Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jaruca

11. 6. 2009 17:52
Syn v první třídě vyprávěl, jak jeden žák uvedeného etnika

jim soustavně narušoval výuku a byl naprosto nezvladatelý, je to více než dvacet let, tady nejde o diskriminaci, ale ty děti nemají návyky ze školky, v dalších ročnících se přece mohou promísit dohromady, dělalo se to i u například dvojčat, kdy byly natolik neukázněné, že byly rozděleny každý do jiné třídy, proč se v tom hledá problém. Známý rom mi říkal, že si to děláme sami a příliš ustupujeme, normálně pracuje, je v pohodě a necítí se být diskrinimován

0 0
možnosti
FTA

Fmighta the Affaffin

24. 5. 2009 18:16
2/3 souhlas

Naprosto souhlasim s tim, ze inteligentni argumenty jsou dnes bohuzel zcela z mody, a take s tematem poplatku, ale mam namitku k te romske tride. Tam si naopak myslim, ze existuji vecne argumenty, proc by se romske deti mely spise integrovat mezi bile nez oddelovat do vlastni tridy. To, ze jsou romove od nas tak odlisni, jak jsou, je zpusobeno tim, ze ziji v "ghettech" s vlastni kulturou a nemaji kontakt s tou nasi a nevadi jim to, takze jedinou cestou k reseni je donutit je ke kontaktu s nasi kulturou. A nejlepsi zpusob je, ze romske dite bude od prvni tridy obklopeno bilymi a ziska pocit, ze je "jeden z clenu tridy", nikoliv "cikan". Pokud bile deti nepujdou do prvni tridy uz jako rasisti nauceni od rodicu a neudelaji z tech romskych vyvrhele, kteri zase budou komunikovat jenom navzajem a delat neporadek, tak by se integrace mohla aspon castecne podarit, je to na lidech, ne na systemu.

0 0
možnosti
H

heechee

22. 5. 2009 12:53
víceméně souhlas

Jen mám poznámku – nějak nerozumím tomu, proč by mělo dělení do tříd být založeno na původu toho dítěte. Je sice pravda, že zkušenost říká, že většinou budou speciální přístup potřebovat romské děti, ale paušalizovat a říkat – jsi rom, tak musíš chodit do romské třídy – to mi připadá hloupé.

Na druhou stranu, založit speciální třídu s asistenty a speciálně vyškolenými pedagogy pro děti, které nemají základní návyky a znalosti (bez ohledu na barvu pleti) je správné, tak nechápu, co všichni ti multikulti proti tomu mají. Asi moc pomáhat integraci nechtějí.

Co se týče poplatků, jako obvykle bude ČSSD rušit to co funguje a kupovat si hlasy asociálních hlupáků, pro které je slovo solidarita znamená okrádání bohatých, ne že by i oni sami měli být solidární. Více zde: http://jdem.cz/bfgy5

0 0
možnosti
JK

HHancock

22. 5. 2009 15:10
Re: víceméně souhlas

nic nebrání tomu, aby to romské dítě, které bude nadané a bude mezi svými "bílou vránou" nemohlo třeba v průběhu první nebo druhé třídy přijít do třídy s bílými ;)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

21. 5. 2009 23:21
Naprostý souhlas

Za komunistů jsem trpěl podobně jako teď. Nyní však lze těžko někam před neokomunisty emigrovat.

0 0
možnosti
MN

Mahas

22. 5. 2009 21:28
Re: Naprostý souhlas

co to je za blabol??? Emigrovat, teda ekonomicky emigrovat je mnohem snadnejsi nez drive. Vy asi budete nejaky byvaly stranik, ktery neumi a nebyl schopen se za dvacet let od 11/1989 naucit aspon nejakou rec, nic neumi a hlavne, ma strach. Strach, ktery ho drzi tady a jen planne mele na diskuzi. Protoze sebrat se a jet neco delat ven, nejen treba do EU, lze i v dobe krize... a ze tech lidi neni malo.... takze pokud jsou penize jedinym problemem, tak vedle jak ta jedle. Jinak jsem rad, ze jsme konecne vsichni vystrizliveli a zjistili jsme, ze politici jsou verbez vsude a vsude se musi drzet na kratkem retezu prisne kontroly. Ale treba Ratha verejne mineni vubec nezajima. Mame moc si ho nezvolit, ale kdyz on je tak rozhodny, bohatym bere (sam je nechutne bohaty ) a chudym by daval -nikdy na to nedoslo ,dava z ciziho, tedy zase z penez tech chudych - tedy z dani. Mame moznost se s nim a sexy mozkem vyporadat. Nevolit je!!! Jenze to by chtelo zapojit ty vlastni sede bunky a to boli, co?

0 0
možnosti
ES

Atia

21. 5. 2009 22:27
hm

Mate uplnou pravdu. Ale CO S TIM?

Tech, kteri voli slovo "zdarma" bude v populaci vzdycky vic. Jak jim vysvetlit nasledky, ktere to bude mit?

Nakonec i Julinek priznal, ze ODS neustala poplatky, protoze je nedokazala vysvetlit siroke verejnosti...

0 0
možnosti
T

trallfa

21. 5. 2009 13:58
Je to rasizmus!

Ty děti by měli být rozděleny do tříd podle abecedy, jako teď.  1.A-Adamec, Bouček, Dvořák, Havrda    2.B- Somali, Tanzos, Varga, Žigmund

0 0
možnosti
AH

nyny.

18. 5. 2009 16:53
absolutní souhlas

s výjimkou poplatku za položku na receptu, to byla extra drzost. Co se léků týče, nevidím důvod, proč nestačí doplatky a léky, na které se zkrátka z pojištění nepřiplácí.

0 0
možnosti
H2

honza2007

22. 5. 2009 10:21
Re: absolutní souhlas

.... nepochopils :-(

0 0
možnosti
N

notebook.r51

18. 5. 2009 14:27
Věcný argument

Lidi je výhodnější zabíjet než léčit.

Člověka lze jen obtížně a nákladně léčit s nejistým výsledkem, zatímco úspěšně zabít jej lze za vynaložení daleko nižších nákladů, přičemž se zároveň odstraní veškerá rizika možných dalších onemocnění. (K.Michal: Mrtvá kočka; in:Bubáci pro všední den)

0 0
možnosti
JN

Jannynov

18. 5. 2009 14:58
Re: Věcný argument

na to taky dojde. Prosazovači eutanazie již se třesou. Za článek díky, věcný, dobrý, pravidvý. R^

0 0
možnosti
ZK

SID09

18. 5. 2009 13:35
Stejné argumenty

používají ale všechny strany, nejen ty rudé, či oranžové. Prostě cokoliv, co nedsouhlasily špičky příslušné strany je krajně podezřelé. Co na tom, že straničtí šéfové hlásají demagogické polopravdy. 

;-O

0 0
možnosti
P

pick

18. 5. 2009 12:44
Pádný argument:

9 z 10-ti příjemců poplatků potvrdilo jejich účelnost a oprávněnost!

A pokud se týká údajů jestli něco pokleslo nebo narostlo  - při stávající úrovni práci s fakty a daty je vypovídací schopnost Vašich odvolávek hluboce pod průzkumy věhlasných agentur.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

18. 5. 2009 12:48
Re: Pádný argument:

Ano - 9 z 10 příjemců potvrdilo účelnost, i když z toho nemají ani korunu.

0 0
možnosti