Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

motylek_02

14. 7. 2010 1:31
jinak

k te veticce v uvodu pani Jarko: to vypada na muzskeho ktery mel co do cineni s dominantni zenou (matka ci babicka) a tezko se mu proti tomu vyhranuje, zvlast pokud nemel otce ci byl tatik podpantoflak. Je to takovy extremni vykrik, podobny onomu feministickemu. Ono je to pro nej tak trochu i terapie, takhle si anonymne zarvat, protoze pokud se uz ozenil, mohl si vzit stejny typ za zenu. To same naopak bude platit i pro zeny. Jeden z mych kolegu si byl nejisty, neustale se vsemi souperil, porovnaval se a prezentoval se jako velmi sebevedomy muz. (neco podobneho byla kolegyne z vedlejsiho oddeleni). Pritom ho dokazala rozhodit pochvala pro jineho kolegu, to dokazal o nem mluvit tak osklive ze az tuhla krev v zilach. Jinak preji pekny den, uz jsem Vas dlouho nevidela :-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

13. 7. 2010 23:49
desit me ani tak

nedesi, jako spise prekvapi, kdyz na ni narazim. Ridim se tim, ze za kazdeho mluvi jeho ciny a opravdu nemuzu za to, ze ma nekdo pochroumane sebevedomi a ma potrebu ventilovat si to shazovanim druhych (a resit si tak sva ruzna mini-traumatka). A jak pise dole h@luzak, pokud si zena takoveho vezme a toleruje mu to... kazdy sveho stesti strujcem. Pokud nekdo ma potrebu dokazovat si, ze je lepsi nez ten druhy, nedobre je v okoli takoveho cloveka. Stejne tak nemam rada vyroky typu: chlapi jsou takovi ci makovi, k nicemu atd. Staci si proste jen povidat a poslouchat co druhy rika a za pul hodinky je jasno. A je jen na me pro co se dal rozhodnu. U tohoto typu lidi, i kdyz se ohradim, tak si stejne mele svou a ve vysledku ma vzdycky pravdu.

0 0
možnosti
V

Vikina

14. 7. 2010 0:53
Re: desit me ani tak

Nu, koukám, že jsem svou odpověď Tobě měl umístit sem, a ne dole. Už se stalo :-/.

0 0
možnosti
KZ

h@luzak

13. 2. 2010 10:09
Mě to neděsí

Mě takové perly opravdu neděsí. Spíš mě překvapuje, že se najdou ženy, které si takové muže vezmou. Ale asi jsou submisivní a vyhovuje jim to.

Já chci mít doma klid od rozhodování, domácnost vede manželka - je domácím šéfem. Já jsem šéf v práci a tak si od té odpovědnosti rád doma odpočinu.

Je skvělé, že nejsme všichni stejní. To je můj názor. Klíčem k pokroku a spokojenosti je podle mne svoboda, ne uniformita (ať je v očích většiny sebelepší). Jen mám v poslední době pocit, že se nás "vůdci" snaží vést k té uniformitě. Když si vybírám zaměstnance, tak téměř nemohu rozhodovat. A přitom je platí ze svého. No není to špatné? Koneckonců, když někoho platím ze svého, měl bych mít možnost svobodně rozhodnout, koho si vyberu. A nemohu. To je podle mne ten velký průšvih. Jestli to tak půjde dál, budeme zpátky v socialismu, protože nikdo nebude chtít podnikat.

0 0
možnosti
J

jaruca

18. 3. 2010 23:15
Re: Mě to neděsí

to je tedy velmi zvláštní, že si nemůžete do své firmy vybrat zaměstnance dle svého gusta a potřeby, navíc, když je platíte8-o

0 0
možnosti
L

lordhelma

13. 2. 2010 8:01
doporucuju

abyste si pred psanim takoveho blogu a odpovedi v diskusich lehce usporadala myslenky.. bude pak vsechno jednodussi :-)

0 0
možnosti
SR

Elev

13. 2. 2010 2:05
Akce a reakce

zamyslete se, kolik muzskych akci je pouze reakci na psychicke nasili zeny ( vetsinou nedokumentovano).

0 0
možnosti
J

jaruca

13. 2. 2010 2:09
Re: Akce a reakce

nemusím se zamýšlet, logiku to má, otázkou zůstává, proč s takovouto ženštinou zůstává a nechává se týrat ? Také co si pod tím představujete - psychcké násilí? Nemůžu sloužit, nikoho netýrám, ani to neumím.

0 0
možnosti
X

Xman1

13. 2. 2010 1:40
Laska a ne valka

Ono je to sporny. Zatimco chlap dokaze zenu vetsinou "pouze" zmlatit, zena dokaze ublizit citove a to, alespon podle me, boli mnohem vic.

I kdyz se rika, ze zijeme ve spolecnosti kde vladnou muzi, ja to nejak stale nevidim. Misto toho vidim, jak se muzi zamiluji a jsou surove odkopnuti, jak zeny po rozvodu ziskavaji do pece 90% deti, jak jsou muzi ochotni obetovat i zivot pro zachranu sve zeny.

No vazne, vzpomenete si nekdo na udalost nebo alespon film, kdy by zena obetovala svuj zivot aby zachranila sveho muze? Najit opacne priklady je jednoduche.

Prababicka me ucila byt uctivy, slusny a pozorny k zenam, ze je mam nechat sednout v autobusu, nebo podrzet dvere, zdravit prvni, usadit u stolu, atd. Vzhledem k postupujici emancipaci by toto melo bud platit oboustrane, nebo prestat platit uplne. Jenze me to bavi. Citim, ze to je tak spravny a je skoda to menit. Mezi muzi a zenami ma byt laska a ne valka, spoluprace a ne konkurence...chjo, sem hold romantik.

PS: NIkdy jsem zenu neuhodil.

0 0
možnosti
J

jaruca

13. 2. 2010 2:00
Re: Laska a ne valka

Z mého okolí také znám muže, kteří psychycky a citově dovedou ženu týrat, nemyslete. Vaše prababička věděla, co dělá a sám cítíte, že Vám to vyhovuje. To je prima, že zůstávají romantici. Žití je složité. Světu vládnou muži a necítíte to proto, že jste mužem. Sytý hladovému nevěří. O svěření dítěte do péče jsem napsala článek. Je drsný, ale realistický. Emancipace to je téma. Copak se pod ním skrývá ? Proč to mužům tak vadí? Vidíte, já zase vidím spoustu opouštěných žen, které muži umožnily kariéru, růst, poskytly zázemí, aby si oni následně pořídili milenku a mladší manželku či partnerku, tak o jakém, odkopnutí hovoříte ? Já vím, o čem mluvíte, víc, než byste tušil.

0 0
možnosti
TC

Toicem

13. 2. 2010 0:42
Marně vyhlížím...

...autorčin proklamovaný "smysl pro nadhled".

Ale možná špatně vidím. Jsem jenom chlap.

0 0
možnosti
N

narakN

13. 2. 2010 0:49
Re: Marně vyhlížím...

ses chlap a hlavne tomu vubec nerozumis tak se do toho neplet!!

0 0
možnosti

Tramp_007

13. 2. 2010 0:11
Obávám se, že autorka nepochopila.

Ten citát je jenom parafráze na běžný feministický výrok.

0 0
možnosti
N

narakN

13. 2. 2010 0:14
Re: Obávám se, že autorka nepochopila.

hele nech ji bejt vypada jako fajn zenska a ma svejch starosti dost ;-€

0 0
možnosti
U

ufonek007

13. 2. 2010 0:11
Já bych řekl že máte pravdu,

daleko častěji jsou to muži, ale přesně určit co za tím stojí se nedá. Řekl bych že za to může souhra mnoha důvodů. Od anonymity na internetu, přes trošičku toho šovinismu, snaha přehánět (nám chlapům je určitá zvýšená míra machrování vrozená) až po averzi k feminismu. Ten je dnes svým způsobem přežitek, rovnoprávnost tady máme, a tak se vyloženě radikalizuje, chytá se okrajových témat a svým způsobem začíná působit destruktivně.

Ono se dnes občas mluví i o určité krizi mužství, právě v kontextu s feminismem, který sice ty vztahy mezi muži a ženami narovnal, ale také do jisté míry naboural.

A co se týče vulgárních a rádoby vtipných příspěvků, tak tam je to snad jasné, i ti méně oduševnělí se mohou tady ventilovat a zvyšovat své pošramocené ego.

0 0
možnosti
J

jaruca

13. 2. 2010 0:39
Re: Já bych řekl že máte pravdu,

to je hezký nick, měla jsem jej namalovaný na sešitě ve škole, jste mi ho připomněl :), zčásti s Vámi souhlasím, muži machrují a má to své opodstatnění, s tou rovnoprávností bych byla opatrnější. Příklad jeden z mnoha : muž je živitel rodiny a proto mají muži z podstaty větší plat. Ono to tak už ale hodně dlouho neplatí, živitelem je mnohdy jen sama žena s mnohem menším platem. Nebudu tu rozebírat důvody. Není na to prostor, mnohdy si to sama nevybrala, to je široké téma. Tady je rozpor. Jeden z mnoha. Někteří muži se cítí dotčeni, že je třeba žena v povolání, kde kdys kralovali jen muži. Na silnicích často slýcháte muže, jak křičí na ženu, aby šla k plotně. Žena se přece nikdy nemůže muži vyrovnat silou, rozdílnost bychom měli využít, ne proti sobě bojovat. Každé pohlaví má přec určitou výhodu, měli bycho se doplňovat, což se také naštěstí i děje. Bude to hold ještě nějakou chvíli trvat.

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

12. 2. 2010 23:44
To byla provokace

aby se pořádně rozjela diskuse

0 0
možnosti
J

jaruca

13. 2. 2010 0:11
Re: To byla provokace

je tady níž v diskuzi poznámka, že ženy nechápou ironii :), může být, dá se to pochopit i jinak. Kdyby to byla jen nadsázka, to by bylo báječné, bohužel černá kronika a ty děsivé zprávy hovoří jinak, fakty. Nedávnou jsem četla, že muž uškrtil svou bytnou, je to normální ?

Muži si dobírají ženy a naopak, ale to je o něčem jiném nemyslíte ?

0 0
možnosti