Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Roman36a

12. 6. 2011 6:33
Já chci aby KSČM a ČSSD i s odborářema

šli do pr****. A už vím jak toho dosáhnu. Dokud neodejdou, budu tebe Vašíčku mlátit klackem do hlavy..... Za tvojí případnou bolest bude nést plnou odpovědnost právě KSČM, ČSSD & odboráři.... :-) Odboráři nepožadují demisi vlády, ale především aby z této udělali svojí loutku kterou budou řídit. Aby pár procent obyvatel si silou vynucovalo že vláda musí dělat jen to co oni chtějí, je nepřípustné.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 6. 2011 7:54
Re: Já chci aby KSČM a ČSSD i s odborářema

Myslím, že je KSČM, ČSSD & odboráři zcela lhostejné, zda mne budete mlátit dohlavy. Žádné problémy jim to nezpůsobí. Jejich stávka však problémy způsobí. Můžete na ně nadávat, ale to je tak asi vše. Trochu si vás představuju, jak vysvětlujete ozbrojeným lupičům, kteří vás v noci přepadnou, že to co dělají je nepřípustné.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

12. 6. 2011 6:07
Proč neřeknou nic o utahování opasků?

Protože jednou už tady tahle formulace zazněla. A dopadlo to tak, že normální lidi si utahovali opasky a stát roprodával za hubičku státní majetek. Viz třeba sanované banky za pár kaček, podíly v OKD, Poldi Kladno a jánevímcoještě. Na druhé straně vláda dost důrazně lidi varuje, že na tom nejsme dobře a je třeba šetřit. Ony ty výroky o řecké cestě fakt nejsou daleko od pravdy.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 6. 2011 7:57
Re: Proč neřeknou nic o utahování opasků?

Neřeším příliš obsah, ale formu. Součástí manažerské práce není jen rozhodování, ale také přesvědčování lidí.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

12. 6. 2011 1:43
stávka podobného rozsahu

je politickým gestem jen tehdy, hrozí-li stávkujícím za způsobené škody postih. prozatímní praxe je ale o tom, že budou pravděpodobně beztrestní. pak nejde o politickou praxi, ale o showbusinessové gesto. odboráři se chovají jako rozmazlený spratek, který ví, že když kápne vázou, stejně na zadek nedostane. a velmi pochybuji, že zastupují zájmy většiny pracujících. jsem zvědavá, co k tomu řeknou ti, kteří nebudou moci dostát termínovaným úkolům a budou platit penále, nebo přijdou o odběratele. jestli má jít o protest proti vládě, či parlamentu, ať donutí je změnit zákony a odvolat sami sebe, třeba tím, že je nepustí z baráku.  nebomyslíte, že tohle fakt existenčně ohrozí jednotlivé politiky?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 6. 2011 8:04
Re: stávka podobného rozsahu

Odbory postupují podobně blbě jako vláda, také neumějí komunikovat a chovají se arogantně. Určitě by byli úspěšnější, kdyby místo blokování dopravy např. blokovali sídlo vlády. Nicméně oni nemají na rozdíl od vlády odpovědnost za řízení státu. Ani učitel ve škole se nemůže vymlouvat, že nelze učit, protože má ve třídě pár zlobivých žáků.

0 0
možnosti
PK

repanak

12. 6. 2011 0:16
Pod slovem reformy si nepředstavuji

jen utahování opasků, ale např. jak směrovat zemi - zvýšit vývozní potenciál, reformovat školství, řešit -kam se ztrácí efekty z vědeckého a technického rozvoje? Jdou hned do cen anebo mizí na Kajmany ...... Jak snížit korupci a všudypřítomný klientelismus. Jak snížit náklady na stát - podstata není ani tak v počtu úředníků ale v přisávání podnikatelské sféry, ta logicky je nejvíc proti hubnutí státu. Jak je možné, že řada produktů i dokonce služeb je třeba v Německu levnější než u nás při podstatně nižší mzdové hladině. Holt kapitalismus nefunguje tak jak jsme si vysnili, není tak efektivní, nenapřimuje obchodní vztahy - všude zprostředkování, provize.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

12. 6. 2011 8:06
Re: Pod slovem reformy si nepředstavuji

vycházím z toho, o co se snaží vláda

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

11. 6. 2011 23:31
škody

Odboráři si můžou stávkovat jak chtějí, ale pokud tím způsobí škody, musí je uhradit. Nevšiml jsem si, že je v nějakém našem zákoně řečeno, že v případě stávky je dovoleno beztrestně způsobovat škody. Další věc je, že pokud budou zaměstnanci stávkovat, je naprosto logické, že zaměstnavatel se v budoucnu může snažit je propustit a najít si nové zaměstnance, případně jim může snížit prémie, platy... vzhledem k neodpracované době apod... pokud se toto bude aplikovat důsledně žádné stávky nebudou. To že jim stávku soud zakázal je správně. To že jim premiér vzkázal že bude požadovat uhradu škod je také správně.

0 0
možnosti
JS

jiruna

11. 6. 2011 22:39
Vláda musí reformy

projednat a odhlasovat v parlamentu a v senátu. Pokud by chtěla vyhovět odborářům, tak nemusí dělat nic, oni totiž nechtějí nic měnit. I současná vláda se chová jako značná část občanů zblblých reklamou: Nemáte peníze? Zavolejte provident. Což tento stát pravidelně dělá, letos si půjčí 150 miliard a z čeho je splatí? Možná ji pomohou prodělkoví nádražáci, nebo dotovaná městská doprava a nebo nejmenovaný poslanec se dvěma milenkami a s gymnáziem pro 18 studentů.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

11. 6. 2011 22:26
...

Soud nezakázal stávku... soud zakázal stávku V PONDĚLÍ... nesplnila zákonou lhůtu 3 dní oznámení předem.

(A mimochodem ze silničního zákona pokud někdo blokuje silnici má nárok na ztrátu pár bodů a pokutu... v případě nehody jsou také všichni povinni uvolnit co nejrychleji jízdní dráhu...)

blokování silnice kde není s předstihem dopravní policií umístěna značka že je silnice "zabraná" je protizákoné. (Proti takovým demontrantům by naopak policie měla zakročit veškerou silou aby zjednala možnost lidem projet)

Odboráři si ani nejsou schopni nastudovat elementární pravidla toho co mají sami dělat... brát jakékoli jejich připomínky k nečemu jinému vážně může jen blázen.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!