Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

10. 3. 2009 1:55
Té jde jenom o to,

aby se mohla po očekávaném nastolení buržoazního režimu podílet na privatizaci. Ale Kubánci nejsou hloupí a vidí, jak to dopadá třeba v ČR.

0 0
možnosti
MV

M.Vav.

10. 3. 2009 15:02
Re: Té jde jenom o to,

schizofrenie způsobená privatizací zřejmě postihla těžce i vás a zcela zatemnila pohled na svět. Zřejmě jste se nestačil účastnit.

0 0
možnosti
PM

merrygold

9. 3. 2009 21:03
co kdyby

tak pan autor napsal něco o svobodném Haiti, co?

0 0
možnosti
MV

M.Vav.

10. 3. 2009 15:03
Re: co kdyby

???

0 0
možnosti
UK

Udo. Kunde

9. 3. 2009 19:35
autor zapomina

autor, zrejme zil jinde nez v CSSR a moc si toho nepamatuje, mne vadilo pouze to, ze jsem nemohl cestovat, jinak problemy nebyly, kazdy vikend lezeni na skaly, ted na to nejsou penize a cas, jo jo disidenti, disidenti

0 0
možnosti
P

Pavel_D

9. 3. 2009 20:06
Re: autor zapomina

Autor si to pamatuje docela dobře. Já také. Kdybys, milý Udo, ještě podepsal spolupráci s StB, tak jsi i cestovat mohl!  Jinak jistě hlady nikdo neumřel, vždyť i moje babička stačila vyžít z důchodu 170,- Kčs (měsíčně). Všichni si byli rovni, a ti rovnější si mohli nakupovat ve speciálních prodejnách, např. na ÚV KSČ, zcela dle libosti (v kurzu cca 1Kčs=1USD). Fronty před obchody byly proto, aby si lid mohl popovídat a podružit se, zkušenosti vyměnit  a na čerstvém vzduchu zdraví utužit.

Současný režim má ale jednu velkou výhodu: komu se nelíbí, může zcela svobodně "vycestovat", kam jej rudé srdce potáhne. Na Kubu, do Severní Koreje ....

0 0
možnosti
L

Leopoldo

9. 3. 2009 15:34
Pravda o tom "embargo" na Kube

V praxi to embargo neexistuje.Je to jen formalní a trvalí protest americanú zato ze jim znárodnili americké majetky bez odskodnení.Proste je ukradli.

Ale to neznamená ze Kuba si nemúze koupit COKOLIV CHCE od kohokoliv.Dokonce americké zbozí je k dostání prostredkem triangulace.A také investice.A ten kdo nekdy byl v Kube muze videt auta ruzných znacek,zbozí vsech druhú a národnosti privezené z Kanady,Mexica,Spanelska atd.atd. atd.Celá turistiská výstavba hotelu je postavena cizími investory.Je spousta podnikú,které tam existitují ve spolecnosti s kubánským státem.Hlavne  obchodují v turismu ,likorem,cukrem a ovocem,které volne vyvází,kamkoliv chtejí,mimo USA.

Ruzné zemedelské produkty z USA jsou vyvázeny do Kanady v rámci smlouvy volného dovozu a odtud se tyto americké fazole,kukurice a jiné,  exportují do Kuby.

Ze Kuba trpí embargem,je jen výmluva kterou kubánský komunistiský rezim pouzívá na vysvetlení vyhladovelím  kubáncúm.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

9. 3. 2009 15:28
Nejlepší

na tom je to, že až tam ten režim skončí a on skončí, tak  za několik let se  najdou a  začnou různí pisálkové, jako i tady někteří bloggeři, vzpomínat na to, že to tak hrozné nebylo, že sice necestovali, ale teď  taky nemohou, protože na to nemají a jiné pro ně  podstatné nesmysly.   Že nemají na to a na to. Jenže svoboda a osobní zodpovědnost  za sebe je pro mne osobně to nejdůležitější.

0 0
možnosti
DM

DaM

9. 3. 2009 14:40
Genialni!

Diky za link! Take jsem o teto pani cetl, ale nevedel jsem, kde ten blog ma...

0 0
možnosti
KK

moebius

9. 3. 2009 13:02
pozdrav

jo, je to síla...aspoň jsem Yoani poslal pozdrav

0 0
možnosti
P

pěnice

9. 3. 2009 9:43
Autory

 prvních příspěvků bych poslala na Kubu,aby si užili těch radovánek,zjevně mají tolik výhrad proti společnosti ve které žijí,tak bych jim umožnila,aby mohli porovnávat.

0 0
možnosti
MB

MychalB

9. 3. 2009 10:47
Re: Autory

Se nevzrušuj, ten první je dle mého regulérně psychicky nemocný a zanedbává léčbu a ten druhý je adorant časů minulých, rudá kůže. Řekl bych, že se často pohybuje na hraně zákona o propagaci hnutí směřujících k potlačení lidských práv a svobod (či jak se to správně zove). Tam je léčba humánními prostředky vyloučena.

0 0
možnosti
RR

rezjir

9. 3. 2009 9:26
Jevy popisované autorkou nejsou důsledkem

fungování reálného socialismu, ale důsledkem obchodního embarga a vojenské a politické blokády ze strany USA,

Pokud byste chtěl tyto jevy příčitat socialismu, tak byste měl velmi těžko vysvětloval,že podobné jevy se nevyskytovaly v jugoslávské ekonomice. .

0 0
možnosti
C

cenzuraslova

9. 3. 2009 7:12
Reálná kapitalizmus aneb jak okrást nejen nemocné ale i mrtv

i mrtvé přečtete když si zadáte v GOOGLE -mrtvé duše v ČESKU...!8-o[>-]Rv

0 0
možnosti