Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

belgian chocolate

10. 11. 2008 18:43
klasický argument proti výchově dětí pouze matkou

jakož i proti povolování umělého oplodnění neprovdaným ženám

0 0
možnosti

Psí zadek

10. 11. 2008 21:38
Re: klasický argument proti výchově dětí pouze matkou

Ono dost záleží, jakým člověkem konkrétní otec/matka ja. Já vídala svého otce jednou za čtrnáct dní, přesto se mu podařilo ve mně vypěstovat celoživotní komplex (byl zhrzený, že se s ním matka rozvedla a mstil se jí tím, že do mě při každé návštěvě dul, že žena je tvor ubohý, špatný a druhořadý, doslova mě tím válcoval od mých 11 do mých 16 a já neměla na to se mu bránit). Další věc je, že jeden z rodičů zemře a co pak?

0 0
možnosti

Vinia

10. 11. 2008 18:15
Proboha, TKC

cílem blogování přece není stylistická exhibice, ale popis obecného problému, následovaný pokud možno podnětnou diskusí k obsahu, ne formě.

Já plně souhlasím, že výchova je potřebná (přiměřenými prostředky) a který rodič s tím nesouhlasí, pravděpodobně si doma vychovává agresora a nesnesitelného, arogantního egoistu.

0 0
možnosti

Vikina

10. 11. 2008 18:15
Moc pěkný článek,

ostatně jako vždy. A mám pocit, že se to zhoršuje. Na jedné straně se tady multíci mohou přetrhnout kvůlivá zavedení rovnoprávnosti všeho možného (nemyslím jen cikány).na druhé straně už i škola rezignuje (mj. i právě kvůli multíkům) na jakékoliv výchovné metody. O nějaké výchově k rodičovství či k občanskosti škoda mluvit, dnes by s tím byli učitelé k smíchu.

Ještě v 80. letech jsem bydlel ve vsi, kde postarší učitel zlobivým spratkům bez řečí ubalil, stejně jako to dělal jejich rodičům. Kluci doma ani nemukli, neboť by chytli další (teda bouřily se hlavně maminky, že na jejich "hošánky" někdo sáhl - zde bych na dnešním stavu dával vinu právě ženským). Když jsem si ve škole stěžoval na šikanu svého syna, přišli mi ti spratci osobně vynadat. Domluvy nepomohly a tak to manželka vyřešila jednoduše: zašla do školy, nechala si vyvolat hlavního hrdinu a na chodbě mu dala pěstí. Procházející učitelka odvrátila hlavu se slovy "nic jsem neviděla, paní K." A byl klid.

0 0
možnosti

jaruca

10. 11. 2008 20:00
Re: Moc pěkný článek,

taky mi jedna učitelka sdělila, že mají strach cokoli udělat, protože si hned na ně přiletí rodiče stěžovat řediteli. Nelogické, stejně se to obrátí proti těm rodičům, dle mého názoru. Měli jsme to jednodužší.

0 0
možnosti

TKC

10. 11. 2008 17:48
Proboha, paní

čtete si po sobě vůbec, co jste napsala? Nevadí vám, že Vašim větám chybějí konce, že skáčete od tématu k tématu aniž byste čtenáři dopřála nějakou pointu? Připomíná to sprominutím vyzvracení se na papír (display).

A ještě jste těmi svými literárními výplody tak nadšená, že jimi zamořujete tento prostor denně!

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
zvídavá, se smyslem pro cokoli, hlavně smyslem pro legraci a nadhled