Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

30. 6. 2009 16:08
Nejlepsi prispevek k tematu

oni si muzi opravdu mysli, ze vlastni deti se uzivi z nejake tisicovky a k tomu si este manzelka vede ja nevim jak blazeny a zhyraly zivot.

meli by si uvedomit, ze za prumerne alimenty nezaplati ani jednu nadrz benzinu do vlastniho auta.

0 0
možnosti
V

Vikina

2. 7. 2009 2:45
Re: Nejlepsi prispevek k tematu

Hele, Chmur, chápu, že máš zřejmě fest špatné zkušenosti s nějakým syčákem, ale co takhle si připustit, že některé ženské jsou také pěkné mrchy. A jak by se Ti líbílo, kdyby vás muži všechny házeli do jednoho pytle a o všech unisono tvrdily, že jsou prostě potvory. Ty to alespoň tak děláš.

0 0
možnosti
PO

POToole

11. 6. 2009 22:26
Stridava pece

o deti je v Americe bezna, a vetsine slusnym a normalnim lidem vyhovuje. Ja mam podobnou zkusenost jako Vy, byvaly manzel mi ani neplatil ani se o deti nezajimal. Vzhledem k tomu, ze platby jdou pres agenturu a ne primo, soud ho za neplaceni zacal posilat na vikendy do vezeni, dokud neuhradi dluznou castku. Vyresil to tim, ze prestal pracovat, tedy alespon legalne...

Vzhledem k tomu, ze jsem podruhe vdana a financni tisni netrpime, neplaceni me netrapi tolik jako to, ze se nekdo muze jen tak odvratit od vlastnich deti a vubec se o ne nezajimat, neposlat ani prani k narozeninam ci k Vanocum. Takovi lide si nezaslouzi, aby byli nazyvani rodici. Setkala jsem se s tim i u muzu i zen, bohuzel. Smutne tema, ale hrozne dulezite - dik! R^ Zdravim, Pavlina :-)

0 0
možnosti
GG

gilhad

9. 6. 2009 12:25
stridavou peci ...

bych taky velice uvital. V praxi to probihalo tak, ze po rozvodu zena dostala deti a kdyz jsem si pro ne mel prijit tak to vetsinou "z nejakeho duvodu nevyslo" treba ze najednou urgentne musela jit s nima na nakup, nebo na prochazku, nebo cokoli jineho. Dovolani samozrejme nikde.

0 0
možnosti
GG

gilhad

9. 6. 2009 12:28
Re: stridavou peci ...

Co se alimentu tyce - behem rozvodu (ktery se tahnul, protoze ona k soudu chodila jen kdyz venku nebylo hezky a nemela nic zajimavejsiho) jsem posilal penize slozenkou, abych mel nejaky dukaz, ze fakt platim. Chyba byla, ze jsem na slozence nerozepsal podrobne, kolik korun jmenovite komu, takze jsem se pak dozvedel, ze z castky, ktera vice nez pokryvala to, co si narokovala jak ona pro sebe, tak pro deti, si ONA ZAPOCETLA aniz by komu co rekla naprostou vetsinu sama pro sebe (cimz na teto strane vzniknul veliky preplatek, ktery dle soudu nemusela vracet) a na strane deti velky nedoplatek, ktery jsem samozrejme dostal opet k uhrade. (Jeste jednou - ta posilana castka byla vyssi, nez co zadala pro sebe plus co zadala pro deti). Divite se, ze po te zkusenosti posilam uz jen to, co mi soud predepsal a zbytek davam detem osobne (uz jsou na to velke dost)?

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

9. 6. 2009 10:53
u nás trochu jinak, přesto stejně

Nemám problém s penězi, v podstatě bych mohla svému exovi platit za to, že mám od něj pokoj.

Teď už mi zbyl jen syn vysokoškolák. Nesaturuji jeho potřeby zcela, a to z  výchovných důvodů. Přesto apanáž ode mě několikanásobně přesahuje tzv.výživné, které dostává od svého otce.

Když se na mě obrátí s prosbou (žádostí) o peníze nad rámec měsíčního příspěvku: Synku, vydělej si. Anebo mlhavě blábolím cosi o tom, že bývá zvykem, že studenta podporují oba rodiče. Synek si raději vydělá a já beztak nemám sílu ani chuť  hnát ho proti otci a doporučovat soudní jednání atd...

0 0
možnosti
J

jaruca

9. 6. 2009 11:09
Re: u nás trochu jinak, přesto stejně

ano rozumím Vám a souhlasím, výchovný důvod výdělku dospělých dětí je na místě, pokud máte to štístko a jste natolik soběstačná, nestojí za to ztrácet čas, ovšem za tu cenu, že druhému rodiči hodně ulevujete. Možná zní článek velmi tvrdě, ale není místo v tomto případě váhat. Byla jsem velmi naivní a tu chybu jsem udělala, moje dospělé děti měly jiný názor a přidaly se k druhé ženě mého exmanžela a o dlužné výživné požádaly. Jak paní Formánková má na svém blogu v záhlaví uvedeno, absurdistán existuje a stojí hodně sil vybojovat za cenu ztráty větší energie, než bývá výsledek. Nemohu pobrat tak absurdní argumenty na odkazovaném blogu paní Formánkové a otevřela jsem znovu toto téma. Lakomství je neskutečná příšera. Mnohdy žena v horším případě nedostatku financí opravdu zvažuje, zda její plášť na zimu ještě nepočká a vybaví dítě do mrazu, tohle si muži nebo ženy neuvědomují. Krásný den Vám přeji.

0 0
možnosti
IH

2704

9. 6. 2009 10:37
Díky za názor

Děkuji a tento příspěvek dám přečíst svým dětem.

Plně souhlasím a jdu si k obědu koupit dvě housky, abych ušetřila a asi tak za měsíc jsme s klukama mohli zase zajít někam na společný oběd do restaurace.

Zůstali jsme sami tři, počítám a počítám peníze, je to nemilé ale zase se naučíme žít s minimem a hlavně JSEM se svými dětmi a ten pán, který se jim ozývá tak čtyřikrát do roka nám už neublíží.

I.:-)

0 0
možnosti
J

jaruca

9. 6. 2009 10:43
Re: Díky za názor

nedejte se, ani vy nemusíte strádat, tu blbost jsem udělala a dneska bych se zachovala jinak, víte nenadržuji ženám nebo mužům, ale rodičům jako takovým. Držím pěsti.

0 0
možnosti
AA

Saša

9. 6. 2009 9:53
Nejefektivnější řešení

je povinná střídavá péče rodičů po rozvodu manželství.

Každý ať má dítě ve své péči týden až měsíc (podle dalších okolností) a po tu dobu ať se o dítě plně materiálně stará. A bez vzájemného placení alimentů.

Leda by se mezi sebou sami a dobrovolně rozhodli jinak - tomu se nemá bránit.

Ovšem dnešní praxe soudů, kdy 92 % dětí je automaticky svěřeno do péče matky a otec prakticky nemá šanci, leda by prokázal nebezpečnost matky pro dítě (což je téměř nemožné, protože v praxi k tomu soudům nestačí ani prokázaný alkoholismus matky, její prostituce, narkomanie apod.), vede k těžké devastaci společnosti a společenských vztahů. Zejména když se k tomu připočte neochota a kamuflážní neschopnost soudů prosadit právo otce na styk s dětmi a současně podpora vyděračských praktik mnohých rozvedených matek.

0 0
možnosti
J

jaruca

9. 6. 2009 10:10
Re: Otázka zní, kde tedy v takových případech

sedí žába na prameni a požadovat nápravu zákona a pokud zákon ošetřen je tedy vymáhat právo, Článek paní Hany Formánkové mně zaskočil, problematiku již nesleduji a jen z okolí mi nezbývá než přihlížet a dodat odvahu tam, kde schází, taky jsem nevěděla co dělat, jsou to mnohdy zoufalé situace. Otcům, starjícím se o své potomky, fandím. Pro ty děti je to to nejlepší co se z dané situace dá pro ně získat, když už rodina nefunguje, děti mají rády oba rodiče a n echápou, proč táta nepřijede. S praktikami matek jak uvádíte jsem se nesetkala, tím nechci říci, že neexistují. Pro ty děti je tato situace velkou ztrátou.

0 0
možnosti
9

987a9

9. 6. 2009 9:33
Zadne dalsi deti, madam

 Vy jste se, madam, primarne nemela vubec vdavat a pokud jste se vdala, nemela jste mit deti. Kdzy uz jste s manzelem deti mela, nemela jste se rozvadet. Kdyz jste se teda uz rozvedla, mela jste nechat deti manzelovi.

Takze: pokud jste se vdala, deti udelala, rozvedla, deti dostala do pece, tak nechapu, na co si stezujete.

0 0
možnosti
J

jaruca

9. 6. 2009 9:52
Re: Nestěžuji, jen reaguji na fakt, že

v naší době tak důležité otázky ještě nejsou dořešeny, myslím si, že primárně nikdo nechce při vstupu do svazku manželského ani pomyslet na rozvod, a už vůbec ne, že by případně neměl děti, tedy v mém případě. Na svém příkladu a taky se s tímto setkávám nyní, ne ve středověku, poukazuji, jak také může samoživitel dopadnout, a o možnostech postarat se, aby děti nestrádaly. Není to žádný útok na nikoho. Špatně si vykládáte, že si jenom samoživitelé stěžují. Jen sdělení faktů a případně i varování pro dobrovolné samoživitelky. Není to jednoduché rozhodnutí, sama vychovat dítě, jistě ty ženy své důvody mají a neodvažuji se vůbec nikomu  radit.  Lakomství některých jedinců je opravdu zarážející, je to můj názor a stojím si za ním.

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
zvídavá, se smyslem pro cokoli, hlavně smyslem pro legraci a nadhled