Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud někdo nazve pohrdavě Poláka křovákem, tak toho člověka si musím fakt velmi vážit. Ať se to týká kterékoliv doby.

0 1
možnosti

Vytáhnout z lidí a firem peníze přes energie a plyn, měnovou reformu snadno zastoupí.

;-(

2 0
možnosti
Foto

R78a13d54e35k 76H79a94m98p74l

13. 12. 2022 9:52

No, ono se tomu Rašínovi nepovedlo to, co původně zamýšlel. Vlastně z těch jeho reforem se nepovedlo skoro nic, dokonce ani plně podložit měnu zlatem. Ale to, co se mu povedlo, a to považuji za dost důležité, je to, že do jistí míry vychoval národ. Že založil skutečně zásadní rozdíl mezi majetkem nabytým před válkou a tím, který spekulanti nabyli během války. A nakonec v tom "pracovat a šetřit" šel vlastním příkladem, což se o dnešních politicích říct nedá. Venkoncem ho to bohužel stálo život.

0 0
možnosti
Foto

Ja za kafe platim 1,50, az 2,50. Jednou nekde u Porta Westfalica asi 3,99. Kdyz jsem zacinal kdysi davno, pobral jsem prvni vyplatu 1620 Kcs. Dnes to mam tydne, ale v €. Hodnota men se meni a je to takova hra, dokonce se v ni delaji zavody, pry se tomi rika krysi. Ale ja ji nehraji, ja radeji draky.

1 0
možnosti

Ševče drž se svého kopyta. :-/

1 0
možnosti

A59d38a59m 49V61l77č61e19k

12. 12. 2022 21:26

"abych vyndal polovinu bankovek, co v ní leží, a zaplatil prachsprostou kávu". Nejmenší bankovka je stovka. Nejmenší počet takových bankovek, aby to bylo množné číslo, je dvě. Na které benzince stojí káva dvě stovky? Autor si, zdá se, tak trochu zapřeháněl, aby mu to sedělo do příběhu. Každopádně já jsem v tomto bodě přestal číst, na fantasy mám lepší knížky.

1 2
možnosti
Foto

R93a92d54e26k 70H49a25m83p63l

13. 12. 2022 9:57

No, asi neumíte počítat, ne? Proč by káva měla stát dvě stovky? Může stát klidně 70,- Kč a pokud vyndám pro to, abych ji zaplatil, jednu stokorunovou bankovku (neboť třeba mince v peněžence nemám, nebo jich mám málo), mám-li v peněžence dvě takové bankovky, vyndal jsem polovinu bankovek, které v peněžence mám. Samozřejmě, že mi obsluha vrátí, ale není to v rozporu s tím, co autor psal, resp. s tím, co vy máte v uvozovkách.

1 0
možnosti

Od lékaře bych spíš čekal sdělení,

zda presystolický šelest na hrotu opravˇnuje k diagn ́oze mitrální sten ́ozy...

2 3
možnosti

Já to vidím tak, že autor se pasoval do role nového Trčálka.

Je mnohem rafinovanější, ale jinak také píše samé nesmysly.

;-)

3 5
možnosti

Pan doktor si neustále zvyšuje kvalifikaci.Teď už mu zbývá pouze dořešit a uvést do praxe jadernou fúzi.Dříve byly jeho blogy alespoň zábavné,člověk se u toho i zasmál.Např.když ze dřeva v příkopech chtěl dělat kvalitní nábytek a ještě truhlářům radit,jak na to.Nebo když zemědělcům radil,co mají kde sít nebo sázet.Tohle o té měně už ale není ani vtipné.Měna tu už probíhá,jen se jí říká jinak.A pochybuji,že by nějaký manažer z ČNB šel panu doktorovi radit,jak má operovat.On to ale opačně dělá velmi rád ve všech odbornostech,co jich u nás je.Jen jestli má čas i na léčení pacientů.

A jen malou poznámku k tomu placení,v hotovosti už neplatí ani moji vnuci školou povinní.Pokud mu vadí peníze v peněžence,ať si nechá od někoho poradit,jak na to s kartou,nebo hodinkami,nebo s telefonem.

3 1
možnosti

Ty tam jsou doby, kdy jsem kovový pade hodil na výčep, a měl 7 točených piv. :-)

Jako v pohádce kde hrdina hodí zlatku a zvolá: "Hej muziko, tu moji!"

Dneska chodím do hospody minimálně s pětikilem. Ještě před koronáčem většinou neměl hostinskej na dvoulitr zpátky drobný. Dneska už je dvoulitr běžná bankovka i v menší hospůdce.

Čekám, kdy bude kovová stokoruna, dvousetkoruna, když jdu pro sodovky, sypu do automatu kovovejch mincí na kila . :-)

1 0
možnosti
Foto

Přeji dobrý den a děkuji.

Je příjemné číst stejné názory, jako jsou ty moje a to včetně identických zážitků z Polska a Itálie.

1 3
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,44
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik