Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Curious

27. 9. 2009 20:47
Pracovni sila je v EU a USA zdanena

proto, protoze si to vetsina volicu preje (jinak by zvolili jine politiky). Situaci vsak neni treba resit, vyresi se sama. Na pustine, ktera po demokratickem experimentu zustane, vznikne novy system, ve kterem se objevi novi socialni inzenyri, s novou grandiozni vizi usporadani sveta, a cely proces se bude opakovat.

0 0
možnosti
P

Parabellum

29. 9. 2009 19:26
Re: Pracovni sila je v EU a USA zdanena

Ano, ale problem je, ze pres polovinu volicu tvori lide, kteri jsou na prerozdelovani zavisli: Statni zamestnanci, dochodci, studenti, nezamestnani.....

0 0
možnosti
I

IJNovak

26. 9. 2009 15:23
ČR=honitba EU, proto ten úpadek ekonomiky

Neznáme pojem národní práce, národní zájem, hrdost na český výrobek, který byl vymyšlen a vyroben v ČR, pouze sestavení dílů A+B=C! Studená válka se po r.1990 přeměnila v ekonomickou válku, odsátí zdrojů a prožrání ek.podstaty!

Tak ubohý výsledek čekal málokdo, dokonce se o negativních dopadech na obyvatele ani nepíše! Neznáme-li příčiny krize nejsme schopni ji zmírnit a nastolit rozvoj! Krize začne odeznívat, až odstraníme její příčiny, bude nalezen nový (jiný) model fungování sv. ekonomiky (i české)!

Ten musí být založen skládání účtů jako v každém zaměstnání - když pekař spálí chleba nesmí dostat prémii a musí nahradit škodu! Co se stalo bankéřům za rokradení bank a prošustrování biliónů??? Nic Nic Nic!

0 0
možnosti
LM

lada222

26. 9. 2009 16:41
Re: ČR=honitba EU, proto ten úpadek ekonomiky

Skody takoveho rozsahu nemuze jednotlivec nikdy nahradit, taky je problem prokazat umysl a v neposledni rade je otazka, kdo by pri nejakych extremnich sankcich na sebe vzal tu zodpovednost. Muzete trestat poruseni zakona, ale ne nezdar. Regulace jiste muze rizika omezit, ale ne zcela vyloucit.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

25. 9. 2009 12:43
Autor zřejmě strčil

všechny země do jednoho pytle. Lidstvo se zase tak překotně nemnoží všude. Probléme je defakto pouze 3. svět. Jak článek tak diskuse se hemží odborným výrazivem, ale podle mého ten článek je podivný. Autor např. píše: "Žádná jiná příčina konce hospodářské krize neexistuje" a v dalším odstavci se rozepíše o další alternativě... ? Další krásná věta je: "Současně musí být nalezen způsob, který po přechodnou dobu uspokojí potřeby „neefektivních“".  Zkrátka autor píše jako nějaký vědec a snaží se řešit  technologicky ekonomicko sociální problémy. To jde jen do určité míry. Autor se vůbec nezmiňuje o úloze státu, ekonomii a v podstatě ani o filozofii (je to koneckonců přece hlavně o ideologii). 

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

25. 9. 2009 12:54
Re: Autor zřejmě strčil

Když bych si nechtěl hrát na nějakýho chytrolína a přitom chtěl srozumitelně popsat problémy na trhu práce, tak příčina je hlavně v konkurenci a globalismu a ne v nějaký zaostalosti či neefektivnosti určitých jedinců (samozřejmě je smyslem mít vzdělanostní společnost). Práce je dostatek a cena práce by se na nedeformovanén trhu práce ustanovila na takové výši, aby i uklízečka měla na jídlo a střechu nad hlavou. Jenže trh je deformovaný levnou pracovní silou (ukrajinci, rusové a další), kteří jsou ochotní žit v 5ti v nějaký buňce a pracovat pod reálnou cenou prace v dané ekonomice. Hlavní příčinou je podle mě tedy globalismus a otevřené ekonomiky.

0 0
možnosti
P

Parabellum

25. 9. 2009 12:11
pokracovani

Zdroje snadno dostupne primarni energie nejsou nekonecne, stejne jako moznosti produkce potravin. Zkusenosti nas uci, ze distribucni procesy, napriklad penetrace mobilnich telefonu v populaci, ci ziskavani primarnich energetickych zdroju sleduje tzv. logistickou krivku. Je tedy zcela evidentni, ze proces technologickeho vyvoje, ktery vede k eliminaci antropogennich entit ve vyrobnim procesu, a je vazan na disponibilni hustotu energie, nebude pokracovat donekonecna, a ze v urcitem casovem okamziku dojde k situaci, kdy dojde ke globalnimu minimu antropogennich vstupu ve vyrobnim procesu, a od tohoto okamziku ten podil techto zacne opet rust. Cele je to na dlouhe povidani.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 9. 2009 13:36
Re: pokracovani

Jistě. Můžeme si představit i extrémní případ plně automatizované a robotizované výroby. Tedy výrobu, kterou přímo obsluhuje její vlastník a žádné zaměstnance nepotřebuje. v takovém případě mohou uskutečňovat směnu pouze vlastníci zdrojů a výrobních zařízení. V takovém případě jsou lidé, kteří mohou nabídnout pouze práci a nic nevlastní zcela zbyteční a v takovém systému nemohou přežít. Tedy pokud je nebude někdo živit jen tak pro zábavu.

0 0
možnosti
P

Parabellum

25. 9. 2009 12:10
Pane Vasicku

Ja bych s dovolenim dopresnil jednu vec, ponevadz tuto povazuji za velmi dulezitou.

Vy pisete, ze zdrojem prace muze byt clovek, zvirata ci stroje. To preci ale neni presne. Fyzikalne vzato je prace definovana jako zmena energetickeho potencialu.

Je tedy evidentni, ze zdrojem prace jsou primarni energeticke stroje a zemedelske produkty, a lide, zvirata a stroje jsou pouze prevodniky teto potencialni energie na uzitecnou praci.

Technologicky pokrok nebezi sam od sebe, a tento zapricinuji lide. Aby tento lide mohli zapricinovat, musi mit k tmu podminky. Ty podminky, ktere toto podminuji, jsou dany vyprodukovanymi prebytky energetickeho potencialu - primarni energie a potravin. I samotne zvyseni produktivity a intenzifikace v zemedelstvi neni podmineno  technologickym pokrokem, ale neustale se zvysujicimi energetickymi vystupy mimoantropogenniho charakteru.

 

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

25. 9. 2009 10:56
A já si zase myslím

Že je zapotřebí tvrdé regulace zejména finančního systému a parazitních systémů na něm nastavěných. Je naprosto neúnosné, aby objem finančních prostředků používaných pro SPEKULACE převyšoval objem finančních prostředků přímo používaných na směnu 300x. Denně se smění zboží v hodnotě cirka 25-26 mld. dolarů, zatímco na akciových trzích, při spekulaci s měnami a obchodech s deriváty se "protočí" denně 7,5 bilionů dolarů, tj. 7500 miliard. Tam je problém. Nikoli v tom, že lidé musí platit daně.

A dál. Česká republika je TYPICKÝ příklad, kde se FYZICKY vyrobí víc, než kolik je kupní síla lidí VČETNĚ odvedených daní. V České republice lidé akceptují model, kdy vyrobí 1000 výrobků, ale dostanou za ně jen prostředky ve fiat měně na 500 z nich. Zbytek financí, které měli lidé dostat jako odměnu za práci, popřípadě majitelé firem ve svém zisku KONČÍ ve finančním kasínu pro potěšení bankéřů a proto, aby bylo možné udržet při životě parazity typu Provident.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!