosti
JL

Nevim kolikrat musim opakovat, pane Martine Vavrušo. Ustava dava kazde koalici ihned po volbach a jeji slozeni, do vinku vsechny penize CR. Bez jakekoliv kontroly. To se potom vladne. Za celych 29 let CR jsme nemely rospocet do plusu. Nase republika nebude nikdy bohata. A k tem penezu, jeste kazda koalice si muze udelat zakony, ktere se budou hodit.

Tak nevim o jake valce hovorite. Staci, aby ministr obrany neco koupil a hned MOC soudni bude mit hody. Ty se potahnou i pre dvacet roku. Pamatujete jmeno Parkanova? jestli jsem nezkomolil jmeno, tak letos konecne soudni proces byl zakoncen. Byvala ministryne byla uznana bez viny a je svobodny obcan.

1 0
možnosti
Foto

J90a43n 15Š12i45k

24. 10. 2022 21:26

Tak můžeme to zkusit. Zahodíme zbraně a vezmeme do ruky kalkulačky a zavládne světový mír, protože si na nás nikdo netroufne a všichni nás budou mít rádi. Jen by to před tím chtělo se podívat do historie. Ona se totiž v určitých cyklech opakuje, stejně jako ekonomické krize. Budete možná překvapený. Ale jako ekonomická teorie dobrý. Hezký den

2 0
možnosti
Foto

8-oCož to vzít drobet polopaticky. Např. že války jsou, a i historicky vždy byly matkou pokroku, zatímco mír je jeho brzdou. Sice je to až cynické, bohužel ne až tak daleko od pravdy. A ještě cyničtěji: ,,KAŽDÁ VÁLKA DOBRÁ", a mrtví, tedy její oběti, ti nekoušou:-/ Sice je i ,,pořekadlo", že chceš-li mír, chystej se na válku". Vždytˇi tak lze zajistit i pokrok. Ovšem v čem, a do kdy?:-( Je ovšem také pravdou, že vše, tedy pokrok a jeho CIVILNÍ užívání je to, co armádě již ,,spadlo ze stolu";-)

0 0
možnosti
Foto

Jak je to prosté, představit Ukrajinu jako rozvrácenou zemi prolezlou korupcí a oligarchy, když pomineme, kdo tam oligarchům vytvářel podmínky a pěstoval si je tam z ekonomicko-mocenských důvodů. Proti takové síle a moci je společnost (řadoví občané) téměř bezbranná. Nebo snad nevíme, jak hluboké a houževnaté kořeny mají takové chobotnice, když metastázují dostatečně dlouho? Nevíme snad nic o Itálii? Cosa nostra - dolce vita...

My jsme úplně jiní? Ve výroční zprávě BIS není uvedeno, že si u nás cizí moc, shodou okolností ruská, podmanila kromě některých politiků i novináře? Prostituce na nejvyšší úrovni. Kapavka a syfilis nehrozí, pravda.

3 0
možnosti
Foto

Jak to souvisí s článkem?

0 0
možnosti