Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

honzajaka

6. 3. 2010 17:20
a

co s tím?

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

6. 3. 2010 19:26
Re: a

Snížit podporu pro neproduktivní tak, aby se nevyplatilo ji pobírat. Úměrně tomu, snížit daňové zatížení produktivních, aby jejich práce byla levnější a konkurence schopná. Zaměřit se na školství, aby rostla kvalifikovanost pracovníků.  Zní to asi populisticky, ale přijde mi to správné. Je to jen kostra , provedení záleží na schopnostech vedení, tedy vlády. ;-)

0 0
možnosti
Q

qwerty1234561

6. 3. 2010 16:22
krátkodobě to neplatí

náklady reprodukce pracovní síly. - krátkodobě nemusí platit. a v takovém období se právě nacházíme - znamená to jediné - zásoba lidí se musí snížit. také se tomu říká malthusiánská katastrofa.

jediné řešení je návrat k národním státům a k eugenice. "každý ví jak vyrobit dalšího šlověka, ale jak postavit jadernou elektrárnu ne"

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 3. 2010 0:50
Ne tak docela

Na začátku 20. století došlo nejen k výraznému zvýšení produktivity práce, ale taky k růstu životní úrovně. Před 1. světovou válkou se v nejvyspělejších zemích, v USA a v Německu, velké ekonomické ani sociální problémy příliš nevyskytovaly.

Nejhorší bída existovala o sto let dřív v Británii, kdy byli nájemci vyhnáni ze svých polí. K revoluci ale nedošlo, liberální ideologie prožívala zlaté časy. Některé země, třeba zrovna Německo, se přitom dokázaly takovéto pauperizaci vyhnout, při rychlejším ekonomickém rozvoji a vyšší konkurenceschopnosti.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

6. 3. 2010 10:15
Re: Ne tak docela

Ano, jen to nehodnotím jako pozitivní či negativní. Podstatné je, že většinu toho růstu životní úrovně zaplatili jedni pracující druhým. A to fungovalo nejdéle. Když komunisté ukradli vlastníkům majetek a moc to nepomohlo, rychle ho "prožrali" a střední třídu, která celou prosperitu západu živí prakticky zlikvidovali. Na západě stř. tř. "zotročili" daňemi a solidárními sociálními systémy. Oligarchové tento "sociální smír" pořídili velice výhodně. Současně tím vytvořili vysokou "vstupní bariéru" ke kapitálu. Drtivá většina podnikání je proto na úvěr. Evropský systém byl výhodný pro vlastníky kapitálu a pro proletariát. Teď když už to střední třída nemůže "utáhnout" oligarchie migruje (nejprve kapitálem) do zahraničí a tím střední třídě ztížili přístup ke zdrojům a celý systém se rychleji hroutí. Vše je směrována k útoku proletariátu na střední třídu (v podstatě postup NSDAP). Komunisté tehdy útočili i na oligarchii. Dnes vládne oligarchie+proletariát (prostř. volebního populismu)

0 0
možnosti

jrc

5. 3. 2010 22:16
Karma pane kolego,

zajímavé, reálné. Zdravím pirátskou stranu. Jen dosud nevím zda je Pirátská strana pravice, která bude podporovat návrhy ODS, nebo levice, které bude podporovat návrhy ČSSD ? Co vy na to ?

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

6. 3. 2010 0:40
Re: Karma pane kolego,

;-D vnimani  "ODS pravice a CSSD levice" je mozna zaklad toho problemu.To je podobne situaci, kdy dva STBaci si deli role na "hodneho a zleho" pri vyslechu. Vysledek je stejny. Divadlo za ucelem podpisu kolaborace. Davam prednost obe ty particky odriznout od zdroju. Nekompromisne.:-)

0 0
možnosti

pepa.jelito

5. 3. 2010 14:59
Socialni stat

Pokud pripustite, ze lide maji pravo na duchod z existence, pak uz nemusite dal uvazovat, to je jako cekat na pecene holuby do huby. Cena prace,nejen lidske, je dana poptavkou, to je vseobecne znamo, musi tu byt totiz nekdo, kdo je ochoten tu praci koupit a ma k tomu prostredky. Jeslize zacnete vyplacet duchod z existence, pozbyva smysl pracovat. Pro priklady netreba chodit daleko, africka vetsina a jista ceska mensina to v praxi prokazala. Souhlasim s tim, ze socialni stat krachuje, ale ne proto, ze by se cosi delo s cenou prace, ale proto, ze socialni stat je hovadina, ekonomicky neudrzitelny nesmysl. Perpetum mobile neexistuje a existovat nemuze, preziva silnejsi a to je ten, co ma schopnost pracovat. ;-)

0 0
možnosti
MP

admiral666

5. 3. 2010 15:09
Re: Socialni stat

A kdyz o jeho praci nikdo nestoji?

0 0
možnosti
MP

admiral666

5. 3. 2010 14:25
zabijeni lidi

Vzdyt po kazdem velkem zvyseni produktivity nastala velkolepa jatka lidi, kdy cast z nadseni a cast z donuceni bezela proti kulometum druhe strany a pak se to prohodilo a pro zmenu zase strileli dely a podobne taskarice. Ti co se jim nechtelo, byli obeseni nebo zastreleni za trest, ze se jim nechtelo byt zabiti.

Naskyta se otazka, proc u toho muselo probihat tolik niceni, mohli ty lidi proste nekde odvest na jatka a tam zabijet jatecnimi pistolemi.

0 0
možnosti